Pienoismallit.net

Iljušin Il-2 Šturmovik

Itänaapurin maatalouskone

Edesmennyt isoisäni puhui harvoin sodasta, mutta muistoihini on jäännyt hänen kertomuksensa `lentävästä maatalouskoneesta`pikkupoikana ihmettelin sitä suunnatomasti että mitähän tuo pappa oikein puhuu, mutta myöhemmin selvisi että todennäköisesti hän puhui tästä rynnäkökoneesta joita Neuvostoliitto valmisti reilusti yli 30 000 kappaletta. Historiaa en käy tässä sen enempää läpi, mutta tuossa Linkki missä kerrotaan sitten enemmän asiasta.

Tämä yksilö kuvaa Ivan Fomich Pavlovin konetta joka lensi 237 taistelulentoa IL-2:lla. Ja tässäIvan_Fomich_Pavlov

Itse malli oli aivan upea rakentaa, maalattu Tamiyan akryylimaaleilla ja vanhentamisen suoritin keveällä kädellä, koska koneesta on otettu todennäköisesti propaganda tarkoituksiin kuvia, niin uskoisin että koneiden haluttiin olevan silloin siistejä…

Kommentit

Jonkka 7.10.2015 12:53 Vastaa lainauksella
Kas vain, tuttu malli. Tällä minä aloitin viime vuonna kun palasin harrastuksen pariin, joten nyt voin kommentoida oikein asiantuntevasti :). Tosin strateginen ero on se, että itse kokosin Italerin (ex-Accurate) sarjan ja se oli yhtä tuskaa, minkä vuoksi olen pitkän työjononi päähän lisännyt ajatuksen tehdä tästä esikuvasta malli uudestaan mutta tällä kertaa tästä Tamiyan sarjasta.

Työn jälki näyttää hyvältä ja maalaus erinomaiselta. Päätös vähäisestä vanhentamisesta on ihan perusteltu ja sopii omaankin makuuni. Onko tuossa siivessä vihreän lisäksi jotakin muuta (tummaa) väriä? Itse muistelen että kaavio olisi kaksivärinen, mutta voin muistaa väärinkin tai sitten yksilöiden välillä on ollut eroja.

Kun sinulta tulee näitä malleja nyt galleriaan kuin liukuhihnalta niin on pakko kysyä että onko tämäkin valmistunut jo aiemmin?
Terve Jonkka

Kyllä, kaavio on kolmivärinen, ainakin Tamiyan ohjeiden mukaan (vihreä/ruskea ja harmaa)

Ja malli on valmistunut tänä kesänä. Suosittelen rakentamaan tämän mallin, Accurate Miniaturen sarjat on hienoja mutta kamalia rakentaa :)
Hieno on malli, ei voi muuta sanoa. Siisti työn jälki kokoonpanon osalta, samoin maalaus. Värisävyistä on vaikea mennä sanomaan juuta tai jaata, referenssikuvia ja varsinkin värillisiä tuolta ajalta kun ei juurikaan ole.
Mitä lukenut olen, niin muutenkaan ei tuolla naapurissa oltu niin kovin tarkkoja naamiovärien sävyissä, joskus maalattiin sillä mitä sattui olemaan. Aika karun näköisiä pelejä kaiken kaikkiaan.
Hieno malli. Olen tehnyt pari-kolme samaa konetta, mutta en Tamiyan. Maalaus on ollut tosiaankin aika Neukkuaikaan sekalaista, mutta jopa kolmea väriä on yläpinnoilla käytetty.
Hienosti olet mallin saanut kasaan ja "vanhennus" on myös hyvin onnistunut. Ei liikaa, eikä liian vähän. Kokonaisuus on näyttävä ja hivelee silmiä.

Tamiya on näköjään tehnyt ilmeisesti tälle Ivan F. Pavloville omat siirtokuvat? Tuota rungon slougania en ole ennen nähnyt, kuin myöskään peräsimessä kotkan kuvaa. Tuliko sarjassa muitakin siirtokuvia? Ovat aika näyttäviä.

