Pienoismallit.net

H8 (myöh. Hv1) 651 -suomalainen höyryveturi

Tenderin koivuklapit

Ajan perässä on turha juosta, sillä tappio on varma jo lähtötilanteessa ja palkintona jaetaan vain turhaa stressiä, hosumista ja oman elämän ennenaikaista lyhentämistä.
Tämän veturiprojektin tauko muodostui pidemmäksi kuin olin alkujaan ajatellut, mutta toisaalta tauon aikana saatoin valmiiksi monta muuta valmistumista huutanutta pienoismallia. Lopputulemana voimme siis olla tyytyväisiä itseemme ja pienen aikalisän jälkeen on mukava palata höyryveturin pienoismallin rakentelun pariin.
Aikaisemmissa merkinnöissä kerroin Hv1-veturin tenderin kokoamisesta, joka onkin maalausta vaille valmis.
Ennen maalausta päätin kuitenkin ryhtyä koivuklapitalkoisiin, sillä tenderissä on korkeilla laidoilla korotettu polttoainetila, johon täytyy pilkkoa kohtuullinen määrä koivuhalkoja. Halkolastin tekeminen tässä vaiheessa on perusteltua, koska halkojen sovittelussa saattaa tenderin metalliosiin lipsahtaa liima- taikka muita tahroja.
Koivuhalot olen tehnyt 3mm:n puurimasta, jonka laatua en tiedä, mutta se on kuitenkin riittävän vaaleaa toimiakseen koivuna.
Maalasin rimat pari kertaa hieman keltaisella taitetulla valkoisella ja maalin kuivuttua vedin mustalla vahaliidulla rantuja mallintaakseni koivun kaarnaa.
Rimat pilkoin giljotiinileikkurilla 6-7mm:n mittaisiksi pätkiksi, jotka kunkin halkaisin katkoveitsellä yksinkertaisessa jigissä neljään osaan, siis koivuhaloiksi.
En täyttänyt kokonaan tenderin polttoainetilaa, sillä klapeja olisi joutunut pilkkomaan melkoisen määrän ja pilkkomistyö olisi ollut turhaa ajanhaaskausta, koska suurin osa haloista jää katseelta piiloon.
Rakensin styreenilevystä tenderiin välipohjan, jonka keskelle laitoin balsapalan. Balsapalan ympärille liimattiin kerros kerrallaan koivuhalkoja, kunnes saavutettiin lakikorkeus.
Todellisuudessa työjärjestykseni oli vastakkainen eli ladoin ensin halot ja niiden jälkeen balsapalan. Ensinnä mainittu työjärjestys on minusta kuitenkin suositeltavampaa.
Halot on liimattu ikkunakalvojen kiinnittämiseen tarkoitetulla vesiliukoisella liimalla, joka muistuttaa minusta vähän PVA-liimaa, mutta on ehkä vähän elastisempaa ja kuivuttuaan pehmeämpää.
Koivuhalkolasti on tehty irtonaiseksi, joten se on helppo poistaa maalauksen ajaksi ja tarvittaessa sen alle jäävään tyhjään tilaan voi lisätä tenderin painolastia.

Kommentit

Jaakko H. 14.2.2016 18:02 Vastaa lainauksella
Mukava nähdä että projekti etenee ja on kyllä todella aidon näköisiä klapeja! Kehtaako kysyä että montako metriä rimaa meni? :)
Jaakko H. kirjoitti:
Mukava nähdä että projekti etenee ja on kyllä todella aidon näköisiä klapeja! Kehtaako kysyä että montako metriä rimaa meni? :)
Riman menekki oli oikeastaan pienempi kuin kuvittelin, ainoastaan kolme noin 30cm:n pituista rimaa.
Samuli L. 15.2.2016 21:44 Vastaa lainauksella
Hyvännäköistä! Oliko tällaiset korotukset hyvinkin yleisiä tendereissä?
Samuli L. kirjoitti:
Hyvännäköistä! Oliko tällaiset korotukset hyvinkin yleisiä tendereissä?
Vanhoissa valokuvissa näkee vaikka minkälaisia virityksiä. En osaa sanoa viritysten yleisyydestä, ehkä pelkona oli polttoaineen loppuminen linjalla ollessa.