Pienoismallit.net

Focke Wulf 190 A3

Vaihteeksi taas sotilaskalustoa ja lentokoneita. Malli valmistunut jo noin vuosi sitten, ei vaan ole tullut kuvia julkaistua. Helposti kasattava perustamiyaa, itselle toimi lähinnä harjoitteluna toisen rähinän koneille. Ei mitään vakavaa ruuvin nyhräämistä, toinen valmistunut IIWW lentokone aikuisiällä. Maalattu pääsääntöisesti Lifecolorin maaleilla (joita en vaan saanut jostain syystä toimimaan, ruisku+lc:n oma ohenne tukki ruiskun, ei ymmärrä). Antennilanka ehkä suurin ei tyytyväisyyden kohde, mut ensi kerralla paremmin. Värirajat myös vaatii petraamista, nyt tehty vapaalla kädellä, ehkä joku maskisysteemi ensi kerralla.

Kommentit

Jonkka 3.10.2015 09:44 Vastaa lainauksella
Maalaus näyttää ihan hyvältä, etenkin alapuolesta tykkään. Värien maskaamisella ilmeisesti tarkoitat siipien kaarevia rajoja, tuon rungon yläpuolisen tumman olet työvaihekuvien perusteella maskannut teipillä. Itsekin olen tuollaiset kaarevat rajat vetänyt vapaalla kädellä kun en ole jaksanut ruveta väkertämään maskaamisen kanssa.

Antennilanka on aika paksu ja kabiinin päässä kaarella, ilmeisesti se on venytettyä valurankaa? EZ Line on tuohon helppokäyttöinen unelmaratkaisu, suosittelen lämpimästi.

Lifecolorin maalien kanssa minulla on ollut täsmälleen samat ongelmat ruiskukäytössä ja vaikka niitä minulle kauppias kehuikin, olen päättänyt heittää koko satsilla vesilintua (poislukien ne sävyt joita voi hyödyntää pensselöinnissä).
Kiitokset kommentista Jonkka. Maskauksella lähinnä tarkoitin siipien yläpuolen camoa. Maalien ongelmien takia (ruiskun tukkeumavaaran takia maalasin aika kovalla paineella joten ei voinut ruiskua pitää kovin lähellä pintaa) rajat on jotain sinnepäin. Selkeämmät rajat seuraavan kerran tavoitteena. Antennilanka on (liian paksua) siimaa. Ohuempaa kokeilin alkuun, mutta olin porannut reijät liian isoiksi ja en sitten saanut sitä pysymään oikein mitenkään.
Hieno ja siististi tehty malli, etenkin maalauksesta tykkään erityisesti. Samoin viimeistely on muutenkin huolella tehty, esimerkiksi paneeliurat ja kulumat ovat aidon näköisiä. Jos nyt jostain haluaa nipottaa, niin antennilanganhan mainitsit itsekin, liian paksu ja kaartuu ylöspäin.

Toinen asia mikä hieman häiritsee, on nuo laskutelineet ja etenkin pyörät. Vaikka Focke Wulfissa laskutelineet jäivätkin auki asennossa hieman sisäänpäin kenolleen, niin pyöräthän olivat kuitenkin lähes kohtisuorassa. Tässä pyörät näyttävät olevan samassa linjassa laskutelineiden kanssa. Tosin, kuvakin voi hieman valehdella kun täysin suoraan edestä ei ole kuvaa, mutta vaikuttaisi olevan aika vinossa?
Kiitokset markulle, paljon myöhässä tulee vastaus. Laskutelineet ovat todellakin vinossa, enemmän kuin laki sallii, jotenkin vaan olivat hankalat liimata ja vaikka kuinka yritin jigiä tehdä, niin vinoon jäivät