Pienoismallit.net

Red Bull RB6

Tamiyan sarja Studio 27:n hiilikuituarkilla höystettynä, maalailtu kilikalipurkeilla ja Vallejon/Humbrolin maaleilla.

Mukava sarja rakentaa, pakkelia ja hiekkapaperia sai käyttää yllättävän paljon, tosin aika perushommiin, lähinnä ejektorin jälkien peittelyyn. Jokunen dekaali on vähän rypyssä ja huonosti asemoitu, täytynee miettiä seuraavassa moisessa sarjassa rakennus-/maalausjärjestystä, jotta asia helpottaa.

Varsin opettavainen sarja tosiaan oli kyseessä, mainittu kasausjärjestys ykkösenä. Lisäksi aina ei ehkä kannata luottaa valmistajan ohjeisiin kaikessa, esim. keulan keltainen väri (Tamiyan TS-47 valkosella pohjalla), ei vastaa dekaalin väriä, vaan jää vähän tummaksi. Eihän siinä, lopputulokseen olen jokseenkin tyytyväinen, tuleepahan tällekin saitille aina sillointällöin joku uusi malli. :)

Kommentit

Ooh, uusi malli PM.netissä ja vielä moderni F1 auto! Kyllä nyt kelpaa. ;)
Todella hienoa työtä jälleen kerran, kaikin puolin siististi rakennettu. Varsinkin etusiipien monimutkaiset dekaalit olet saanut hienosti laitettua. Jottei mene täysin ylistämiseksi, nokassa ei kuulu olla saumaa vai saako tuo dekaalin ja keltaisen värin eroavaisuus näyttämään että siinä on sauma? Vai maalasitko osan erikseen ja liitit myöhemmin kiinni? Sama mikä myös omassa rakentamassani "Red Bullissa" pistää silmään on tuo pohajelvyn ruutulippu kuvio. Hopea vaan on liian kirkas, mutta se ei taas ole rakentajan syy.
Malli onnistunut varsin hienosti. Etenkin etusiipien dekalointi herättää kunnioitusta; ovat oikeasti vaikeat… Itseäni ei näiden nykyformuloiden ulkonäkö hirveästi nappaa (toista oli 70- ja 80- luvuilla…). Mutta eipähän tuo em. seikka sinun mallisi hyvyyttä muuta. Pisteitäkin ropisi mukavasti.
paavo p. 13.9.2015 21:22 Vastaa lainauksella
Hieno :-) . Miten toteutit "voimayksikön", vai liimasitko takakatteet alustaan? Muistaakseni tässä oli aika "hyvin" paketoitu polttomoottori. Tietty se f-ductin toteutus on aika mielenkiintoinen.
Pekka 14.9.2015 16:38 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista. Joo smokellahan noi hiilikuituosat ois voinut ruiskutella ympäri, samoin tossa keulassa tuli oiottua. Eli tuo sauma vaan korostuu keltasen sävyeron takia, nohevampi kaveri olisi leikellyt dekaalin keltaisen osan irti ja maalannut sen. Moottoria en viitsiniyt tähän malliin jättää näkyväksi, koska edes tähän tasoon pääsy oli mulle aika iso ja haastava urakka, ehkä joskus. :)