Pienoismallit.net

Terra 2099

Kastor Hover Tank ja Pawn Prigade figuurit Industrica Mechanika firmalta. Tankin mukana tuli pari figuuria , mutta ne lensi romukoppaan. Aluksi olivat ihan käyttökelpoisen näköisiä, mutta pohjamaalauksen jälkeen löytyyi paljon viilattavaa, muokattavaa ja uudelleen rakennusta. Tankissa itsessään oli siellä täällä soviteongelmia ja valuvikoja. Osa jäi korjaamatta. Sarjan mukana tulee runsaasti fotoetsiosia, joista osa jää tuleviin projekteihin talteen. Nopea ja melko helppo koota.

Dioraaman pohjaan kerätty eri sarjoista jäänyttä roinaa ja muuta rojua mitä nyt talosta sattuu löytymään. Metallisävyt Darkstar miniaturesin akryylejä, + Andreaa, lifecoloria ja Vallejoa.
Vaihteeksi tuli harjoiteltua hiuslakkatekniikkaa ja ruosteen tekemistä.
Mukava aivot narikkaan malli. :)

Kommentit

Onpas ökyn nâköinen tankki, vain jäähdyttäjân ,siis etuosan suojaus insiinörit unohtaneet tuossa.
Kuten vehkeen museoajovalot.
Kokonaisuus hyvin toimiva, sopivan kuluneen monen taistelun veteraani tankki kolhuista päätellen.
Moi, hyvin onnistunut dio, scifi aiheesta plussaa, olen itsekin katsellut Industria Mechanikan malleja sillä silmällä että hankkisin itselle, hinta vain hieman rajoittaa haluja.
Aika erilainen ja erikoinen. En ymmärtänyt yhtikäs mitään kuvien perusteelle tuosta "silitysraudan möhkäleestä", ennenkuin kuukkeloin asioita.
Olisiko tämä kuulunutkin luokkaan "Mitäs jos.. tai Avaruus ja sci-fi"?

Kuitenkin dioraama on teknisesti jotakuinkin onnistunut. Ruostejäljet paikoin teräviä, silitysraudan aura -vai mikä se lieneekään - on jotenkin "epäkuosissa"; on kiiltävää pintaa ja sitten ruostetta? Kuvia pitäisi ehdottomasti saada lähempää. Myös figuureista toivoisi tuohon skaalaan ihan lähikuvia, niin voisi realisemmin pojottaa.

Dioraamasta saa sen käsityksen, että ainakin alusta pölisee, joten olisiko sitä pölyä voinut tuohon silitysrautaankin laittaa. Varsinkin kun se on tolpillaan, eli apujalat maassa.
Dioraamaan kuuluisi mielestäni myös aihe, minkä perusteella siitä voi katselemalla luoda tuntemuksia ja niiden perusteella sisäistää koko olemus.

Onko tästä jotain elokuvan tms. esikuvaa?
Lähikuvia ainakin ruoste/ja muistakin pikku hiuslakkapaikoista ja figuureista odotellen ja kenties sitten annan tähtösiä, mutta ei kai ne tähtöset olekaan pääasia, vaan nämä kirjalliset palautteet.
T.T
Oikein mukavan näköinen dioraama :) tykkään erityisesti noista ruoste-efekteistä ja tuon kaiken rojun vakuuttavan oloisesta säistämisestä.
Ensimmäisenä tuli mieleen tuosta kapistuksesta Mad Max Asfaltti soturi elokuva tuon Kastor Hover Tank:n ulkonäöstä mutta nuo figut lennätti heti ajassa paljon etiä päin ohi nykyajan. Kapistukseen toteutettu ruoste efekti on mielestäni hyvin onnistunut hiuslakka tekniikalla. Puskulevyssä olevien värien rajaus on milelestäni huikan liian terävän oloinen kun tuosta kuvaa katsoessa pompaa silmiin. Alusta kaikkinee Ns. rojuineen on kyllä oikein toden tuntuista ja näköistä niin kun pitääkin fikuureita unohtamatta. Toivon mukaan tämä malli tulisi Kuopion näyttelyyn niin voisi ihastella ja tarkastella paremmin paikan päällä. Terve tuloa.
Alusta on hyvä; siitä tulee voimakas vaikutelma kaupunkisota-alueesta, jossa kaikki on hajalla. Vaunu (?) on myös onnistunut. Jos etsin jotain kritisoitavaa, niin komentajan (?) kupolin siniset ikkunat kiinnittävät vähän huomiota ja samoin aseiden (?) metallisuus. Mutta hyvä kaoottinen maalaus ja tätä tutkii mielellään pidempään.