Pienoismallit.net

Char B1 bis

Kesän toinen tankki. Taattua Tamiyan laatua. Tehty motorisoidusta sarjasta.
Maalattu humbrolin maaleilla.

Kommentit

Aika hieno suoritus, itse tykkään kovasti, väritys ja vanhentaminen on mennyt aika nappiin, muutenkin mallina Char B1 Bis näyttää hyvältä.
Hienosti onnistunut malli vähemmän onnistuneesta tankista. Vaikka tämä tankki ei tainnutkaan olla se sotilaallisesti onnistunein konstruktio, niin ulkonäöksellisesti se on vain aika "äijämäinen". Mitähän ranskalaiset ajattelivat sijoittamalla pääaseen tankin runkoon ja kaiken lisäksi aika alas…?
Malli onnistunut upeasti! Maalaus ja säistäminen superia!! Alustaa kaipaisi… Ja pistekukkaron nyörit auki…
"Taattua Tamiyan laatua."

Onhan tämä varmaankin myöskin taattua Pore -laatua.

Vaikka tankkimallailu onkin täysin pois minun osaamissektoriltani, niin tämä näyttää myös minun lekomallarin silmissä todella hienolta.

Ranskalaisilla olisi ollut hyvinkin potentiaalisia tankkeja kevään -40 hyökkäyksen tiimoilla, mutta eivät sitten osanneet käyttää niitä kunnolla );

Itse voisin ruveta myös tankkimallailemaan, jos löytyisi riittävästi sellaisia tankkimalleja, joissa voisi myös mallata sisukset (ohjaajaosastot ja tornin sisällöt) riittävän hyvin. Ne kiinnostavat senverran kovasti, ehkä lapsena/nuorena tehtyjen tankkien tutkimusretkien vuoksi, Parolassa.
On se näyttävän näköinen malli tuo Char 1bis nyt tuossa.
Omasta mielestä kuin kesällä 1940 oleva vaunu, sopivasti säistetty ja vanhennettu tässä.
Varsinkin nuo telat on huippu mukavat on vaunulla ajettu.
Sopivasti naarmujakin.
Kyllä frensujen vaunut oli paremmat kuin sakujen,tyhmä käyttö vain jalkaväen tukemiseen.
Ainoastaan pzkfw IV oli vastusta, mutta 88mm it:llä ne useimmin poistettiin pelistä.
Mutta oli sakuilla helisemistä noiden kanssa, 20mm ja 37mm joka oli sakujen panssarien pääkaliberi eivät tehoneet vaan koputeltiin vaunua.
Nyt on tutkittu asioita paremmin ,ei se ollut sakuillekaan paraatimarssia koko Ranskan retki.
Kyllä! Ehdottomasti omia suosikkejani ison T:n mallitarjonnasta, tästä motorisoidusta ei ole kokemusta mutta siitä tavallisesta löytyy ja juuri kyseisen Bourrasquen itsekin rakentanut. Pari olisi hyllyssä odottamassa :) Kokonaisuus on oikein maukas ja isoja napisemisen aiheita ei ole, omaan makuun ehkä enemmän valumia kylkiin mutta toimii noinkin. Onko tornin kk jäänyt aukaisematta, ainakin aloituskuvassa vaikuttaisi olevan umpinainen.
Pore-laatua parhaimmillaan!! Jotenkin nuo tornin sydämet olis mielestäni vähän liian siistit!? No, makuasia… Jokatapauksessa huippuhieno malli, joka suorastaan vaatii jonkinlaista alustaa/dioa?! Hienosti tehdyt telaketjut ja takapään kettinki!!