Tuosta rungon kyrillisestä kirjoituksesta ei aukene ihan kaikki edes linkistäsi ja toivoisin siitä taas jonkun kääntävän tänne mitä siinä oikein lukee.
Tosin jos kukaan ei käännä, niin saan sen kyllä käännettyä ystäväni kautta.

T.T
Nätti malli, maalauskaavio sopii kyllä hyvin koneen muotoihin. Säistystä ja kulumaa sopivasti eikä ole hörppiny yli. Siirtokuvat ja varsinki tähti on näyttävä, itselläkin on hankintalistalla tämä tamiyalainen, alusta olis ollut kiva lisä koneeseen.
PhantomII 10.10.2015 09:12 Vastaa lainauksella
Räyhäkkään näköinen sotakone. Koneesta huokuu vahva jykevän ja kestävän taistelulaitteen fiilis. Noista kyljen kirjoituksista sen verran, että kuten Pekka kertookin, konetta on kuvattu propaganda-tarkoituksiin ja muistaisin lukeneeni tällaisten kylkigarafiigoiden olleen yleensä vain lyhyen aikaa koristamassa koneiden kylkiä? Eli periaatteessa vain kuvausten ajan?

Joka tapauksessa mallin viimeistely maalipintoineen kaikkineen näyttää hyvältä. Jotenkin tuon iso spinnerikin pistää positiivisesti silmään.
AJ 10.10.2015 10:23 Vastaa lainauksella
Moi Pekka, Upea Il-2, ylläolevia kehuja kompaten. Ei mitään nurinaa ja narinaa, kaikki on hienosti kohdallaan; livenä näyttää vieläkin paremmalta. Loistava lekomalli! Tässä lisää Pavlovista:
bashny.net/t/en/275426
victory.sokolniki.com/eng/History/HeroesOfWar/TwiceHeroes/10285.aspx
www.pinterest.com/pin/145030050476517010/
wpalette.com/en/pictures/20829
Terkuin, AJ
Suuret kiitokset kaikille kommentoineille. Kiitos AJ linkeistä :)

Kiva kun tykkäsitte :)

Timo, sarjan mukana tuli kolmet siirtokuvat ja itsekkään en tiedä mitä tekstissä lukee.
Todennäköisesti siinä kerrotaan että kolhoosi se ja se on lahjoittanut tämän koneen suurelle isänmaan sankarille taistelussa faskistikäärmeitä vastaan. :) Ja tämähän oli taas ihan pelkkää mutua.
Pekka.T.Tiihonen kirjoitti:
Suuret kiitokset kaikille kommentoineille. Kiitos AJ linkeistä :)

Kiva kun tykkäsitte :)

Timo, sarjan mukana tuli kolmet siirtokuvat ja itsekkään en tiedä mitä tekstissä lukee.
Todennäköisesti siinä kerrotaan että kolhoosi se ja se on lahjoittanut tämän koneen suurelle isänmaan sankarille taistelussa faskistikäärmeitä vastaan. :) Ja tämähän oli taas ihan pelkkää mutua.
Tällaisiahan ne kirjoittelivat useinkin. Kolhoosin väki oli otettu, kun saivat oman työnsä jäljen näkyviin. Odotan tarkempaa käännöstä ja voin laittaa sen sitten tänne. Asia on vireillä.T.T
Lisään vielä.
Paras, tarkin ja myös enemmän tietoa saataisi Pavlovista, kun tuot - tai laitat jonkun mukana koneen meille Kuopion tapahtumaan 24-25.10.
Meidän tapahtumaa kunnioittaa jo kolmatta kertaa mallari, entinen apulaissyyttäjä ja miliisi Venäjältä. Eläkemies, herrasmies viimeisen päälle tulee malleineen ja tasan varmaan tietää tästäkin Pavlovista melkoisesti.

Aikaisemminkin hän on kirjaillut malleihinsa nimenomaan lentäjistä tietoa ja tehnyt mallinsa jollekin Neuvostoliiton Sankarille.

