Pienoismallit.net

MiG-21 UM

Eastern Expressin uppoviivoitettu malli josta ei tosin ole käytetty kuin rungon puoliskot. Fujimin siivet, uudellen kaiverrettuna, ICM:n korkeusperäsimet. Tuulilasi KP:n ja muut kuomun osat Aeromodes-sarjoista parhaimmat. Ohjamo on Pavlan resiiniosista parannettuna Kuivalaisen, ja muista, MiG-etsestä sopivilla osilla. Laskutelineet kannibalisoitu eri sarjoista, resiiniä ja injektiovalettuja osia lisättynä jarruputkilla ja luintonesto-osilla. Suihkuputki tehty miljoonalaatikosta löytyneistä osista ja jälkipoltin kuparilevystä leikatusta suikaleista taittelemalla.
Rungon ilmanottoskuupit Fujimia, kuhmut ja patit kittiä ja miljoonalaatikon osia.
Pitotputki SuSeMi:n metallipiikki ja pienempi Fujimin sarjasta.
Elikkä aikamoinen palapeli.
Rungon maalauksessa on kätetty Mr Surfase 1000 yläpinnalle ja Vallejon harmaa alapinnalle. Siivet on maalattu Tamyan maaleista tehdyillä ns. sopivilla sekoituksilla.
Siirtokuvat leikelty eri arkeista, mm MiG ja DK tunnuksista Galdecalin arkeista. Pikkutekstit siivissä Bergemontin arkilta.
Itse rakentamisesta voisi tehdä kokoillan elokuvan, niin paljon sattui ja tapahtui. Siivet on maalattu ensin kolmeen kertaan , sitten otettu kaikki pois ja taas maalattu. Runko on maalattu vain kahteen kertaan, tosin siinä välissä suoritettu täydellinen maalinpoisto.

Kommentit

Tuo siipien yläpinnan väritys herättää kyllä heti kysymyksen että milloin on ollut tuon värinen. Joku kokeilu kenties? onko tuohon käytetty siis viiden valmistajan osia?
Koneessa MK-143:n siivet vuodesta 1994 eteenpäin. Jossain loppuvaiheessa ne vielä maalattin Hawkin harmailla väreillä yläpinnalta ja alapinnalta. Konehan on ollut tummassa maastovärityksessä alunperin vuoteen 1991 asti. Sen jälkeen harmaassa maalauksessa.
Jep, alkuperäisestä mallista ei juuri olisi ollut lapsille kerrottavaa, mutta… kun on kolme varttia istunut kyseisen koneen takapenkillä hikoilemassa niin pitäähän sen olla edes sen näköinen.
Aplodit homman loppuun saattamisesta. Hyvän näköinen mallihan siitä syntyi. Toivoisin tosin parempia kuvia, ovat aika hämäriä. Näistäkin kyllä näkee, että duunia on tehty ja paljon. Yksityiskohdista ei ole tingitty, ja kuomun sovitus on onnistunut hyvin. Jos nyt hakemalla jotain nillittämistä hakee, niin maalaus voisi olla vähän eläväisempi. Tosin jossain vaiheessa malli pitää saada valmiiksikin.

Muistelen, että ICM:n ja EE:n MiG-21:t olisi samoista muoteista, mutta ilmeisesti näin ei ole?

Itse kyllä odotan kiltisti Eduardin sarjaa ennen kuin yritän tätä konetta. :)
PhantomII 29.11.2015 10:53 Vastaa lainauksella
Kylläpä on hieno MiG-malli! Ja hieman vielä erikoisemmassa maalissa, kuin yleensä. Kiitettävä määrä aikaa ja hikeä ja työtä on siis käytetty, jotta malli saatu tähän kuosiin. Eri mallien osien yhdisteleminen on usein melko työlästä ja siitä osa-alueesta erityisesti sanallisia pisteitä ropisee. Samoin siitä, että malli on vastoinkäymisistä huolimatta jaksettu väsätä valmiiksi.

Myös mallin detaljointi kuhmuineen ja patteineen on toteutettu hienosti ja takapenkin periskooppi saa kyllä erityismaininnan, koska tällaiset pienet yksityiskohdat tuovat malliin "sitä jotain".

Koneesta tämän näköisenä, on kuva Laukkasen MiG-kirjassa, sivulla 83? Itselläni on myös tämäkin sarja resiini-ohjaamolla paketissa odottamassa vuoroaan, mut ans kattoo ny, viitsiikö alkaa..?
Melkein kaikki 1/72 UM-mallit ovat samasta muotista, Eastern Express ja Condor on uppoviivoitettu ja muut kohoviivoilla. Bilekin malli on tehty eri muoteilla, mutta ei ole juurikaan sen parempi.
Jos olemassa olevista 1/72 MiG-21UM malleista aikoo tehdä kutakuinkin hyvän mallin niin töitä on tiedossa.
Ootko Pentti silmäillyt Trumpan 32 sarjan UM versiota? Onko kelvollinen aihio?
Paavo Virolainen kirjoitti:
Ootko Pentti silmäillyt Trumpan 32 sarjan UM versiota? Onko kelvollinen aihio?
Ompahan tuota tullut katseltua ja ihan hyvältä näyttää. Noin laatikkoarvosteluna näkyvin virhe tai paremminkin puute on `konepellin´ puuttuvat patit sekä nokassa olevien moottorin sakkauksenesto luukkujen ympärillä olevat paneelirajat. Joissain paneelirajoissa takarungon osalta on hiukan sanomista, mutta eipähän ne juurikaan valmiissa mallissa silmille pomppaa. Takarungon ilmanottoskuupit ovat hiukan oudon muotoiset, mutta pienellä muokkauksella niiden kanssa voisi selvitä. Tässä näin lyhyesti.