Pienoismallit.net

FT-17

Mengin FT-17 Riveted Turret sai kunnian olla toinen valmiiksi asti saatu malli tänä vuonna. Edellinen Mengin malli, jonka sain valmiiksi oli D-9R Doobi ja siihen verrattuna tämä kyseinen rakennussarja oli jälleen askeleen lähempänä Tamiyan rakennettavuutta. Silti vieläkin on matkaa, mutta kyllä tämä ihan nautinnollinen kokemus oli.

Rakentelun tarkoituksena oli ottaa iisisti ja vain rakennella ja käsitellä kohdetta löysin rantein. Mallin esikuvana toimii joku tuntemattoman yksikön, tuntemattoman ajankohdan tuntematon yksilö. Paikka Kiinana sisällisota joskun 30-luvulla. Noilla spekseillä sitten eteenpäin.

Kokosin mallin viitenä osana. Runko, torni, 2x telakoneistot ja takaosan "mikälie" kaatumasuoja tai ranskalainen wheelie bar :) Pohjamaalasin kaiken Tamiyan harmaalla pohjamaalilla jonka annoin kuivua muutaman päivän ajan. Seuraavassa vaiheessa varjokohtiin mustaa ja valokohtiin valkoista joka sitten peitettiin ohuelle kerrosta Tamiyan dunkelgelbiä. Ohuet vihreät maastiokuviot tulivat näppärästi Tamiyan X-28 Park Greenillä.

Filtteröin mallin runsaasti ohennetulla beigellä emelamaalilla pariin kolmeen kertaan. Kirkaslakkana käytin tamiyan akryylilakkaa. lakan kuivuttua pin washi:it Abt 501 dark earth -öljyvärillä. Pin washien kuivuttua ohut kerrot akryylimattalakkaa päälle. Kuitenkin niin, ettei mallin pinta mennyt täysin kuolleeksi. Satiinipinnan päälle töpöttölin mikrochippausta vaahtomuovilla. En käyttänyt speckling -tekniikkaa ollenkaan. Pyrin samaan lopputulokseen tuon vaahtomuovin avulla ja mielestäni ainakin nyt lopputulos oli parempi kuin roiskimalla aikaansaatu. Valumia ja dot filttereitä tein Abt 501 öljyväreillä- värien vaihdellessa valkoisesta mustaa ja ruskean eri sävyistä punaisen kautta keltaiseen.

Telat maalasin hiuslakkatekniikkaa apuna käyttäen kolmella eri harmaan sävyllä, päälle töpöttelin ruoste yms. kuraläiskiä ja päälle seepia-inkki. Tämän kaiken päälle sitten humbrolin metalcotea- stainles steel ja iron ,jolla kiillotuksen jälkeen saatiin metallinkiiltoa pintaa.

Hauskaa oli ja toivotaan, että ilo näkyy lopputuloksessa

Kommentit

Kaikkien nykypanssareiden äitihän se siinä, kuvien perusteella hyvin onnistunut malli, yksityiskohtia on kivan maltillisesti poimittu näkösälle, pitäisi itselläkin uskaltaa tehdä panssari malli joskus. Näppäilyvirheestä johtuen sait ½ tähteä vähemmän kuin piti.
Erinomainen toteutus. Maalausjälki on poikkeuksellisen hyvä, kulumineen ja valumineen. Näyttää saaneen kyytiä, mutta ei kuitenkaan yliampuvasti. Tästä tulikin minulle heti benchmark samalle mallille, jonka juuri ostin.
Rellu-Äiti siinä poseeraa Kiinan kamaralla.
Tässä on kaikki erittäin hyvin onnistunut, kulahtanut naamiointi maalaus.
Säistys ja kunnon käytön vanhennus.
Kiva lisä toisen remminpään eriasento työkalu laatikossa.
Erityisesti poikeava maa, kuten kiinan rellu.
Nyt on saatu niititkin loistavasti esiin ,ajan kulu on hionut maalia pois jostain nupeista.
Plus kosteuden valumatkin saatu hyvin noihin esiin.
Telatkin ei ole kokonaan kiiltävät ajosta, nyt sopivasti tumman metalliset +lievän ruosteiset.
Seisomassa kasarmin pihalla.
Tuo punainen renaultin laata, kun kaikkissa näkemissäni vaunuissa se on vaunun perusvärinen.
Menee hyvin museo vaunusta tai aidosta.
Luultavasti viikkon mallia esittää, ainoa miinus liian pieni alusta tuossa.
Parantaisi kummasti muutama kiinalaista tankistia mukaana alustalla.
jaaaa
Tuure- Dioraamabase on roskiksessa ja Kiinalaisilla oli myös tykillä varustettuja vaunuja.,, ja kyllä, ohjeet voivat joskus olla vaikeaselkoisia :) Meillä on varmaan eri paketointi, kun omastani ei löytynyt kuin 8mm Hotchkiss -konekivääri. Tsemppiä oman mallin kanssa :)
Nyt alkaa tuntua että tiedän kuinka pieni tuo oli jos konekivääri malliin verrattuna on niin iso
Huikeaa tuo pintakäsittely, ja kiva että avasit tuossa tekstissä miten sen toteutit. Työn jälki on tosi vaikuttavaa, nuo valumat näyttävät etenkin erityisen hyvälle. Vaikuttavaa työtä, tämä olisi kiva nähdä livenä.
PhantomII 15.9.2015 10:26 Vastaa lainauksella
Tämä on toinen samasta tyypistä näkemäni malli viikon sisällä ja täytyy sanoa, että kiinnostus vaunua/mallia kohtaan lisääntyy kerta kerralta. Ensimmäinen näkemäni versio oli istutettu mukana tulleen alustan päälle ja oli siinä "kuin kotonaan". Alusta oli tyylikkäästi viimeistelty kaikin puolin (kuten tietysti vaunukin) ja käy hyvin osoittamaan, miten mallin alustalla, haluttaessa saadaan lisäfiilistä aikaan. Alustalla ei kuitenkaan saa huonosti rakennettua mallia juurikaan näyttämään paremmalta.

Tässä Markon - huomattavasti pelkistetymmällä alustalla olevalla mallilla - huomio kiinnittyy eri tavoin itse malliin eli kun halutaan esitellä vain esim. vaunumallia tms. on tämä vanha kunnon puupalikka-alusta siihen mitä sopivin.

Erityisesti tässä mallissa miellyttää tuo pinnan alakuloinen sävy, joka kuvaa mukavasti pölyssä ja sateessa ja ehkä hiukan mudassakin möyrinyttä vaunua. Ja Jannea mukaillen: erityisesti valumat on hienosti toteutettu.
ykak 15.9.2015 11:57 Vastaa lainauksella
Todella hyvän näköinen malli - etenkin kiinnitin huomiota oikean telan kulumiin. Muut onkin jo muiden puolesta listattu. Euroon tsemppiä ja pitäkää suomimallarien lippu korkealla :0)!
No nyt on huippua:) Todella komeasti rakennettu ja pintakäsittely on kyllä upeasti tehty. Valumat ja kulumat sopii hienosti vaunuun ja ei ole mennyt yli, telat on omaan silmään todella aidonoloiset ja perässä oleva kettinki kruunaa kokonaisuuden. Niittien kannat on mukavan ylikorostetut ja antavat raskautta ja vanhaa fiilistä tankkiin. Tämmöiseen lopputulokseen olen itekki koittanut pyrkiä, hillitty mutta silti kulunut ja rasituksia nähnyt vaunu. Pienestä rakennuskertomuksesta plussaa, meinaan kyllä apinoida tekniikoita surutta:()