Pienoismallit.net

Lotus 72E

SuperSwede Ronnie Peterson

Kolmas tuotokseni omaan "Musta-kultaiset paholaiset" sarjaan. Mielestäni F1 historian upein sponsoriväritys oli JPS-Lotuksissa.
Kyseessä on Ebbron F1 malli. Malli on laadukas, mutta jonkinverran hankaluuksia kokoamisessa. Ohjeet jossain määrin epäselvät, eikä kaikkien osien yhteensopivuuskaan ihan parhaalla tasolla ollut.
Netistä tilattu "Syöpäkääryle"-dekaalit. Täytyy myöntää, että ilman noita JPS-dekaaleja olisi tämäkin Lotus näyttänyt varsin paljaalta.
Nyt on omat unelmat täytetty (siis tässä 1:20 mittakaavassa) F1-mallien osalta.
Seuraavaksi "something totally different"

Kommentit

Petterson tais lopettaa mainonnan 1978 Monzassa, itsekkin käryyttänyt JPS sen hienon askin takia=D. Tupakka, Viina ja Öjyhtiöt on tuota autourheilua sponssannu aika kauan. Hieno F1 ja ilman noita JPS dekaaleita olis paljon pois.
Ja etenkin tuolloin 70-luvulla näytti nuo tupakkifirmat olleen aika korostetussa asemassa F1 sponssauksessa.
Muistan vieläkin sen päivän kun Urheiluruudussa kerrottiin Ronnien kolarista Monzassa ja sitten seuraavana päivänä hänen kuolemastaan… Tuolloin toivoin, että Suomikin saisi oman/omia F1 kuskeja. Silloin tuo em. toive oli "päiväunta" ja kotimaisten kuskien puutteessa päädyin fanittamaan naapurimaan kuskeja (Gunnar Nilsson, Ronnie Peterson).
AJ 11.9.2015 20:42 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Onpa herkullisen tyylikäs Ronnie Petersonin JPS Lotus 72E aiheeseen istuvalla alustalla; upea kokonaisuus! Tämän näkisi mielellään livenä…Huippuautomallihan tämä on - loistotyötä! Parhain terveisin, AJ

PS Olen aivan samaa mieltä, että F1 historian upein sponsoriväritys oli JPS-Lotuksissa.