Pienoismallit.net

Chrysler Imperial 1932 American car classics

Vihdoin sain valmiiksi 9kk auton rakentelu projekti. Rakennus sarjan ostin viime vuonna Kuopion Pienoismalli näyttelystä ja aloitin Tammikuussa rakentamaan sitä. Sarja on Airfix:n kultaisella 1977 luvulta joten rakensin sen suurella sydämmellä koska itsekkin olen kuseisenä vuos kymmenenä syntynyt. Mallin osien sopivuus ei kyllä ollut ihan tämän paivaän laatua mutta viilalla ja hyvillä hermoila sen sai hyvin vamiiksi. Kori on maalattu Createx:n metalli hohto vihreällä ja kori revelin kiiltävällä mustalla. Lakkauksen tein Deka high goss lakalla.

Hievan teknillisiä ominaisuuksia. Tuotanto 1931-1933
Korimalli 2-ovinen roadster
2-ovinen coupe
4-ovinen sedan
4-ovinen limusiini
Layout FR layout
Powertrain
Moottori 384,84 Cu (6.3 L) L-head 125 hv (1932) 135 hv (1933)
Lähetys Multi-alue 4-vaihteinen manuaali [4] [9]
Mitat
Akseliväli 124 "(1931), Imperial 126", Custom Imperial 146 "(1933)
Pituus Custom Imperial 212,5 "(1932)

Kommentit

Hienoa työskentelyä !!
HIENO !
TKa
Kiitos Tuomo kommentista. Kuopiossa nähdään.
Henkka H 28.9.2015 15:42 Vastaa lainauksella
Vanhojen mallien kasaamisessa on tosiaan sitä nostalgiaa mistä itsekkin nautin. Välillä vähän hankalia, mutta sehän kuuluu asiaan.
Mukavasti onnistunut Rysleri.
Kiitos Henry. Liian helpolla kasattu malli ei jaksa pitkään kiinostaa ja sehän on mielestäni mallailussa kysymys että mielenkiinto säilyy ja tekemistä riittääpi pitemäksi aikaa ja saapi miettiä että mistä kulmasta ahistaa kun ei mene paikoilleen.
Melekonen työrupeama, mutta työ tekijäänsä kiittää.
Vanhasta sarjasta olet tosiaankin saanut osat sopimaan paikalleen hyvin. Plussaa. että teit myös moottorin maalauksineen, vaikka se helpompi tapa on yleensä liimata konepelti kiinni ja thats it.

Kiiltääkö vararenkaat? Ja himpin olisin litkuttanut noita moottoritilan luukkujen saumoja. Kuin ehkä myös ovien saumoja. Antaisi vielä lisää eloa mallille.
Plussaa rohkeista lähikuvista. Niitä ei joka ukko ja akka uskalla laittaa tänne, koska luulevat/tietävät silloin, että kritiikki on kovempaa ja pojot alenee.
Kiitos Timmppa kommentistasi. Kyllä nuo vararenkaat kiilteleepi, lakkakerroksia on useampi koko autossa ja piti ihan ostaa pienoisporaan rättilaikka että saisi maalipinnan edes jotenkin kiiltämään ja pitihän sitä vahatakkin että tulisi lisä kiiltoa pintaan turtle waxilla. Kun tuossa otin kuvia mallista niin aattelin kokeilla että miltä lähikuvat näyttääpi ja totesin että kyllä niitä tänne uskaltaa laittaa vaikka täällähän on niitä tarkka silmäisiä mallareita vaikka kuinka paljon , joten sanomistakin voi tulla, mutta tähän mennessä ei vielä ole sellaista kuulunut vielä. Koputan puuta ;)
Perus siistiä,rakentelujälkeä, pisteet siitä. Vararenkaiden kuuluukin kiiltää koska ne on koteloitu peltikuoren sisään niin että vain vanne näkyy.
Ainoa juttu mikä tuossa mallissa kiinnittää huomiota ovat etupyörien turhan reilut camber- kulmat sisäkaarteen puoleisessa renkaassa. Tämä asia on nähtävissä viimeisessä kuvassa.
Renkaan alaosa on siis ulompana kuin yläosa.
Vastaavan ( kaksiovisen avon ) rakennussarjan aikoinaan rakentaneena tiedän että mainitsemani kauneusvirhe johtuu sarjan osista ja kääntyvät etupyörät omaavan akselistorakenteen toteutustavasta.
Sarjan vika siis mutta epärealistinen detalji.
Siistiä työtä olet mallin kanssa tehnyt.
Kiitos Jarkko kommentista. Itseäni kanssa otti päähän tuo kulma homma kun huomasin sen mutta minkäs sillemahtaa että aikanaan ovat tuollaisen toteutuksen tehneet sarjaan mutta ei varmaan silloin ole ajatelleet nykypäivän mallailu tason reallisuuden tason hakua mitä silloin josku on ollut, kunhan vain ulkonäöltään on vastannut kyseistä autoa.
Todella hieno maalipinta
Kiitos Luukas S