Pienoismallit.net

Sukhoi SU-30MK

Demo plane

Toinen hiljattain valmistunut mallini.

Lisäosina käytin Eduardin BigED-settiä ja Academyn pilottisettiä.

Pohjamaalit Tamiyaa, camo maalattu teipillä rajaamalla AKANin valmiilla setillä tähän konemalliin.

Vanhennus MIG:n washilla ja saman firman pigmenteillä.

Alusta hyllylevyä, jossa finnfoamia. Kasvustot ja muut ovat pääosin Woodland Scenicsin tuotteita.

Kone esittää joko nousukiidossa tai laskeutumassa olevaa konetta, laskutelineet ovat puolessa välissä joko menossa sisään tai tulossa ulos. Maasto kuvaa venäläistä maaseutua ja tarkoitin maaston niin, että kone olisi ehkäpä noin kilometrin korkeudella maanpinnasta.

Facebook: Linkki
WWW: Linkki

Kommentit

Hieno malli yksityiskohtiaan myöden. Huolella kasattu ja maalaus on viimeisen päälle onnistunut. Alusta istuu kokonaisuuteen myös erittäin hyvin. Tykkään kovasti.

Jos jostain pitää nipottaa ( mikä ei liity itse malliin ), niin nuo varjot kuvissa hieman häiritsee.
AJ 12.10.2015 16:35 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, Idis nousevasta tai laskeutuvasta koneesta maastoalustalla on mainio - sama idis, mutta lentotukialuksen kannelta, on ollut mietintämyssyn alla vuosia; kone vaan on jäänyt keskeneräiseksi ja samoin tukialuskansi… Joka tapauksessa idis on hyvä ja toteutus onnistunut - eikä tuon eksaktin skaalakorkeuden kanssa kannata olla huolissaan, sillä pääasia lienee kuitenkin idiksen pointti.

Ison 1/32 skaalan Sukhoi SU-30MK näyttää aivan hyvältä viimeistelyineen; en tosin tunne ko. konetyyppiä kovin hyvin, joten konetyypin tuntevat kommentoinevat tarkemmin. Alustan maasto puolestaan näytäisi erittäin onnistuneelta. Kun katsoo kuvia, maastoalustan fyysiseen kokoon - pituus & leveys - nähden (eli nyt en tarkoita skaalakorkeutta) kenties 1/48 skaalan Sukhoi SU-30MK olisi istunut/sopinut paremmin, mutta tämä ei ole nillitystä, lähinnä vaan havainto/toteamus. Hyvä näinkin. Parhain terveisin, AJ
Pekka 12.10.2015 16:46 Vastaa lainauksella
Komia malli ja mukava nähdä välillä tällaisiakin toteutuksia. Eikös tuo nyt kuitenkin ole laskeutumassa, kun laskusiivekkeet ovat aika alhaalla ja jarru auki? ;)
Moi.

Kiitos kaikille kommenteista. Jarru ja siivekkeet on kaikki säädettäviä, joten niitä voi vääntää mihin asentoon haluaa, aukaisin/laitoin kaikki vain ääriasentoon kuvausta verten! :)

AJ on oikeassa tuossa 1/48-asiassa, maasto hieman hukkuu nyt koneen alle.

-Jussi
Hienosti maalattu ja rakennettu kone, samoin alusta näyttää hyvältä. Kerta kaikkiaan hyvä kokonaisuus.

Tämä on varmaan aika kookas malli, miten pitkä tämä kaiken kaikkiaan on?
Moi.

Kiitos Pekka! Kokonaisuus on noin 750mm pitkä.

-Jussi
Melkoinen järkäle tuo malli. On kyllä tosi hyvän näköinen maalaus tässä mallissa. Muutenkin kaikinpuolin maastoineen viimeisenpäälle toteutettu.
No nyt on massiivinen "pienoismalli"! Maalaus on upea, etenkin nuo metalliosat näyttävät tosi hienoilta. Maasto alapuolella toimii oikein hyvin, ja toki jos malli on jo itsessään aika massiivinen, ei alustaa viitsi mielellään juuri siitä venyttää.
Kiitoksia Paavo vitosesta ja Janne kommentista!

-Jussi
Moi

Komia on kone ja mielenkiintoinen on toteutus. Muuten, paljonko tuon tangon nokassa on painoa? Riittikö pelkkä reikä alustaan ja koneen pohjaan vai jouduitko tekemään lisävahvistuksia? Su-30 1/72 skaalassa ei ole aivan pieni sekään niin tuo 1/32 on jo varsinainen möhkäle.

E-P
Moi E-P.

En osaa sanoa, paljonko siellä olis painoa, mutta tanko on taivutettu niin, että se menee tuosta sisäänmeno-kohdasta melkein ohjaamolle saakka rungon suuntaisesti. Se on kiinni kuumaliimalla koko matkalta. Alapuolelle taivuttelin sellaisen neliön ja tanko on filmivanerimöhkäleessä kiinni. Vaneripalaan on järsitty pohjaan saman muotoinen kolo, johon alumiinitanko sitten uppoaa ja pohja on tasainen.

-Jussi
Moi Jussi,

Kiitos vastauksesta. Kyselin, koska minulla on muhimassa pienimuotoinen lentodioraama jossa olisi alusta ja pari konetta. Tarkka rakennusaikataulu on kylläkin vielä täysin avoin kun pitää pohdiskella toteutusta.

E-P
Komppaan edellä kehuja antaneita, siistiä ja huolellista työtä. Arvostelua hieman hankaloittaa kehno valaistus, valon ja varjojen leikki kun on mielestäni vähän häiritsevä. Vihanpitovälineet ripustimissa OK sekä mukavasti yksityiskohtia , joita tämän kokoluokan mallissa jo tuleekin olla. Bueno, kuten täällä jollakulla on tapana sanoa !