Pienoismallit.net

Bf 109 G-6 1944

I./JG 27 1944

Pitihän se toinenkin mersu tehdä samalla kun tein ensimmäistä :) Tämä on tehty Eduardin overtree rangoista joiden mukana ei tullut mitään muuta kuin muovit. Sen verran oli ylimääräisiä siirtokuvia että pystyin tekemään mallin valmiiksi.

Tähän pätee samat sanat mitä edelliseenkin mersuun eli maalien sävyt ei välttämättä ole kohdillaan ja antennilanka on EZ-linea. Siipien yläpuoliset ristit on aavistuksen liian pienet, mutta tähän hätään ei ollut muuta tarjolla. Ajavat kuitenkin asiansa ihan hyvin. Tässä mallissa toinen rungon puolisko oli vääntynyt ulospäin ja se piti pakottaa pikkuhiljaa paikoilleen. Ensin liimasin peräosan kiinni, ja kun oli kuivunut, liimasin etuosan ja annoin kuivua kunnolla puristimien välissä.

Tähän en laittanut rungon alle tulevaa lisäpolttoainesäiliötä.

Toisen siivekkeen vastapaino tms. on näköjään lähtenyt omille teilleen :(

Kyllä nämä Eduardin mersut on ihan kivoja rakennettavia. Maalaushaastettahan näissä Saksan koneissa löytyy ja sitä vähän hainkin että saisi tuntumaa maaliruiskun käyttöön.

Maaleina tässäkin Tamiyan ja Gunzen akryylit.

Semmosta.

Kommentit

Hienoa työtä kaikenkaikkiaan, ehkä yläpintojen harmaiden kontrasti voisi olla hieman jyrkempi.
Jonkka 13.7.2015 09:35 Vastaa lainauksella
Siisti on, kirjaimellisestikin. Jukan kanssa olen samaa mieltä yläpuolen samansävyisyydestä mutta sitten taas pakoputkien väritys on just eikä melkein.

Mistä muuten otit nuo JG27:n laivuetunnukset, olen yrittänyt niitä etsiskellä F-mersua varten?
Kiitoksia kommenteista.

Jonkalle: siirokuvat on Eduardin Profipack paketista (tuotekoodi 8268) josta nämä jäi yli kun rakensin toisen version joka on myös sivustolla nähtävissä.

Selittelin tuossa toisen mallin tiedoissa tuosta maalauksesta enemmän ja itsenikin mielestä kontrastia saisi olla enemmän sävyjen välillä. Sävyt sekoittelin Tamiyan akryyleista kun näitä värejä ei löytynyt itseltä suoraan purkista. Mutta ehkä oppi menee perille ja seuraavassa vastaavanlaisessa kaaviossa löytyy sävyerojakin enemmän.
Hienoa työtä tämäkin! En tiedä mistä johtuu, mutta minun silmääni tuo nuolen muotoinen siirtokuva ei näytä aidolta. On siis jotenkin liian "kirkas" musta, jos näin voi mustan kohdalla sanoa. Jos viitsisi, parempi lopputulos voisi tulla oikein tummalla harmaalla maalaamalla, jotta pieni haalistuminen tulisi mukaan. Mutta siirtokuva-asiat ovat tietenkin valmistajan hommia ja voi olla, että olen ajatuksineni tässä kohtaa yksin. Joka tapauksessa komeaa työtä.
Kiitos kommentista Heikki. Nuolisiirtokuva näyttää nyt erottuvan hyvin osaksi sen takia kun risti siinä vieressä ei ole musta vaan harmaa niinkuin ohjeissa opastettiin. Olet kyllä oikeassa siinä että maalaamalla tulisi parempi lopputulos ja ajattelinkin ensin maalata sen, mutta laiskuus iski juuri siinä kohdassa :) Vaikka eihän tuon maskeeraaminen olisi ollut kuin muutaman minuutin homma.

Tähänkin löysin kuvan jossa näkyy että tuo nuoli erottuu tosi mustana. Toki valolla yms. on merkitystä:
Linkki
Voit hyvin olla oikeassa ja koko vaikutelma on minun mielikuvituksessani. Makuasioita. Ylipäätään pidän kohtuullisen vahvasti säistetyistä malleista, joten siitä saattaa johtua tämä fiksaatio.
Onpas komea Mersu.
Kokonaisuus loistava,ainoastaan renkaiden pitäisi olla hieman lituskaiset koneen painon takia.
Muut asiat on sanottu edellä.
Ainoastaa moottori paneleihin ja aseiden hieman kulumaa.
AJ 18.7.2015 11:10 Vastaa lainauksella
Moi Mika, Edellä olevia kehuja kompaten, mainio ja nätti Mersu - hyvältähän tuo Edunkin Mersu näyttää valmiina huolimatta paljon keskustelluista mittavirheistä…Parhain terveisin, AJ
Mersulta se edun mersukin näyttää :) Tosi hienoa työtä olet kyllä tehnyt molempien mallien kanssa, ei voi kuin kehua työn jälkeä!
Onnittelut komeasta viikon mallista!!!