Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 108B Taifun

Innsbruck 1940

Bf 108 oli saksalainen vuonna 1934 suunniteltu urheilukone, jota käytettiin myös monien maiden ilmavoimissa yhteyskoneena. Kone oli helppo lennettävä ja vähintäänkin tyydyttävä ominaisuuksiltaan, sillä sen tuotantoa jatkettiin Ranskassa sodan jälkeen nimellä Nord 1000 Pingouin.

Eduardin vuodelta 2009 oleva malli on melko ongelmaton rakennettava. Oikeastaan ainoat sovittamista vaativat kohdat ovat siiven liitos runkoon ja ohjaamon kuomun liitos niin ikään runkoon. Maalatessa toisin nousi mieleen pienoinen epäilys mahdollisista epätarkkuuksista -- maalausohjeen kone kun poikkeaa aika paljon mallista monien yksityiskohtien osalta, mutten ryhtynyt tarkistamaan kumpi on oikeassa. Malli on kokonaan "laatikosta rakennettu" ilman lisäosia.

Tarkemmin koneen historiasta voi lukea vaikka Wikipediasta.

Kommentit

Komea mersu, tästä koneesta tulee aina elokuva "suuri pakoretki" mieleen, kun Hendley ja Blythe pakenevat tälläisellä.
Hytti on nätisti esillä ja siisti.
Jonkka 5.9.2015 13:22 Vastaa lainauksella
Jos leffoihista puhutaan niin tällä koneella on sellainen huvittava piirre että sitä on muutamassakin sotaleffassa käytetty ihan taistelukoneena kun ei ole isoveljeään ollut saatavilla. Pienemmän budjetin leffoissa tämän vielä ymmärtää, mutta Longest Day:n kohdalla budjetti taisi mennä tähtinäyttelijöiden palkkoihin, muuta selitystä en keksi.

Mutta siis mallista: hyvältä näyttää ja pisteet sen mukaiset. Siisti lopputulos, mutta toki yhteyskoneessa sen hyvin ymmärtääkin. Tuo yksikön tunnus kiinnitti heti huomioni ja pakko kysyä että onko vuosiluku oikein? Kysyn siksi että JG27 sai siirron P-Afrikkaan vasta 1941 ja tuo tunnus tuli ymmärrettävistä syistä käyttöön vasta silloin.
Komea ja kivan siisti vanhenettu me 108.
Mutta tuo JG27 afrikan tunnus jo 1940 Innsbrukissa tuossa jotenkin outo asia.
Olisiko valmistajan vika ohjeissa.
Renkaiden kosketus pintaan harmaata esittämään kuluneisuutta.
Ohjaamo on tosi hyvä.
Puutuu käsiote kahvat takalasin yläpuolelta.
eerik oksanen kirjoitti:
Mutta tuo JG27 afrikan tunnus jo 1940 Innsbrukissa tuossa jotenkin outo asia.
Olisiko valmistajan vika ohjeissa
On yleinen harhaluulo että JG 27 Afrika sai nimensä ja ko tunnuksen Arikan komennuksen takia/aikana.
Kummatkin olivat käytössä jo 1940 joten sen suhteen kaikki kunnossa.

Hyvän näkoinen malli kaikinpuolin.
Raine Luotonen kirjoitti:
On yleinen harhaluulo että JG 27 Afrika sai nimensä ja ko tunnuksen Arikan komennuksen takia/aikana.
Kummatkin olivat käytössä jo 1940 joten sen suhteen kaikki kunnossa.
" The emblem of I Gruppe, featuring a map of Africa, originated with the Gruppenkommandeur in 1940, Hauptmann Helmut Riegel (killed in action 20 July 1940) who was born in German South West Africa."

Itsekin luulin että tuo Afrikka/neekeri/leijona tunnus tuli vasta JG 27 mennessä Afrikkaan :)
Kiitos kommenteista. Yksikön tunnukseen liittyen sen verran, että itse laitoin vuodeksi väärin 1940 ja ohjeiden mukaan kone toimi Innsbruckissa vuotta myöhemmin eli 1941 (hyvä kysymys siis).

Eerikille, sen verran että mallissa olisi ollut käsikahvat kuomun ulkopuolelle ja myös peilit sisäpuolelle syövytysosina, mutta niiden liitospinta oli sen verran pieni, etten uskaltanut liimata niitä tällä kertaa kirkkaan muovin lähelle.
Jonkka 5.9.2015 16:37 Vastaa lainauksella
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Itsekin luulin että tuo Afrikka/neekeri/leijona tunnus tuli vasta JG 27 mennessä Afrikkaan :)
Kas vain, taaskaan ei luulo ollut tiedon väärti. Kiitokset Jukka tästä infosta ja olen pahoillani virheellisiin luuloihin perustuneesta kommentistani, vaikka Insbruckin vuosiluvun osalta kysymykseni osoittautuikin aiheelliseksi.
2/JG 27:ssä (I/JG 27:n lentue) oli Saksan siirtomaiden mukaan nimettyjä koneita, ainakin Kamerun ja Samoa. En nyt kaikkia muista. Joskus huhti-toukokuun vaihteessa 1940 nimet maalattiin yli ja tilalle laitettiin Afrika tunnus.
Hyvää kommenttia on tullut. Kiitos. Jos malli olisi 1/72 skaalassa mistä tahansa säädyllisestä mallisarjasta tehtynä, niin voisi pisteyttää ehkä vähän paremminkin.