Pienoismallit.net

Mad Max Ford Landau

Allekirjoittaneen suosikkielokuva on Mad Max 2 - Asvalttisoturi, ja vaikka useimmille näistä leffoista puhuttaessa tulee mieleen Maxin musta Interceptor niin onhan näissä elokuvissa vaikka mitä mielenkiintoista kalustoa muutakin. Kuten tämä kyseinen auto, MM2 aloituskohtauksesta tämä on mieleen jäänyt ja itse asiassa tästä olen kolme vuotta sitten tehnyt ketjunkin autoalueelle. Silloin homma jäi suunnitelmien asteelle, mutta nyt tämän vuoden huhtikuussa kun uuden leffan (Fury Road) ensi-iltaan oli kuukausi polkaisin homman käyntiin. Seuraavasta linkistä voi muuten tsekata auton tositoimissa: www.youtube.com/watch?v=REAni_fAA-c

Ford Landau on siis aussi Falconin koriin perustuva luksusmalli, ei mikään varsinainen myyntimenestys joten malliakaan ei oikein ole tarjolla ellei sitten jossain hartsinhuuruisessa luolassa ole joku vääntänyt. Omiin silmiin ei löytynyt joten lähtökohdaksi kävi jo hieman aloitettu Aoshiman Interceptor, tälle tarjoiltiin sahaa, muovilevyä ja kittiä ja niin Landaun perusmuodot löytyivät kohtuullisen helposti. Mitään mittoja minulla ei ollut käytettävissä vaan referenssit on haettu netistä löytyneistä kuvista silmämääräisesti kohdilleen, ja onpa apuna hiukan ollut myös hyllystä löytyvä AutoArtin 1/43 versio aiheesta.

Projekti onkin mukava sekoitus muista sarjoista napattuja osia sekä omavalmisteita, unohtamatta muutamaa aftermarket-tuotetta. Konepelti, renkaat, kaasuttimet ja jokunen pisteosa on napattu erinäisistä sarjoista sellaisenaan tai pienellä muokkauksella. Sivuputkien alkukäyrät, takavalot, auton takaluukku, maskin keskiosa ja muutama muu pikkuosa on skrätsätty itse muovilevystä ja Evergreenin muovituotteista. 1/35 sotilasmallitkin ovat päässeet mukaan, takapyörien pölykapselit ovat Tamiyan Marderin telapyörät ja keulan kallokoriste on sotilasfigun irtopäästä veistelty. Aftermarketosastoa edustavat sitten konepellin turbot sekä maskissa käytetty verkko ja takapenkin paikalla oleva turkkilevy. Oma hässäkkänsä oli puskurien hankkiminen ja varsinkin tärkeän etupuskurin olin jo valmistautunut tekemään itse jos osaa ei valmiina löydy (Modelhaus oli tuolloin alhaalla), onneksi sitkeällä etsimisellä osat löytyivät.
Koska auto on suunniteltu päätyväksi dioraamaan, oli aiheellista myös nakertaa kuskifigu. Tämä on Tamiyan vartalo Fujimin päällä ja asentoa on muokattu niin että kuski kuikuilee taakseen Maxin annettua juuri Landaun takapuskuriin pusun, siksi puskurikin on vääntynyt.

Maalauspuoli hoitui Tamiyan kilikalipullolla jonka päälle saman valmistajan semi gloss myös sprayna, vinyylikatto taasen on tehty Tamiyan leveästä maskiteipistä ja maalattu pensselillä Vallejon maalilla. Kaikki metallipintoja vaativat maalaukset on tehty AK Interactiven Xtreme metal maaleilla, paitsi ikkunalistat jotka on foilattu. Säistäminen kävi yksinkertaisuudessaan kahdella tuotteella, Winsor&Newtonin öljyvärillä ja MIG post apocalyptic earth pigmentillä joka oli mukavan punertavansävyinen.

Siinä varmaan tärkeimmät, ihan hyvää vaihtelua jumissa oleville tankkimalleille kun motivaatio oli tekemiseen kuitenkin hyvä. Työvaihekuvia voi vakoilla linkin takaa: imot.kuvat.fi/kuvat/Mad+Max+2+Ford+Landau/

Erityiskiitokset projektin onnistumisesta menevät henkilöille Thomas Coolidge, Petteri Nyholm ja Esa Määttä.

