Pienoismallit.net

Helmut Wickin Mersu

Messerschmittin lentopelit ovat sen verran tuttuja tällä palstalla, ettei konetyypistä tarvinne erikseen mitään mainita paitsi nyt tyyppi, joka on Bf 109E-4. Viime aikoina on useampikin Mersu ilmestynyt galleriaan, mutta eiköhän tämä mahdu jonon jatkoksi.

Helmut Wick oli kova jätkä. Hän aloitti Saksan ilmavoimissa huhtikuussa 1938 ja alkoi niittää mainetta Saksan hyökättyä Ranskaan kaksi vuotta myöhemmin. Ranskan antautumisen jälkeen kasassa oli 14 pudotettua konetta ja lisää oli tulossa kun Taistelu Englannista pärähti käyntiin. Marraskuun lopulla 1940 hän oli saanut tililleen jo 55 pudotusta mikä teki hänestä Luftwaffen sen hetken kovimman hävittäjä-ässän. Samalla tosin loppui sotaonni, ja hänen koneensa ammuttiin alas Wightin saaren lähistöllä. Siipimies näki hänen hyppäävän putoavasta koneesta, mutta etsinnöistä huolimatta häntä ei koskaan löydetty. Tämä kone on Wickin hävittäjä lokakuulta 1940.

Malli valmistui jo viime joulukuussa, mutta koska tekosyyt, en saanut kuvia lisättyä ennenkuin vasta nyt. En muista, että kasauksessa olisi ollut suurempia kitistä johtuvia ongelmia. Koska tämä oli vasta kolmas valmiiksi saamani tuotos, tapahtui sähläystä luonnollisesti runsaasti. Toivottavasti se ei näy kenellekään lopputuloksessa. Malli on maalattu Tamiyan maaleilla & lakoilla, lisämausteet Migin pigmenteillä ja litkuilla.

Kommentit

Jos tämä on vasta kolmas mallisi, niin iso kunnioitus! Malli onnistunut varsin hyvin, etenkin tuo kyljen maalaus on todella hyvä! Pitänee tuota karhunkieltä itsekin kokeilla.
Hieno on! Eikä se mersujono lopu koskaan, kyllä sinne aina mahtuu uusia… :)
Ei voi kuin ihmetellä taidon kohoamista, vasta kolmas malli, ja pirskatin hyvän nâköinen.
Tuli mieleen kakarana rakennettu Airfixin 1/24 mersu, jossa oli väärän väärinen tuo nokkassa oleva tunnus.
Rungon sivunaamiointi on hieno, paljon parempi kuin ruiskulla tai penselillä.
Alaosakin on mukavan kulunut tai likainen.
Ei puutu kuin alle pieni kunnon alusta.
Jonkka 23.8.2015 19:13 Vastaa lainauksella
Kyllä galleriaan aina mersuja mahtuu, ainakin näin upeita. Ainoa mistä voisi nillittää, tai ennemminkin kysellä, on tuo kakkoskuvan perusteella aavistuksen löysältä vaikuttava antennilanka - mistä materiaalista sen teit? Kolmoskuvan kysymykseen en osaa vastata että kumpi on maalattu ja kumpi dekaali.
Onpas tänne tullut kehuja. Jotain on siis tehty oikein :D.

Kiristin antennilankaa kuuman lieden päällä, mutta hieman löysäksi se kyllä jäi. Otin kiristyksen todella varovasti, jottei lanka vain olisi katkennut. Materiaali on siimaa (muistaakseni 0,18 mm) ja kolmoskuvassa vasen puoli on maalattu.
Gruppenkommandeur Hauptmann Wicks Bf 109 E-4, W.Nr5344, se siinä esiintyy. On kyllä niin viimeisen päälle rakennettu ja maalattu, että paljoa ei jää parannettavaa.

Maalaukset ja merkinnät taitavat olla Tamiyan ohjeen mukaiset. Niistä pari pikku huomiota. Tamiyalta on ilmeisesti jäänyt huomaamatta että moottorin pellitys ja spinneri oli maalattu valkoisella ennen kun ne saivat keltaisen värin. Tässä yhteydessä spinnerin taustalevy jäi tiettävästi valkoiseksi. Oliko siirtokuva-arkilla Wickin henkilökohtainen tunnus, pieni sini-puna-valkoinen lintu mukana. En ainakaan nähnyt sitä ohjaamon ja komentajan vinkkeleiden välillä. Meni vähän hiusten halkomiseksi, mutta tämä ei heikennä mitenkään rakentajan aikaansaamaa lopputulosta.

Ja lisää nippelitietoa lopuksi, Helmut Wickin pudotti sillä hetkellä tiettävästi kolmentoista ilmavoiton Spitfire pilotti John Dundas RAFn 609 laivueesta.

E-P
Joo maalauksen ja merkintöjen suhteen mentiin Tamiyan ohjeilla ja niiden mukaan nokka oli kokonaan keltainen. Muistaakseni jossain vaiheessa näin kuvia muista Wickin koneiden malleista ja niissä tuo takalevy oli yleensä valkoinen mutta siinä vaiheessa taisi keula olla jo maalattu ja kasassa enkä jaksanut ruveta uudelleenmaalaukseen.

Tirppa näkyy melkein kuvissa sinisenä söhrynä vasemmassa kyljessä. Selkoa siitä ei oikein saa kuvien heikon resoluution ja naamiomaalauksen takia.
Matias Rantanen kirjoitti:
Tirppa näkyy melkein kuvissa sinisenä söhrynä vasemmassa kyljessä. Selkoa siitä ei oikein saa kuvien heikon resoluution ja naamiomaalauksen takia.
O.K. Täytyy myöntää, että hyvin on tipu piiloutunut. Oikein tarkkaan kun katsoo, niin jotakin sinistä kyllä kuvassa näkyy. Ilmeisesti Tamiyankin värit on puhdasta arvausta kuten on se saksalaisesta mallailulehdestä poimittu sini-puna-valkoinen ehdotus. Ainakin muutamassa Wickin mersua esittävässä mustavalkovalokuvassa lintu erottuu selvästi. Toisaalta, ei sitä lintua ole esitetty kaikissa profiilipiirroksissakaan joita olen nähnyt.

Tässähän olisi muuten oiva kokoelman kohde jollekin Mersu-fanille. Helmut Wickin 5344 eri merkinnöillä.