Pienoismallit.net

Tyynimeri 1945

Tässä on oma näkemykseni klassisesta dioraama-aiheesta. Tapahtumapaikkana jokin Tyynenmeren saari toisen
maailmansodan loppupuolella.

FIGUURIT

Dragonin figusetit ovat nimeltään "US Marines Iwo Jima 1945" sekä "Japanese Army Infantry Peleliu 1944."
Jenkkisoltut olivat kohtalaisen laadukkaita ja aseiden valu terävää, vaikkei mitään NextGeniä. Mukana jopa
Winchesterin haulikko. Japsi-figut olivat astetta huonompia, detaljit pyöreitä ja aseet näyttivät kömpelöiltä. Jouduin esimerkiksi poistamaan pk:n etujalkojen paksuudesta puolet pois.

KASVIT & MAASTO

Kasvillisuuden tein metsäkerrossammaleesta sekä Mininaturin ja Model Scenen tuotteista. Mininaturin
vaaleanvihreä lehvästö (nuo pitkulaiset suikaleet) vaikutti erinomaiselta sekä näyttävyyden että työstettävyyden osalta.

Model Scenen ruohomattojen kanssa tuli hieman ongelmia. Itse "kasvi" oli kiinni n. 1cm paksussa alustassa, joka piti leikata pois ennen liimaamista. Homma voisi toimia, jos matto kiinnitetään tasaiseen paikkaan sellaisenaan mutta tässä tapauksessa piti leikata parin neliösentin paloja, joten tuo oli liian paksua tähän mittakaavaan. Joten jos leikkaa palasen mattoa ja ohentaa paksuutta puolella ja liimaa palasen epätasaiselle pinnalle, ei köntistä työstämisen jälkeen välttämättä ollut paljoakaan yksityiskohtia jäljellä.

Kommentit

Upea dio! Asetelma, kuin suoraan The Pacific sarjasta. Kaiken puolin onnistunut.
Ei huono ollenkaan, figut on hyvin maalattu ja valoja ja varjojakin on mukavasti. Maasto on onnistunut tedella hyvin, ainoa mitä jäin kaipaamaan on liekinheittimen kärventämät maastokohdat.
Jonkka 9.12.2015 22:30 Vastaa lainauksella
Runsaskasviset diot on aina työläitä ja haastavia joten täytyy hattua nostaa onnistuneen ja näyttävän näköiselle lopputulokselle. Lisäksi pelkästään ostettuina pienemmänkin dion kasveille tulee hirvittävästi hintaa. Pesäkkeen ampuma-aukko on vähän avaranlainen, sen antama suoja jää vähäiseksi mutta pienempi aukko toisaalta jättäisi jaappanilaiset figut melko piiloon joten ymmärrän että valitsit näin toteuttaa.
SS 14.12.2015 11:55 Vastaa lainauksella
Tekemisen meininkiä, mikä ei aina ole dioissa ihan itsestäänselvää, hienoa! Itse en uskaltaisi lähteä noin haastavaa maastoa edes yrittämään.
Erinomaisen onnistunut dio! Onnittelut.

terv. Seppo V