Pienoismallit.net

Hawk Mk51

Haukka ilman kirjavia höyheniä…

Tämä projekti sai alkunsa, kun tajusin että uuteen Airfixn Hawkin Red Arrows paketointiin eivät sisältyneet siipiripustimet jotka on asennettuina lähes kaikissa suomalaisissa Mk51 koneissa. Pieni tuumaustauko ja etsimään referenssejä Suomi Hawkeista ilman kyseisiä ripustimia. Löysin sitten kuvan viimeisestä alkuperäiseen tuotantosarjaan kuuluneesta, Suomessa kokoonpannusta Mk51 Hawkista (HW-350), joka oli juuri valmistautumassa neitsytlennolleen. Ja valokuvista selvisi myös se, että joissakin tapauksessa koneet lensivät myös sileinä. Eli siipipylonien puute ei välttämättä ole puute tai virhe.

Red Arrows paketoinnissa antennivarustus on brittiläinen. Useampi pieni antenni piti lisätä Suomi-version aikaan saamiseksi. Kittiä piti laittaa joihinkin yksittäisiin saumoihin. Paneeliurat oli kaiverrettu Airfixin nykytyylin mukaan, joskin ainakin minusta voisivat olla hieman ohuempia.

Pohjavärinä on Humbrolin vaalean kellertävä väri ja loppuvärinä kokeilin ohuen kerroksen Akanin Mig-29 värisetin keltaista primeria. On aika lähellä valokuvan värisävyä. Kahteen kertaan piti primerikin pensselöidä.

Vähäiset siirtokuvat on Gal Decalin arkilta ja ylijäämävarastosta. Pikku Jumbo piti rakennella omatoimisesti.

E-P

Kommentit

Lentävä kanan(tipu) poikanen värissä;
Nyt nuo etu ja takakuomu istu kunnolla, takakuomu hieman pienempi verratuna etulasiin tai toisin päin.
Kyllâ nuo paneelien urat ovat karvan verrat liian isot, Airfixin tyyliä.
Onkos kuomut kaapattu toisesta koneesta kun maalattu ruskealla ja vihreällä nyt.
Muuten maukas malli, ei voi säistääkään kun on uusi kone.
Me like it! Taitaa olla ensimmäinen tässä kaaviossa täällä PMnetissä. Hauska olisi nähdä rinnakkain tämä, alkuperäinen ruskea/vihreä/harmaa, harmaa/harmaa ja sveitsiläisessä kaaviossa oleva Hawk-kvartetti!
Oi nostalgiaa…tämä yksilö löytyy omasta lentopäiväkirjasta. Silloin tosin jo Light Bronze Green / Very Dark Drab / Light Aircraft Grey maalauksessa. Muistaakseni tuo "T -antenni" oli siinä vaiheessa jo poistettu.
Malli on hieno ja maalaus onnistunut ja piristävästi valittu. Hieman enemmän työtä kuomun kehysten kanssa ehkä; nyt siitä puuttuu varsin näkyvä, vaaleanharmaa tiivistenauha lsin ja kehyksen välistä.
Kiitokset kommenteista,

eeirk: Osien yhteensopivuus ei ollut paras mahdollinen, tilanne joka sitten kumuloitui kuomun sovitteissa. Olettaisin, että kuomu tuli alihankkijalta valmiiksi maalattuna. Olen nähnyt kolme valokuvaa pelkässä primerissa olevasta Hawkista ja jokaisessa oli ohjaamon raamit maalattu vihreällä ja ruskealla.

Petri: Mielenkiintoinen ajatus, Suomi Hawkit "perhepotretissa". Täytyypä pitää mielessä.

Antti: Myönnetään, minulle tuli itseaiheutettu kiirus saada malli valmiiksi enkä alkanut maskeeraamaan kuomua uudelleen. Vapaalla kädellä ei enää tohdi yrittää. Pitääkin joskus kokeilla miltä se tiiviste näyttää kuomun sisäpuolelle maalattuna.

E-P