Pienoismallit.net

T-64B

Kylmän sodan salainen ase

T-64 oli pakko koota kun se mallina lopulta ilmestyi. Tämä kylmän sodan hyvin pidetty salaisuus oli jäänyt vaivaamaan, sen verran väärin sitä arvioitiin aikanaan. Trumpeterin malli on erinomainen kasattava, sopiva detaljitaso minulle. Eri alatyyppien erot ovat vaikea rasti kenelle tahansa, kun vaunuja upgreidattiin ilmeisesti koko ajan. Omani nojaa vain epämääräisesti valokuviin, ei yhteen selvään esimerkkiin. Telat eivät tyydyttäneet, mutta en ole jaksanut niitä vaihtaakaan. Antennista tuli selvästi liian paksu, koitin mallintaa ensimmäisen metrin pätkään kuuluvan kumitupen, mutta meni överiksi.

Kommentit

Jonkka 28.11.2015 09:24 Vastaa lainauksella
Tähtiä ei voi jakaa joten annetaan kommenttia sen sijaan. Vaunu näyttää mainiolta, figu erinomaiselta ja telatkin näyttävät ihan hyvältä minun silmääni, mikä niissä sinua jäi häiritsemään? Antennin osalta minusta on kiva että jaksaa yrittää scratchiä, materiaalipaksuudet on esikuvassakin sen verran pienet että pienoismallissa on aika vaikea onnistua täydellisesti ja tykkään että lopputulos on ihan ok.

Kylmän sodan aikainen itäkalusto on sikäli haastavaa, että siitä on heikonlaisesti olemassa hyvälaatuisia aikalaiskuvia. Enimmäkseen vain suttuisia vakoilukuvia ja vaihtelevan huonosti säilyneitä isäntien omia propagandakuvia. Toisaalta, se antaa sitten mielikuvitukselle sijaa täyttää noita aukkoja.
Kiitos positiivisesta palautteesta! Teloissa näkyy se, että ulkolaidan holkit ovat valettuina kiinni toisessa telakengässä, eivätkä siis aidon oloisesti liitä kahta telakenkää toisiinsa. Suorissa kohdissa tämä ei haittaa, pyörien ympärillä pistää silmään. Yritin niitä vähän väännellä linjaan, mutta tulos ei ole hyvä lähikuvissa. Mutta ei se mallia kaada.