Pienoismallit.net

Lockheed P-38 Lightning

Lockheed P-38 Lightning on varmasti tuttu jokaiselle ilmailusta kiinnostuneelle. Tämä yksilö edustaa Tyynellämerellä toiminutta Luutnantti Richard L. West konetta.

Malli on itse asiassa Academyn tuotantoa, mutta Eduard on paketoinnut sen uudestaan, ja lisännyt etsit, ja muutaman resiinipalikan.

Malli maalattu AK:n metalli väreillä.

Kuvia ei mahtunut enempää tällä kertaa, kuin nuo kaksi kappaletta.

Kommentit

Mykistävän hieno malli. Pintakäsittely aivan mahtavan näköistä. Parannusehdotuksia en osaa antaa.
Jonkka 2.10.2015 14:44 Vastaa lainauksella
Vähien kuvien pohjalta ei voi sanoa kuin vähän, mutta todella hyvältä näyttää. AK:n metallimaalit jo edellisen mallisi kohdalla käytiin läpi, joten niistä en kysele sen enempää, omat kokemukseni antavat vielä odottaa.

En ole P-38 ekspertti joten kysyn kun en tiedä, puuttuuko korkeusperäsimestä vastapaino vai eikö kaikissa versioissa ollut sitä?
Jonkka kirjoitti:
En ole P-38 ekspertti joten kysyn kun en tiedä, puuttuuko korkeusperäsimestä vastapaino vai eikö kaikissa versioissa ollut sitä?
Tervehdys!

Oikeassa olet, on käynnyt niin sanottu työtapaturma ja ole unohtanut laittaa sen paikoilleen.
Malli on valmistunut joskus keväällä, niin pitää kaivella että löytyykö sitä vielä miljoonalaatikosta :)

Kiitos Paavo!

Mukava kun tykkäsit.
Ihan mielettömän hienoa työtä pintakäsittelyn suhteen, mutta missä pakokaasuvanat ja antennilangat? Lisäksi kuuluuko tuon reunimmaisen konekiväärin tulla noin kauas ulos nokasta?

Oikeasti kateellisen nillitystä, koska mulla on vastaava malli työn alla, enkä varmasti pysty vastaavaan jälkeen kuin tässä.

Tarkoitus oli antaa 4,5/5, mutta klikkasin huti :(
Todella hieno malli. Kiinnostavia sävyeroja maali pinnassa.
Matias Rantanen kirjoitti:
Ihan mielettömän hienoa työtä pintakäsittelyn suhteen, mutta missä pakokaasuvanat ja antennilangat? Lisäksi kuuluuko tuon reunimmaisen konekiväärin tulla noin kauas ulos nokasta?
Moi Matias!

Kiitokset kommenteista ja kiva kun pidit :)

Kyllä, antenilanga jäi tällä kertaa pois, yleensä laitan malleihini langan, mutta jostain syystä tässä kävi nyt näi, samoin pakokaasuvanojen kanssa kävi niin että en laittanut niitä koska en löytänyt tarpeeksi hyvää referensiä niihin. Keulakookoota ihmettelin itsekkin, mutta ei se tuon syvemmälle mennyt, ja nyt kun tässä naputtelen tätä niin muistan syynkin. Käytin keulapainona pieniä hauleja, niin niistä yksi on varmaan tukkinut reijän sisäpuolelta, niin kk ei ole mennyt syvemmälle.

Kiitos Valtteri!

Kiva kun pidit mallista :)
Moi, alumiini pinnasta olet saanut loihdittua hyvin elävän näköisen, säistäminen on hyvin onnistunutta, pienellä huolellisuudella täydellinen malli.
Olet ottanu työvoiton alumiinipinnasta:) Mukavasti sävyvaihteluita ja hienosti näkyy lentotunnit.
Todella komeaa jälkeä, enkä minäkään huomautettavaa keksi. Myös minulla on sama malli lootassa odottamassa vuoroaan, joten nyt voisikin olla hyvä tilaisuus kysyä, oliko mallissa jotakin erityistä huomioon otettavaa (hankalia paikkoja tms.)?
Tosiian kaikki sanottu tässä mallissa edellä.
On pirskatin aidon tuntuinen pienoismalli tässä ja koko alua loistaava työtä.
Nyt näytää että koneella on tosiian lennetty kuin aidossakin koneessa.
Noiden eri alu ja metallien maalaustyö on huippu toteutus kuten vanhennuskin.
AJ 3.10.2015 11:04 Vastaa lainauksella
Moi Pekka, Kun tämän P-38 lekomallin on nähnyt livenä, niin alupintakäsittely on ehdottomasti parhaasta päästä, mitä pienoismallilekoissa olen nähnyt - ei voi muuta sanoa. Toki 'Stang-kokoelmastasi löytynee vieläkin kenties jopa parempia - aivan kärkipäästä… ja kokoelmahan on loistavan upea…

Ne pikku miinukset on tuolla edellä jo listattu, kuten vastapaino, antennilangat ja pakokaasuvanat (tietysti huollettuna kentällä, pakokaasuvanoja ei juuri ole). Tuo yksi kk kuonossa tulee kyllä melko ulos. Seuraavaa P-38 projektiasi varten hieman lisää skarppausta (hymiö) - muistanet kuvat ml. värikuvat, joita näytin P-38 "raamattu"-opuksista…

Muuten tuon ko. P-38J-15 s/n 42-103921, 35th Fighter Squadron 8th Fighter Group lentäjä Richard Lee West scorasi 6 ilmavoittoa ensin P-40N koneella (tuli ässäksi) ja loput 8 ilmavoittoa P-38J:llä eli yhteensä 14 ilmavoittoa. Ko. lekolla, P-38J-15 s/n 42-103921, R.L. West sai 2 ilmavoittoa, loput tuli P-38J-20 koneella. Lisäksi Westille luetaan 3 mahdollista ja 1 vaurioitettu japsikone.

Hienoa työtä! Terkuin, AJ
Kiitokset herroille Jarno, Ismo, Jukka, Eerik, ja AJ kommenteista! :)

Aloin tätä mallia rakentelemaan joskus viime vuoden puolella, ja se siinä pikkuhiljaa valmistui muiden mallien ohella, loppukiriä vaivasi kyllä ehkä pieni taisteluväsymys, siitä varmaan johtuvat nämä unohdukset.

Ismo, malli oli muuten ihan ok! mutta keulaa joutui pikkuisen hiomaan ja paklailemaan.
Muistakaa laittaa sitä keulapainoa :)

Kiitos AJ vielä tuosta pilotin historiikista. :)
Konekivääreistä… neljä .50 kaliiperista oli porrastettu jotta patruunalaatikot mahtuivat nokkaan. Nyt kaksi aseista on mennyt keskenään vääriin paikkoihin. Pisimmän kuuluisi olla pykälää ylempänä ja vastaavasti lyhyen alempana. Hassua miten näin pieni virhe saa aikaan "jotain outoa" tunteen.
Ylempänä olevia kehuja komppaan.
Onnea Pekka. Kuopioon…tämäkin.
Hyvännäköinen Lightning ja metallisävyt näyttävät onnistuneen hienosti. Kiva olisi tästäkin nähdä lisää kuvia tai mielummin ihan livenä, sen verran hyvältä kuvat kuitenkin näyttävät. Ja onnittelut viikon mallista, ehdottomasti sen arvoinen malli!
Kiitokset Timo ja Janne kommenteista ja samoin haluan kiittää kaikkia arvosanoja ja kommenteja antaneille.

Kiitos!

Pekka

p,s Timo, mennään nyt ensin yhdellä mallilla sinne Kuopioon :)