Pienoismallit.net

H8 (myöh. Hv1) 651 -suomalainen höyryveturi

Tenderin aluskehys

Tenderin aluskehyksen runko muodostuu kahdesta syövytetystä messinkipeltiosasta, jotka liitettiin toisiinsa menssikkisillä välipuslilla ja ruuveilla. Ruuvien avulla kehyslevyt voitiin säätää linjaan keskenään. Tämä säätö on syytä tehdä huolella, jotta tenderin alustasta ei tulisi kiero ja keikkuva. Säädön jälkeen välipuslit juotettiin kehyslevyihin ja väliaikaiset ruuvit poistettiin.
Välipuslissa on myös reijät ruuveille, joilla aluskehys kiinnitetään myöhemmin tenderin runkoon.
Seuraavaksi kehyslevyihin juotettiin 0,4mm:n messinkilangasta jarrutönkkien kiinnityslangat. Kiinnityslankoja laitettiin kuusi kappaletta, jotka kulkevat poikittain kehykseen nähden.
Hv1-veturissa on 3-akselinen tenderi. Kehyslevyissä on 2mm:n reijät pyörien akseleille, keskimmäisen akselin reijät ovat soikeita, jotta keskimmäinen akseli myötäilee radan mahdollisia epätasaisuuksia.
Pyöräkerrat täytyi koota aluskehyksen ympärille. Akselien painaminen pyöriin on syytä tehdä huolella, sillä muuten pyörästä saattaa tulla "vipottava" ja ikävä katsella. Painoin akselit movikeskustaiseen pyörään sorvin avulla ja lopputulos oli aivan siedettävä.
Pyöräkertojen asentamisen jälkeen jarrutönkien kiinnityslankojen päihin juotettiin jarrutönkät.
Jarrutönkä on valkometallivaluosa, jonka kumpaankin päähän porattiin reijät kiinnityslangoille. Jarrutönkät juotettiin kehyslevyjen läpi pujotettuihin lankoihin ja lopuksi myös alapäät yhdistettiin toisiinsa messinkilangalla.
Jarrutönkien juottamisessa käytin valkometalille tarkoitettua juotetta, jonka sulamislämpötila on 70 astetta.
Jarrutönkien juottaminen oli kohtuullisen ikävää puuhaa, sillä tilaa oli vähän, eivätkä tönkät saisi ottaa pyöriin kiinni ja vielä osiakin joutui hieman muokkaamaan.
Tässä työvaiheessa koeteltiin mallinrakentajan sietokykyä ja hermojen kestävyyttä. Ajatukset saattoivat huomaamatta harhailla pohdiskeluihin kaiken tekemämme mielekkyydestä ja olemassaolon tarpeellisuudesta yleensäkin. Kaiken ähellyksen ja asettelun jälkeen työ vihdoin valmistui, mietteet muuttuivat valoisiksi ja joutavat synkkämielisyydet ravisteltiin romukoppaan. Helppoa ei ole aina mallinrakentajan elämä!

Tenderin aluskehystä ei ole lainkaan maalattu, vaan se on käsitelty kauttaaltaan, pyöräkertoja lukuun ottamatta, metallintummennusaineella. Olen käyttänyt tummennusaineita lähinnä erilaisten pikkuosien mm. vetureiden ikkunoita kiertävien kumitiivisteiden ja matkustajavaunujen otetankojen ja päätyporttien tummentamiseen. Tummentaminen on vaivatonta ja aikaa säästävää maalaamiseen verrattuna. Ennen tummentamista osat täytyy vain putsata huolella rasvoista ja epäpuhtauksista mieluimmin jollain liuottimella kuin vesipesulla. Sitä paremmin tummennusaine nappaa kiinni.
Tällä kertaa käytin amerikkalaista Blacken-It-tummennusainetta, joka käy useille metalleille, mutta ei alumiinille ja ruostumattomalle teräkselle. Blacken-It vaikuttaa oikein tehokkaalta verrattuna muihin kokeilemiini vastaaviin litkuihin. Monesti purkkien etiketeissä kehua retostellaan omaa ainetta maasta taivaisiin, mutta muutamalla käytännön kokeella saa helposti selvitettyä litkujen paremmuusjärjestyksen.

Kommentit

Samuli L. 14.1.2016 15:08 Vastaa lainauksella
Jokos tämä projekti jämähti?
Samuli L. kirjoitti:
Jokos tämä projekti jämähti?
Ei suinkaan, tekemistä on vain niin paljon ja tähänkin projektiin jälleen pian palataan.