Onpas näyttävä Panhardi, kokonaisuus erittäin hyvä :maalaus on pop,renkaiden kulmapintojen harmaus on pop.
Ainoa mikä ihmettyttää on nuo tornien periskoopien katselukulma, jotenkin outo ihan renkaiden eteen.
Ei edes Saumurin Panhardissa ole periskoopeja paikkalla.
Voi olla frensu tekniikaa taas ettei näe vihollista liian kaukaa ja pelästy.
Noita on aikamonta eri kehitys versioita.
Tosiian kaunis Ranskan pulla suoraan leipomosta.
AMD 35 Panhard 178 "Pan-Pan"
Ranska 1938

Edistyksellisyyttä edusti,että se oli suunniteltu alusta alkaen panssariautoksi,eikä pohjautunut valmiina oleviin kaupallisiin alustoihin. Esimerkiksi saksalaisten sodan alkuvaiheen panssariautot kärsivät tämän mukanaan tuomista huonoista maasto-ominaisuuksista. Panhardin miehistö koostui johtajasta,ampujasta ja kahdesta ajajasta. Kärryssä oli kuljettaja edessä ja takana,kuten saksalaisten 8-pyöräisissä panssariautoissa. Aseistuksena oli 25 millin SA 35 tykki ja 7,5 millinen MAC 31 konekivääri. Huippunopeus oli reilut 70 km/h ja toimintasäde noin 300 kilometriä. Panssarointia oli paksuimmillaan 20 milliä. Panhardeja valmistettiin reilut 500 kappaletta Ja ne olivat pidettyjä miehistöjensä keskuudessa. Pan-Pan lempinimen muistelen kärryn saaneen moottorin käyntiäänestä. Ranskan antauduttua 1940 saksalaiset ottivat saaliiksi saamansa autot omaan käyttöönsä.
Panhardista on aikaisemmin ollut tarjolla AL-BY:n sarja ja sama Dragonin pakkaamana. ICM julkaisi tänä vuonna uuden esityksen aiheesta. Pakko myöntää,että minulla oli melkoisia ennakkoluuloja mallin Ukrainalaista valmistajaa kohtaan. Ranskalais kaluston fanina ICM:n uutuus oli kuitenkin pakkohankinta. Laatu yllätti positiivisesti. Ihan Tamiyan tasoa. Kittiäkin meni ainoastaa tornin luukun hymykuoppaan ja muutamaan muuhun pikkujuttuun. Tykin saumastakin selvisin pelkällä hiomisella. Vinyylirenkaat tosin ovat minulle aina miinusta. Näissä ei kuitenkaan ollut saumaa näkyvissä. Tornin takaluukkujen saranoiden vastakappaleet ICM oli unohtanut,vaikka ne ohjeissa näkyvätkin. Olivat helpot tehdä itse muovilevystä ja ylijääneistä luukuista poimituilla niiteillä. Hieman ihmetyttää myös radioantennien ja niiden jalkojen puuttuminen. Sarjan mukana on myös kohtalainen moottori ja muut sisäosat. Kasatun mallin maalasin Tamiyan akryyleillä. Sarjan dekaalit olivat laadukkaat ja tottelivat hyvin Tamiyan pehmennintä. Kurat tein Migin litkuilla,joista tummimpiin lisäsin polyfillaa paksumman mönjän aikaansaamiseksi. Seuraavasta kappaleesta teen myöhäisemmän version. Osa osista löytyy laatikosta,jotkin pitää väsätä itse.
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.
Tutustu myös näihin

Kun talvisota alkoi, Neuvostoliiton hyökkäystä torjuvat suomalaiset joutuivat vastakkain voimakkaan panssariaseen kanssa. Tiedossa oli, että Suomen armeija oli varautunut panssarien torjuntaan…
Lue tai kuuntele 30 päivää ilmaiseksi!