Kommentit

Jaa, unohtui mainita, jos joku miettii miksei alustasta ole kuvaa niin tämähän on sellainen curbside-malli. Jos ja kun tämä päätyy kiinteästi alustaan kiinni niin eipä sinne kuikuilla sitten muutenkaan.
Automallit eivät yleensä allekirjoittanutta sytytä,mutta Mad Max elokuvien ystävänä tästä ei voi olla pitämättä.
Oli itsellekin ensimmäinen automalli yli kahteenkymmeneen vuoteen…
Heikki R 24.7.2015 15:50 Vastaa lainauksella
Seurasin projektia ja olin varma että tulee se mitä pitääkin ja tuli. Alusta pölyistä asfalttia antais lisää tunnelmaa mutta joka tapauksessa hyvin toteutettu, äijä puikoissa mainio.

terv: Heikki R
Vaikka olenkin Mad Max fani niin tämä auto ei saa siittä yhtään lisäpistettä…nimittäin se ai tarvii niitä. Hyvin rakennettu, just passeli pölytys. Kaikki natsaa. Tästä ei voi kun pitää. Upeita projekti kuvia, näkee valtavan muutostyön jonka olet tehnyt!
Tämä kyllä kaipaisi Mad Maxisimäisen alustan.
Kyllä suunnitelmissa olisi tuon laittamani youtube-linkin tapahtumista dio, juuri se hetki ennen Landaun kolaria. Siksi kuljettajan asentokin on tuollainen. Nyt pitää hetki hengähtää ennenkuin käyn Interceptorin kimppuun, se toki mallina helpompi mutta siihen se Maxin figu…
Jarkko.L 24.7.2015 22:22 Vastaa lainauksella
On kyllä täysin esikuvansa näköinen kampe ja kuski on piste iin päällä! hyvää työtä!
Odotan kyllä mielenkiinnolla dioa.
Nyt on siistä jälkeä, alkoi inspiraatio taas iskemään automalleihin taas isommin.
Työvaihekuvat antoi ideoita pariinkiin omaan projektiin jotka on vielä vaiheessa.
Dioa odottelen mielenkiinnolla.
Ainoatakaan Mad Max elokuvaa en ole katsonut. Nyt vilkaisin tuon linkkisi ja sen perusteella olet saanut auton - vai mikä se nyt onkaan - ihan esikuvan näköiseksi.
Myös kuvasivusi kuvat kertovat huikeasta paneutumisesta malliin ja sehän lienee parasta mallarin maailmassa.

Paljon olet puurtanut mallin eteen ja pintakäsittely kruunaa koko mallin.
Olisi tosiaan hienoa nähdä dioraama tämän ympärillä ja sitä odottelenkin.

Tähtösiä ropisee, mutta missä on tuo koira? Olisi kiva lisä.
T.T
Kiitoksia kehuista. Koirahan ei tämän auton kyytiin kuulu vaan Maxin Interceptoriin, mutta jos tarkkoja ollaan niin tämänkin auton kyytiin kuuluisi matkustaja. Tuo paineilmanuolipyssyn käyttelijä näkyy klipissä parin vilauksen ajan, päätin käyttää taiteilijan vapautta ja jättää tuon pois koska oikein kunnollista kuvaakaan ei ukosta löydy.

Täytyy katsoa nakerranko koiran tulevaan dioon Maxin auton kyytiin, 1/24 koira olisi tietty hyvä löytää lähtökohdaksi jostain.
Tomi Eloranta kirjoitti:
Täytyy katsoa nakerranko koiran tulevaan dioon Maxin auton kyytiin, 1/24 koira olisi tietty hyvä löytää lähtökohdaksi jostain.
Parts Boxilta löytyy muutamaa erilaista koiraa 1/24 mittakaavaan. www.thepartsbox.com
Kappas, tuollahan olisi ykkösleffan autoihinkin lähtökohtia.
Onkos tuo Preussin husaarien Totenkopf tuossa ovessa?
Ei mitään käsitystä, elokuvan mukaan menty.