Pienoismallit.net

H8 (myöh. Hv1) 651 -suomalainen höyryveturi

Maalausta ja maalausta...

Myös veturin pyörät ovat siniset. Pyörien puolien maalaaminen pensselillä on hankalaa ja ikävää puuhaa, joten päätin maalata ne kynäruiskulla. Ruiskulla maalatessa täytyy olla varovainen ettei maalia pääse pyörien akselille ja laakeriholkkeihin.
Ruiskumaalausta varten rakensin 1mm:n paksuisesta styreenistä jigin, joka estää maalin tunkeutumisen vääriin paikkoihin. Jigi koostuu kolmesta osasta, joista päällimmäisessä on pyörän kulkukehän kokoinen reikä. Reikä on tiukka ja se pysyy kiilautumalla paikallaan. Osan estää pyörän kulkukehän ja laipan värjäytymisen siniseksi, vain puolat saavat värinsä.
Kaksi muuta jigin osaa laitetaan pyörän taakse. Kummassakin osassa on akselin paksuinen kolo ja ne pujotetaan akselille vastakkaisista suunnista. Osat estävät maalin suihkuamisen pyöränpuolien välistä akselille. Jigi on yksinkertainen, helppo valmistaa ja erittäin hyödyllinen apuväline.
Jigin avulla maalasin vetopyörät pohjamaalilla, sinisellä pintamaalilla ja lopuksi satiinilakalla.
Maalin kuivumisen jälkeen poistin kammentapille ja mahdollisesti akselin tyveen kertyneen maalin ja tarkistin laakeriholkkien herkkyyden.
Johdekiskon kannatin ja kankien kevennysurat saivat myös sinisen silauksen. Kevennysurat maalasin pensselillä ja maalin kuivuttua poistin terävällä veitsellä kankien reunoista ylimääräisen maalin. Muilta osin kanget jäävät metallinväriseksi.

Kommentit

Tämä sun juttu alkaa olla jo tiedettä, ei mallausta :) Tosi upeaa. Aina kiva lukea päivitystä, vaikka en kommentoikaan joka kerta. Veturit ja rautatie on hieman harmaa alue mulle, sitä suuremmalla mielenkiinnolla odotan kun malli valmistuu. Hattua nostan jo nyt. Kuvatkin joka kerta tosi selkeitä!
Manu. E 11.6.2016 08:04 Vastaa lainauksella
Siistiä hommaa! Jos kuitenkin pyöränkehälle pääsee maalia, sen lähtee helposti ja hyvin vielä suhtkoht tuoreena. Myöhemminkin, ei niin helposti. Tarvitaan esim. CRC:n jarrucleaneria ja pumpulipuikkoja. Ja kukin maalauskerta erikseen. Muistaa vaan tuuletuksen. Aine toimii hyvin myös huolloissa, mekanismien siivouksissa, rasvat ja liat lähtee. Eikä vahingoita. Ei ole siitä havaintoja. Suihke haihtuu nopeasti.