Pienoismallit.net

Spitfire MkIX

High Altitude Modification

Rakentelun kohde löytyi Rising Decalsin Mediterranean Spitfires arkilta. Vuonna 1944 Egyptissä toimineen Etelä.Afrikan ilmavoimien (SAAF) 10 ja 41 laivueet käyttivät kevennettyjä Spitfire hävittäjiä korkealla lentäneiden saksalaisten tiedustelukoneiden torjuntaan. Kevennys tarkoitti kaiken ylimääräisen painon poistamista kuten suojamaalaus, radiolaitteet, yms. Yleensä aseistuksestakin vähennettiin siten, että käytössä oli joko 20mm tykit tai 0,5” konekiväärit. Siipien kärkiväliä jatkettiin paikan päällä. Ohjeen tiedon mukaan paikallisesti valmistettu kärkikappale oli pyöreämpi kuin tehdas valmisteinen.

Malli on jo muutaman vuoden takainen Italerin Spitfire IX paketointi. Muovi on pehmeää ja uppoviivoitettua. Paikka paikoin liitospinnat ovat hyvin kapeat. Jatketut siivenkärjet on peräisin AZ-Modelsin Spifire VIII paketista. Osien yhteensopivuus voisi olla parempi. Pakkelin ja hiomisenkin jälkeen jäi pieniä epätasaisuuksia. Joidenkin malliarvostelujen mukaan Italerin Spitfiressa olisi kaiken lisäksi joitakin mitta- ja muotovirheitä joihin en kylläkään puuttunut.

Maalattu XtraColorin metalli väreillä. Siiven kärkien jatkopalat Model Master Stainless Steeliä, joka ei pitänyt alla olleesta pohja maalista vaan kiehautti maalipinnan. Ainoa siirtokuva oli runkonumero. Netistä löytyneiden (haku esim.”SAAF High altitude Spitfires”) kuvien perusteella koneet olivat varsin puhtaita joten en edes yrittänyt vanhentaa pintoja.

Että tämmöinen metalliväriharjoitelma tällä kertaa.

E-P

Kommentit

Aihe on kiva, muistelen joskus lukeneeni näistä tiedustelukoneiden pudottajista, mieleen jäi ainoastaan se kun Spitfiren jompi kumpi tykki meni jumiin ja lentäjä ei saanut pudotettua tiedustelukonetta kun rekyyli käänsi laukaukset ohi.
"Ainoa siirtokuva oli runkonumero. Netistä löytyneiden (haku esim.”SAAF High altitude Spitfires”) kuvien perusteella koneet olivat varsin puhtaita joten en edes yrittänyt vanhentaa pintoja"

Luulisin, että kuitenkin ne kansallisuustunnuskokardit olivat näissä koneisssa, tavalla tai toisena? Operatiivisina, noista kuvista huolimatta?, No tiedä häntä, jotta liittoutuneetkin olisivat syyllistyneet jo tuolloin lievään sääntöjen rikkomiseen. Kuvat tietysti puhuvat puolestaan, jos ovat aitoja ja oikeassa ympäristössään.
Tero Tyni 31.8.2015 09:58 Vastaa lainauksella
forum.keypublishing.com…wthread.php?82232-Special-lightened-high-altitude-African-Spitfires

Tällä sivustolla on ainakin muutama kuva, muunmuassa koneesta MA504.
Tero Tyni kirjoitti:
http://forum.keypublishing.com/showthread.php?82232-Special-lightened-high-altitude-African-Spitfires

Tällä sivustolla on ainakin muutama kuva, muunmuassa koneesta MA504.
Joo, eihän noissa näytä kokardeja ovan.
Nätti ja erikoinen Spitti..
TKa
Erikoinen ja harvinainen malli,joita ei ole pahemmin tullut vastaan.
Tuskin ne montaa jos ainoatakaan pudotti, heti kun huomasivat syksyyn ja pakoon.
Jossain kirjasa olen myös lukenut,olisiko suuri sirkus Glostermanin kirja.
Ainoa joka oudoksuu on siipien kärkien väri, voiko tuon vielä korjata.
Ehkä pakokaasuvanoista hieman paremmat,alussa nuo näkee.
Muten oikein makea yhdistelmä malli.
Kiitokset kommentoijille.

Se miten itse asian tulkitsin siirtokuvavalmistajan vähäisistä historiatiedoista ja muutaman nettikuvan perusteella, niin tämä oli täysin epävirallinen, laivueessa tehty kenttämuutos. Arvioisin, että viralliset ohjeet tunnuksista yms. on täysin sivuutettu, kun piti päästä korkealle.

Itsekin ajattelin ensin maalata siiven kärjet uudelleen, mutta kun kyseessä on kenttämuutos niin päätin että selvästi poikkeava väri kuvatkoon "egyptiläistä metallia". Uudelleen arvioituna kontrasti muuhun siipeen on todellakin liian suuri, sitä voisi kyllä vähän muokata.

E-P