Pienoismallit.net

P-40e

Vanhasta Revellin sarjasta kasattu P-40. Suhtkoht helppo oli rakentaa tämä malli mitä sitä nyt muistelen. Valmistui keväällä ja jos ohjeissa oli jotain ko. koneesta mainittu tietoja niin en muista niitä enää. Tikkakosken kirpputorilta tää vuos sitten mukaan tarttui. Maalattu Tamiyan maaleilla muistaakseni. En vanhentanut tuota juurikaan. Päätin tehdä tällä kertaa telineet sisällä olevan mallin et sai tuolle jalustalle käyttöä :) Siirtokuvien toimivuutta pelkäsin mutta pelko olikin aiheeton. Pehmentimellä ne istui suht hyvin tuohon.

Kommentit

Tosiian tyyli puhdas 1:32 tuo P-40E pienoismalli.
Ehkä liiankin siisti omaan makuun,ja moottoripellin raot iskevät silmään .
Kuomun liukupinnalle hieman metallia,laskutelineisiin ,myös pakokaasu vanat unohdettu.
Ruutikaasu jäljet kk:n kohdallae ja hylsynpoistoaukkoihin.
Tämâ vaatisi jo kokonsa puolesta käyttön jälkeä ja tyynenmeren ilmastossa toimivan vanhennuksen.
Sitten pilotti mitâ kuvassa nâkee, se on vaikeus saada kunnon kasvot 1:32 figulle se on jo tarpeeksi iso jo.
Mielestäni hienosti toteutettu malli, siistiä työtä. Itse pidän juuri tällaisista "puhtaista" malleista joissa vanhentamista ei ole tehty kovin rankalla kädellä. Lentokoneissa se harvemmin on edes tarpeen kun eiväthän ne loppupelissä niin kovin sotkuisia edes olleet. Pakokaasu ja öljyvanoja peltien pintaan toki kertyi ja pientä kulumaa paikkoihin esim. mistä koneeseen noustiin. Peltien raot saavat mielestäni näkyä sillä usein oikeissa koneissakin peltien saumat olivat hieman niin ja näin…eipä se käyttöä haitannut.

Voihan tämä yksilö olla myös sodan jälkeen entisöity lentonäytöskäyttöön kun ajankohtaa tämän koneyksilön kohdalla ei ole mainittu.
Jarkko.L 6.9.2015 22:55 Vastaa lainauksella
Omasta mielestäni myös hyvin toteutettu malli! Aina ei tarvita sen suurempia vanhennuksia tai muita kikkailuja että näyttää hyvältä. Onhan sotakalustokin ollut joskus uutta tai markun mainitsemana entisöityjä yksilöitä jolloin pahempia käytön jälkiä ei ole vielä ilmennyt
Ko. sarja oli aikoinaan ensimmäisiä malleja mitä rakensin. Sen aikaisin silmin sarja näytti mahtavalta, mutta nykystandardin mukaan se on auttamattomasti jäänyt ajan jalkoihin. Sarjan ulkoiset viat näkee vertaamalla kuviin, mutta niillä ei ole nyt väliä tämän mallin yhteydessä, kun mallin ikä on tiedossa. Lopputulos on varsin näyttävä etenkin maalauksen osalta. Sarjan isot siirtokuvat tuovat malliin upean lisäarvon.

Upea malli sarjan iästä/puuttellisuudesta huolimatta!
Upea malli! Rakennusteknisesti hyvin onnistunut ja tyylikkäät siirtokuvat kruunaa kokonaisuuden! Omasta mielestäni tällaisiin II MS:n koneisiin kuuluisi edes hieman pakokaasuvanoja ja pientä vanhentamista muutenkin. Mutta jokainen mallailija valitsee itse mallinsa viimeistelyn, eikä siitä sen enempää… Pisteisiin ko. asialla ei ollut vaikutusta.
Kiitoksia vaan kommenteista. Lisäyksenä tuohon rakennuskertomukseen voi sanoa että nuo siipien konekiväärit tein ohuesta messinkiputkesta. Ebaysta löytää kaikkee kivaa kuten noita eripaksuisia mikroputkia. :) Vaikka oli vanha sarja niin tässä oli jopa toimiva liukukuomu.
Vanhoista sarjoista saa myös tyyllikkäitä malleja, ja tässä yksi semmoinen. Sopii hyvin teemaan että mallin pintakäsittely on siisti ilman vanhennuksia tai muita hifistelyjä, vaan on toteutettu "klassisella" tavalla.
Loistomalli!! Vaikka itse tykkään hiukka vanhemmista(kuluneista) malleista, on tämä siisti malli erittäin hienosti, paavomaiseen tyyliin toteutettu!! Jess!

terv. Seppo V
Onneks olkoon viikon mallista, Paavo!!

terv. Seppo V
Kiitoksia Seppo.