Pienoismallit.net

Mad Max 2

Vihdoin valmis tämäkin. Mad Max 2 - Asvalttisoturi elokuvan ensimmäisestä takaa-ajosta ideoitu dioraama, saalistettu on juuri muuttunut saalistajaksi. Kohtauksen voi vakoilla tästä: www.youtube.com/watch?v=REAni_fAA-c ja dioraaman tapahtumat sijoittuvat tuossa pätkässä noin 1:20 kohdille.

Landau on tällä saitilla käsitelty jo ennestään ja malli on sellaisenaan kiinnitetty tähän dioon, autohan on siis muutettu Aoshiman Interceptor mallista. Itse sankarin ajokki on Aoshiman toistaiseksi viimeisin versio sarjasta, ns super detail -sarja jossa tulee etsiosia, kartonkiset koiranruokalaatikot ja pätkä ketjua. Muuten mainiota mallia on hieman paranneltu ohentamalla kattosiipi, lisäämällä takalevikkeisiin puuttuvat pikku askelmat ja takaikkunan aukko on muutettu sellaiseksi että se näyttääkin siltä kuin ikkuna tiivisteineen puuttuisi. Kohtauksen vaatimat muutokset ovat keulan sahaaminen auki. Figuuri on jälleen sekoitus Tamiyaa ja Fujimia, koira taasen on Aoshiman vanhemmasta Interceptor sarjasta napattu valkometallifigu jonka ainoa muutos on pään kääntäminen eri asentoon. Auton mukana tulleet jerrykannut on korvattu Asukan paremmin detaljoiduilla versioilla, lisäksi sisällä on pala Verlindenin naamioverkkoa. Rakennuskuvia täältä: imot.kuvat.fi/kuvat/Mad+Max+2+Ford+Landau/Interceptor/

Auton maalaus on hoidettu Tamiyan tuotteilla, metallipintaa vaativat osat taasen AK Interactiven Xtreme Metal -sarjan maaleilla. Pienenä triviana voisi mainita ettei tämä MM2 versio vaadi kaksisävyistä mustaa maalausta koska leffassakaan näin ei ole, tähän se on kuitenkin tehty hyvin hentona eikä juurikaan erotu. Säistämiset jälleen MIG post apocalyptic earth pigmentillä, 5-6 kerroksena levitettynä.

Alusta koostuu 13mm kevytmuovilevystä, 4 vanerista tien alla ja itse tie on hiekkapintaista kattohuopaa josta suurimmat hiekat on harjattu irti ennen maalausta. Maa-aines on sekoitus Easy Mud:ia ja autotallin nurkasta löytynyttä ryönää, sävytetty niin ikään MIG pigmentillä ja lisätty jostain pudonnut takavaimennin. Kehys on 20mm leveää lattarautaa joka on hitsailtu nippuun ja hiottu puolihuolimatttomasti kiiltäväksi ja lakattu. Autot on kiinnitetty alustaan messinkilangalla sen verran etteivät putoa.

Dioraama on mahdollisesti nähtävänä livenäkin Tampereen Pienoismallipäivillä kunhan sinne asti päästään.

Kommentit

ykak 14.9.2015 18:02 Vastaa lainauksella
Tämä osu ja uppos MM2-faniin. Todella hyvän näköinen dio ja autot. Tuot varmaan tän Nordic Challengeen? Tarttee nähdä livenä :0)
Jaa-a, sattuu kyllä sen verran huonoon ajankohtaan Nordic ettei sinne kykene.
SUPER! Mad Max - fanina tämä kolahti!! Autot upeita, ovat esikuvilleen uskollisia ja asiaan sopiva tyyli paistaa seuraavaan universumin saakka! Me like!!
Sanompa notta,johan on upia pari.
Ilmoittaudun myös elokuvan faniksi ja sen myötä tämä työ on aivan herkkua! Hieno toteutusidea tuo takaajo ja tunnelma on just eikä melkein. Pintakäsittely tuossa kulahtaneessa maalipinnassa on tosi upea. Mahtavaa!
Esa.M 14.9.2015 23:58 Vastaa lainauksella
Aivan mahtava parivaljakko!,hienoa jälkeä!.
Nyt on siisti dio, korjasit niin sanotut valuvirheetkin interceptorista, (kattospoileri ja tankit).
Ja lattarauta alusta on tyylikäs.
Näyttää erittäin hyvältä! Omaan silmään pisti hieman tuo kyydissä oleva ylimääräinen rengas, joka näyttää kuin suoraan rengasliikkeen hyllystä poimitulta. Vähän kuluneempi istuisi tunnelmaan. Mieleen tuli myös, että takaa-ajofiilistä voisi korostaa muuttamalla Interceptorin asentoa hieman kallelleen vasemmalle kyljen suuntaan. Se antaisi kuvan Maxin juuri tekemästä voimakkaasta ohjausliikkeestä, ja alleviivaisi vauhdikasta meininkiä. Mutta nämä siis vain minun mielipiteitäni. Komea malli!

Ai niin, plussat vielä hevistä dioraamakehyksestä! :)
Renkaat pitikin alkuperäisen suunnitelman mukaan korvata enemmän esikuvansa mukaisilla, en kuitenkaan löytänyt sopivia. Muutenkin tuo materiaali käyttäytyi hiukan oudosti hioessa, joten jostain piti tinkiä.
Janne Kekkonen kirjoitti:
Nyt on siisti dio, korjasit niin sanotut valuvirheetkin interceptorista, (kattospoileri ja tankit).
Juu, ajattelin että kun Landaun kanssakin tuli nähtyä vaivaa niin vähän huomiota tällekin :) Kattosiipi saisi olla irto-osa mielestäni, tosin onhan tuo jo iäkäs mallikin.
Toivottavasti uudestakin Mad Max Fury road leffasta tulisi joitain malleja,
vähintään molemmat versiot interceptorista.
Janne Kekkonen kirjoitti:
Toivottavasti uudestakin Mad Max Fury road leffasta tulisi joitain malleja,
vähintään molemmat versiot interceptorista.
Olisi tarkoitus seuraavaksi nakerrella Fury Roadista se warboys -versio interceptorista, näin pikku paljastuksena :)
Suunnitelmat muuttuivat suotuisasti ja dio on nähtävillä Nordicissa lokakuun puolivälissä.