Miten saisimme sinut ja mallisi tänne? Joitain mallareita on tulossa sieltä seudulta, mutta ei ehkä ihan Helsingistä.
Voisimme toimia "välikätenä" jos yrittäisimme saada mallejasi alla olevaan:

www.pienoismallit.net/tapahtumat/2015/maalla-merella-ja-ilmassa/
T.T
Tuossa Ivan Pavlovin iI-2 koneen kyljessä lukee jotain tälläistä in english:
To Our Compatriot Hero of The Soviet Union I.Pavlov
From The Workers of Kostanay

Tuo Compatriot tarkoittaa jotakuinkin saman kansan kansalaista tai vaikkapa arvostettua toveria?Ei kuitenkaan patriotia.
Kostanay työläiset olivat siis asialla(varat=kone) Tälläistä käännöstä syntyi tällä kertaa "muinais" lukion engelskalla.Tuosta koneen nimestä vielä,se on siis iI-2 alkuperäisen valmistajan ja käyttäjän mukaan.Jostain syystä tuota L kirjainta ei nimessä normaali muodossa näkynyt.En tiedä onko tuolla lopulta niin väliä ,englannin kieliset muuttavat kuitenkin näiden itäisten tuotteiden nimet omaan suuhunsa ja litterointiin sopiviksi.Näin nämä "Jyhä Piikki Sälöset" yleistyvät maailmalla ja meillä.
Itse malli on kaikin puolin hieno ja hyvin onnistunut,itsekin rakensin vuosi sitten k.o mallin Viipuri tunnuksilla.
Terv.Opa L
Ari Oksanen 10.10.2015 22:11 Vastaa lainauksella
^Lainaus Geust, Keskinen , Stenman Red Stars- kirjan sivulla 103 oleva suomenkielinen kuvateksti:"…jossa lukee "Kustanain kaupungin työläisiltä Neuvostoliiton Sankari maanmies Pavloville". " Tuo suomennos kävisi jotakuinkin järkeen näin lyhkäsen vennään lukiossa "pakko-opiskelleena" :-).

Mallissa muuten sovjetskogo- sanan loppu on em. kirjan kuvaan verrattuna katkaistu liian kauas tähden yläsakarasta.
Hei Timo

Kiitos kutsusta :)

Ei nämä mallini ihan näyttelyyn sopivia ole, koska niissä esiintyy kuitenkin aika paljon virheitä, Ari tuossa jo huomasikin jo erään. ja Arille kiitos myös tuosta käännöksestä.

Voi olla teidän Venäläinen mestarimallari hermostuisi jos hänelle tuodaan näytille virheellinen yksilö. :)
Mutta yritän hioa taitojani mallarina ja kenties joskus saan jonkun mallini sellaiseen kuosiin että sen kehtaa tuoda johonkin näyttelyyn.

Opa Laitiselle myös kiitokset.
Nohnoh. Ei tapahtumassa ole kenelläkään virheetöntä mallia. Tuskin sellaista on kukaan tehnytkään. Tuo ihmeessä mallisi näytille.
Kertaalleen kun "riman" yli pääsee ja uskaltaa tuoda mallinsa nähtäville, niin sitten avautuu taas uusi maailma.
Tapahtumassammehan on tärkeintä saada jutella toisten mallareiden kanssa ja tuoda historiaa pienoiskoossa esille yleisölle.
Mukaan vaan rohkeasti.

Minullakin oli eka näyttelyyn aika vaikea laittaa töitäni esille, mutta sitten vaan innostuin lisää ja mukavaa on ollut.
Sinulla tämä malli kerää täällä jo liki neljä pojoa, niin aivan saletti, että näyttelyissä herättää paljon mielenkiintoa ja keskustelua.
T.T
Terve Timo

Mieli tekisi kyllä tulla, mutta on nyt sen verran kaukana tämä näyttely että nyt ei pääse mukaan.

En tiedä viitsiikö joku täältä päin tuleva ottaa Sturmoviikkia mukaansa, voi olla liian vaivalloista.

Pitää varmaan yrittää ensi keväänä viedä malleja tuohon Malmin näyttelyyn, se kun on tuossa parin kilometrin päässä.

p.s

Näyttää siltä että Sturmoviikki sai kyydin Kuopioon :)
Näyttävä Sturmoviikki! Sen kummemmin yksilöimättä kaikki osaset kohillaan!

terv. Seppo V
Kiitos Seppo kommentistasi ja pisteistä! Hyvää syksyä sinulle :)