Pienoismallit.net

Type 89 "Otsu"

FineMoldsin malli Type 89 -vaunusta. Mallia myytiin (vain) japanilaisen Armour Modelling -lehden kolmen irtonumeron kylkiäisenä. Erinomainen malli, sääli että FineMolds tekee vain japanilaisia malleja. Telat korvasin Model Kastenin teloilla. Myös pakoputken ristikko huutaa avaamista - tein minkä osasin. Taakse on lisätty Model Kastenin resiininen varustenyytti, joka on mittatilaustyötä tälle vaunutyypille. Maalauksen kanssa oli aikamoisia ongelmia: kokeilin ensimmäistä kertaa Mr Hobbyn maaleja, enkä päässyt sinuiksi. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen kokonaisuuteen; ehkä, koska odotin tätä vaunua mallina kovasti. - Toivottavasti kuvien laatu riittää, tämä on ensimmäinen postaukseni.

Kommentit

Kuvien laatu riittää! Ja niin myös mallinkin… Hyvin olet onnistunut. Äkkikatsomalta ei mitään moitittavaa! Lisääkin mallejasi voisit postailla; näitä katselee ilokseen!
Ei kannata tällä mallilla tai kuvilla anteeksi pyydellä, ihan laatukamaa molemmat. Saksalaisten ja Venäläisten tankkien seassa mukava piriste.
Onpas tankki klöntti, ei ihme kun levisivät tuusan nuuskasi, shermanien tulessa.
Aivan liian vanha jo 1941, ei japsit oikeen panssareita saanut aikaiseksi;
Kuten jv -aseetkin.
Komea on malli, ja harvinainen tankkiottukka palstoilla.
Ehkâ kaipaisi lievää käytön jälkeä, telat, miehistön kiipeämis kohtiin.
Jos toimi malesiassa 1941, niin kosteuden valumia niiteihin ja teloihin ja ala runkoon lievästi kuraa.
Kun ei ajeltu sorateillä, vaan maantien tapaisilla norsu poluilla.
Nyt olisi paikallaan japsien tankisti figut ja makea alusta tuohon.
Kyllä sen ymmärtäâ että fine-models tekee oman maan kalustoa, jota varmasti myydän hyvin japanissa.
Olisipa Suomessa samantyylinen firma ja tekisi Suomikalustoa, noh se on haavetta vain.
Kiitos kommenteista! Tämä maalauskaavio sijoittuu Nomonhaniin/Halhin Goliin eli Kiinan ja Mongolian rajapintaan, vuodelle 1939. En raaskinut säistää paljoa, koska vaunutyypin arkaainen rakenne on niin mielenkiintoinen. Teoriassa voidaan ajatella, että vaunu on kohtalaisen uusikin, tämän 89B-vaunun tuotanto jatkui 1939 asti. Pölyä toki voisi olla varmaan enemmän. Figuuri oli, jätin luukutkin auki, mutta ukon maalaus meni pahasti pieleen enkä ole saanut uutta vielä aikaiseksi. Hyviä japanilaisfiguureja on onneksi nykyään saatavilla.
Jaakko Lehtovirta kirjoitti:
Hyviä japanilaisfiguureja on onneksi nykyään saatavilla.
Ja tuossa olisi sopivat
www.1999.co.jp/eng/m/10321866

- vaunu pitää kyllä maalata uudestaan.

Ja nämä terveiset ihan onnittelun vuoksi, kun mikäli en henkilöstä erehdy, taisi Lehtovirrasta juuri tänään tulla julkkis.