Pienoismallit.net

Bf 109 G-6

9./JG 3, 1943

Tässä näkemykseni Eduardin mersusta jonka moni on haukkunut lyttyyn mallin muoto- ja mittakaavavirheiden vuoksi, mutta eipä se rakentelua haittaa. Omasta mielestä nayttää mersulta ja on tunnistettavissa joten se riittää minulle ja toivottavasti myös useimmille muille. Ei aina tarvii nipottaa ;)

Malli meni kasaan "ihan kivasti" ja ei juurikaan joutunut kittailemaan. Oikeastaan ainoa osa jota joutui hieman muotoilemaan että asettuisi siististi oli takalasi.

Maalauskaaviosta sen verran että Eduardin ohjeissa on mainittu että peräsin voisi olla myös keltainen valkoisen sijaan, joten tein siitä keltaisen koska koneessa on kyseistä väriä käytetty muuallakin, joten miksei myös peräsimessä.

Maaleina käytin Tamiyan ja Gunzen akryyleja. RLM 74/75 väriä ei löytynyt itseltä suoraan purkista joten miksailin nämä värit Tamiyan värivalikoimasta. Itse en ole ollenkaan varma että menikö miksaukset ihan oikein, koska mielestäni kontrastin näiden värien välillä tulisi olla suurempi? Ehkä? En ole expertti näissä värisävyissä mutta jotenkin tuntuu että värit jäivät liian samankaltaisiksi. Tosin löysin kuvia missä on näiden värien välillä on huomattava ero ja myös sellaisia missä sävyero on todella pieni. Noh, näin se nyt tässä on.

Jonkun verran säistin konetta että ei olisi ihan uunituore tapaus, mutta en lähtenyt chippailemaan enkä muutenkaan liiaksi runnomaan konetta.

Antennilankana käytin EZ-line joustavaa lankaa, joka on muuten hyvä mutta se ei ole ihan pyöreää profiililtaan ja sitä en ottanut huomioon joten lanka voi olla kierteellä joissain kohtaa.

Kokonaisuus miellyttää omaa silmää, vaikka mersupuristit varmasti löytävät tästä vaikka minkälaista vikaa, mutta eipä se haittaa :)

Kommentit

Jäi rähmät silmissä huomaamatta tämä aamulla. mutta samoten, hienosti duunattu mersu, ainoastaa yläpintojen harmaan kontrasti jää mielestäni hieman vajaaksi.
Näyttävä mersu! Itseäni kiinnostaa aina maalaus. Tässä kiinnittäisin huomiota pariin asiaan: Peräsin on netissä olevien kuvien mukaan ollut harmaa. Tämä voi toki olla myös taiteilijan arvaus, koska mustavalkokuvista on usein mahdotonta päätellä väriä varmasti, joten tämä lähinnä pohdintaan. Ohjaamon takana RLM74/75 pitäisi jatkua yhtenäisellä alarajalla. Nyt RLM74:n jälkeen on ikäänkuin tyhjää, eli RLM75:n alaraja on liian ylhäällä. Mutta muuten tuo on hienoa maalaustyötä.
Kiitos kommentista Heikki. Tässä seurasin Eduardin maalausohjetta jossa nuo värirajat menee juuri noin kuin olen sen maalannut. Sitä en tiedä että miten sitten oikeasti maalirajat on menneet tässä yksilössä. Tuon peräsimen värinkin valitsin sen takia keltaiseksi koska Eduardin ohjeet mainitsivat että saattaapi olla että oli keltainen peräsin.
Miten tarkkoja yleensä mallivalmistajien ohjeet ja taustatyö on ollut, en tiedä. Mutta luulisi että ainakin näillä isommilla valmistajilla on jonkinlaista tietoa hankittuna oikeista koneista ja niiden maalauksista. Toki virheitä sattuu myös heille ja välillä tulee ulos tehtailta sutta ja sekundaa.

Tuollaisen kuvan löysin missä ehkä nähtävissä tuo väriraja kuomun takana:
Linkki
Katselin samaa kuvaa. Tuosta ei heijastuksesta johtuen oikein pysty sanomaan mitään tuosta värirajasta. Lähinnä kun noita Messerschmitt Regensburgin maalauskaavioita on erinäisen kuvan katsonut, niin vaikea uskoa, että tuo raja olisi ollut tuollainen kuin mallissasi. Mtt Regensburgin koneissa raja kyllä nousee ohjaamon takana, mutta kuvio on silti erilainen. Tästä kohtuullisen lähellä Suraun koneen tehdasnumeroa olevasta mersusta (18068, Suraun 18807) voi katsoa tuota maalausta (ukkeli on vähän edessä, mutta silti):

Linkki

No, nämä ovat vähän akateemisia keskusteluja, mutta kun aihe itseäni kiinnostaa, niin sitten keskustelen niitä akateemisia keskusteluja… ;)
Kuten edelliselläkin komea mersu.
Sama asia renkaiden kanssa,paino lytistää ainakin hieman noita renkaita.
Tuskin on kahta samanlaista kuviointia mersuissa, vapaalla ruisku kädellä vedetty.
Ja maalari työlläinen vaihtuu myös, kun työaika loppuu.
Noiden arviointi on niin ja näin, musta valkoinen kuva+auringon valon taito tai varjo.
Siis lopputon akateeminen keskustelun aihe.
Omaan makuuni pirskatin komea mersu.
AJ 18.7.2015 11:29 Vastaa lainauksella
Moi Mika, Hyvältä näyttää tämäkin Mersu - tuosta Ofw. Alfred Suraun Bf 109 G-6 W.Nr. 18807 löytyy mv-kuvat mm. Bf 109 Defence of the Reich Aces & Jagdwaffe Defending the Reich 1943-44 opuksista ja jälkimmäisestä löytyy myös melko hyvä profiilipiirros ko. lekosta; niistä voi kukin vetää omat johtopäätöksensä… maalauskaavio on tosiaan tuo Messerschmitt:n Regensburgin kaavio, jonka Heikki toi jo yllä esille. Joka tapauksessa nätti ja hyvännäköinen Mersu; ja Mersujan on aina kiva katsella. Parhain terveisin, AJ