Pienoismallit.net

Rolls Royce Armoured Car

Gallipoli 1915

Peter Weirin Gallipoli elokuva (1981) oli minulle pikkupoikana erittäin tärkeä käännekohta elämässä, koska sen katsomisen jälkeen tajusin ensimmäistä kertaa, että sodissa kuollaan ihan oikeasti, eikä se olekkaan pelkkää kivaa seikkailua. Siksi olen tyytyväinen, että saan tällä mallilla vähän sivuttua Gallipoli-kampanjaa nyt kun siitä tulee kuluneeksi 100 vuotta.

Meinasin kirjoittaa pidemmänkin sepustuksen, mm. haukkua mallisarjan kehnoksi, mutta ehkä parempi jättää tähän, ja hiljentyä miettimään, miten onnekas sitä onkaan kun on saanut elää harvinaista rauhan aikaa. :)

Kommentit

Oikein hyvä tuosta tuli, alustaakin kivasti matkassa. Sama leffa on tullut katsottua, pariin, kolmeen kertaan. Gallipoli muodostui katastrofiksi kuten miltei kaikki "suurisuuntaiset" offensiivit I maailmansodassa. Täytyypä hommata itselle tämmönen työmaa à la Roden :)
Ruohotupsut ovat ehkä vähän irtonaisen oloisia, mutta kokonaisuus on komea ja autosta ei kyllä näe, että sarja on ilmeisesti ollut huono rakentaa. Lopputulos on todella aidon näköinen ja vaikuttava panssariauto. Kivet toimivat alustassa hyvin.
Asiallisen näköinen RR. Tosiaan Rodenin sarja ei kehuja ansaitse. Oma malli vielä rakentamatta. Toivottavasti tulevaisuudessa saamme paremman mallin tästä.
Petri Lyy 16.10.2015 11:13 Vastaa lainauksella
No kappas. Ei tästä voi olla pitämättä. Mukava kokonaisuus, mallissa sävyjä kivasti.
SS 16.10.2015 15:19 Vastaa lainauksella
Kiitoksia paljon kaikille kommenteista!

Olisi kyllä mukavaa saada laadukkkaita sarjoja näistä vanhemmistakin panssariautoista. Onkohan vielä toivoa, että tässä 100 vuotis muisteloissa näitä saattaisi markkinoille tipahdella? Rodenille silti hatunnosto, että on edes tämän ja kaksi versiota 1920 mallista tuonut markkinoille.
Hieno on. Säistetty sopivasti.
Tuli mieleen, että paljonko tuossa on yhteistä Mannerheimin Rollsiin vm. 1915? Mikä tuossa on alustana? Linkki
SS 17.10.2015 19:41 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista! :)

Taitaa tuolla olla aika paljon yhteistä Marskin Rollssin kanssa, koska panssariauto on rakennettu juurikin RR Silver Ghostin alustalle, joka ilmeisesti myös Marskin auto oli.

Vaikka rakennussarja ei mikään kovin mukava kasattava ollutkaan, niin en sulje pois, että joskus rakentelisin myös jommankumman "Pattern 1920" version. Mielenkiintoinen härveli.
Tämä selvä. Jäi tuo Silver Ghost kesäisestä museokäynnistä mieleen, melkoinen tankki jo sellaisenaan.
AJ 18.10.2015 13:58 Vastaa lainauksella
Moi SS, Hienoa nähdä viimein RRAC:si valmiina; hyvältä näyttää. Rakentavana kritiikkinä hieman lisää tarkkuutta panssarilevyjen sovitukseen, nyt levyt pukkaa hieman yli vasemmalla puolella ja päinvastoin oikealla puolella. Väritys on osunut aivan nappiin ja säeistys & viimeistely ovat erittäin bueno.

Rodenin RRACit eivät ole sieltä helpoimmasta päästä rakennettavia, mutta aihealue on hyvin kiinnostava. Teitkö ja viimeistelit myös sisustan? Sillä RRACin motti, sisusta & alustahan ovat kiinnostavia - ja ihan suoraan boxista jo melko hyvät sellaisenaan. Mallin alustana toimiva maasto on myös onnistunut ja RRAC sopii hienosti sen päälle. Kiva nähdä lisää RRACeja saitilla. Parhain terveisin, AJ
SS 26.10.2015 15:23 Vastaa lainauksella
Kiitoksia paljon AJ kommentista!

Sisäosat ovat paikoillaan, mutta maalaamattomina ja viimeistelemättöminä muutenkin.

Vähän kyllä nyt kuumottelisi hankkia ja rakentaa tuo 1920-versio, koska tosiaan mallisarjan puutteista huolimatta aihepiiri on niin mielenkiintoinen. :)