Pienoismallit.net

Messerchmitt bf 109g6

MT-422

Airfixin pikkuskaalan mersu tunnetusta hainkitamersusta ei esittelyjä kaipaa. Mallisarja oli aika kökkö mutta päätin rakentaa ihan vain laatikosta ja irroitella:) Maalattu gunzen maaleilla ja säistys AK:N ja migin tuotteilla. Koitin tehdä hillityn mutta kuluneen kuosin ja ainakin omasta mielestä onnistuin. Säätelin hieman kameran asetuksia ja samalla kun säätelin kameraa niin kyhäsin pienen valokuvausstudion jonka rakennan kunnolla tässä mallien lomassa.

Kommentit

Hyvännäköinen "hainkita". Korjasitko tuon kk-pattien ihmeellisyyden (l. että patit jatkuvat yhtenäisinä konepeiton harjan yli…). Malli on kyllä hieman krouvi ja karu, mutta hyvän lopputuloksen olet saanut aikaan. Ainoa mistä mallissa kritisoin on noiden laskutelineiden alaosan ja pyörien säistäminen. Minusta mennyt hieman yli, etenkin kun laskutelineen luukun sisäpuoli on niin puhtoinen. Muuten todella hyvännäköinen!
Kiitos petri, pakkohan ne oli korjata kun oli aika outo näkemys airfixilta:) Laskutelineet ja pyörät sai vähän liikaa migin pigmenttiä. Sen verta jäi kaivelemaan että täytyy tehdä tämä hainkita isommassa mittakaavassa, ja pari muutakin sodanjälkeistä mersua.
PhantomII 10.10.2015 09:18 Vastaa lainauksella
Aina on kiva katsella Suomi-Mersuja ja erityisesti sodan jälkeisiä koneita. Mallissa onkin jo hieman "käytetyn" oloinen tunnelma. Mielenkiintoinen malli ja kyllä tuo alusta luo mukavasti lisäväriä kokonaisuuteen.
Terve Jarno

Hienon näköisen mallin olet saanut aikaan vanhasta sarjasta. Antennilanka on mennyt himpun verran yli, jos jostain pitää nyt jotain sanoa.

Itsellä käy usein noin, vasta valokuvasta huomaa sen. Hyvät kuvat ja hieno malli.
Pitää itsekkin tehdä joskus tällainen sodanjälkeinen Mersu.
Kiitos phantom: Kuvista kun katselee niin aika kuluneita ja rasituksia nähneet nämä oli, ite päädyin tälläiseen hieman kuluneeseen. Alusta tuo mallia mukavasti esille, ja olenkin reenannut alustan tekoa. Tahtoo vain olla hieman hankalaa:)

Kiitos pekka: Antennilanka on hius ja omilla silmillä kun koitin tihrustaa niin kumminkin jäi haiven:) Airfixin sarja oli aika pelkistetty ja muotovirheitäkin löytyy, mutta kun kaapista löytyi niin rakennetavahan se oli. Samalla malli toimi säistyskokeilulle ja eri tekniikoille, sen verta jäi kipinä että pitää tehdä sama kone isommassa kaavassa paremmasta sarjasta.
juha holm 11.10.2015 00:24 Vastaa lainauksella
Hyvä veteraani Mersu pikku skaalaan,Noista anntennilangoista tähän skaalaan on pienistä sähkömootorien käämilangoista myös apua jos niitä hiuksia ei aina ole saatavina?
Pekka.T.Tiihonen kirjoitti:
Hienon näköisen mallin olet saanut aikaan vanhasta sarjasta.
Tämä lienee kuitenkin tehty Airfixin uudesta G-6:sta, joka ei kylläkään ole samalla tasolla kuin muu uusi tuotanto.
Hienoa työtä pienessä skaalassa! Maalaus näyttää oikein hyvälle ja alusta tuo toki aina lisää tunnelmaa kuviin. Ainoa mistä viitsin huomauttaa on vähän turhan tummat kuvat, joista sävyjä on vähän vaikea joissakin kuvissa erottaa.
Kiitos juha: Mulla on oikein ohutta käämilankaa, pitäisi joskus kokeilla. Meinasin kerran käyttää sitä kaksitason takiloinnissa mutta päädyin siimaan.

Kiitos janne: Rukkasin kameran asetuksia ja sainkin valkotasapainonkin säädettyä kohilleen:) Nyt vain lisälamppuja ja kunnon kuvausstudio. Rakentelin tämän ns, terapia mallina enkä ottanut sen kummemmin paineita, mukavata oli:)
Kalle Rantanen kirjoitti:
Pekka.T.Tiihonen kirjoitti:
Hienon näköisen mallin olet saanut aikaan vanhasta sarjasta.
Tämä lienee kuitenkin tehty Airfixin uudesta G-6:sta, joka ei kylläkään ole samalla tasolla kuin muu uusi tuotanto.
Mikähän tämän mallin kohdalla on käynyt kun on tälläinen kökkö sarja, sen sijaan airfixin pikkuskaalan mustang näyttää hyvälle ja paremmin detaljoitukin kuin tämä. Mm sisätilat ovat jopa mussessa loistavat.
Vihdoin joku tekee taas mersuja! Hienohan tuo on. Paneelirajat ovat vähän turhan vahvat minun makuuni, mutta tämä on makuasia. Maalaus muuten on todella onnistunut! Yksi asia minkä nostaisin keskusteluun, on kulumajäljet jäähdyttimen laipoissa. Sillehän ei ainakaan täydellisessä maailmassa saisi astua, joten sen pitäisi olla kulumatonta aluetta?