Pienoismallit.net

Estonia

Eli nyt hieman yleisestä linjasta poikkeavaa mallia tänne. Mallin sain suurinpiirtein valmiiksi toukokuussa, mutta kaikennäköiset pikkuviat ovat lykäneet kuvien ottoa, ja siksi sain sen nyt vasta näytille. Kyseinen malli on ollut hyvin pitkä ja raskas työ, koska sen rakennus kesti n.9kk ja työtä tein 9-luokan päättötyön teknisissä töissä 2h viikossa. Pituutta aluksella on n. puoli metriä. Aluksen runko ja kannet ovat puuta ja kittiä, joitakin osia tehty metallista, pelastusveneet Revellin Finnjetistä(eri mittakaavat aluksilla, siksi ovat hieman pienet, mutten lähtenyt tekemään sellaisia itse.), tekstit tulostettu koneella( koska siirtokuva-arkki ei oikeen toiminut ), itsestäänlaukeavat kumiveneet valutankon palasista, kehikot puutikuista, sekä muita pikkuosia Finnjetistä. Aluksen sisäosa on ontto, ja sinne on laitettu n.25cm lednauhaa, ja ikkunat porattu läpi. Kuvista puuttuvat potkurit, jotka myös ovat Finnjetistä, mutta niissä on vielä hiukan sorvaamista… Mallin maalaus on suoritettu tavallisilla spray- maaleilla, sekä Tamiyan akryyleilla eikä jälki ole mitään ihan parasta koska remontin vuoksi teknisen tunteja vähennettiin ja hieman kiire kyllä tuli. Kiitän vielä teknisenopettajaa, joka teki tämän mahdolliseksi, ja joka auttoi hieman:)
kommentteja saa esittää ja otan niitä mieluusti vastaan:)

Kommentit

Niin, mitähän nyt tästä pitäisi sanoa :) No jos suoraan sanon aika kolhon oloinen ja tönkkö. Mutta varsinkin ikäsi huomioon ottaen, ihan kelvollinen. Tai siis välttävä. Taitohan kasvaa tekemällä jos itse haluaa kehittyä. Ja sun tahtotila saada valmiiksi on plussaa.

Hyvä kun laitoit kuvan raakileesta puumallista joka oli maalamaton ym. Se avasi aika paljon mallin teosta. Kyllähän tästä Estonian tunnistaa, eikä kaikkien mallien tarvi olla jotain ihan super-hienoja. Mä pidän enemmän vähän "karheista" malleista joissa sydän mukana, kuin "teknisesti oikein" tehdyistä, joissa ei mitään persoonallista jälkeä. (tosin galleriasta tunnistaa tietyt mestarit, eli työn jälki persoonallinen. Varsinkin muutamat panssarivaunu gurut) Et loppusanoiksi: Jatka, rakenna ja nauti, sulla ihan jees alku nuoreksi tekijäksi.
Kuten edellä sanotiin , alkutunnelma tönkkö ja kolho.
Mutta kun on tehty umpipuusta, niin ymmärtää asian.
Se on ihan oma lajinsa mallailussa.
Olisit käyttänyt jos mahdollista viimeistelyyn aikaa , noiden ikkunoiden tekoon sapluunoita.
Tekemisellä sen taidon saa,huolellinen suunnitelu ,harkintaa eri työvaiheisiin, ja huolellinen viimeistely.
Kyllä tuosta laivan eroitaa varmasti, mutta Estoniasta ei ole itsellä tietoa.
Muuten erikoista on nuo LED valot tuossa. Ei muuta kuin seuraavaa alle vaan.
Seuravan kerran kun teet mallin katso esikuvasta eri kohdista valokuvia, hahmoita se piirrustukseksi ja mitoita siihen eri osien koko: Runko,kansirakennelmat, savupiiput, komentosilta,kansien kaiteet, vaikka olisi silmä mitalla mutta tulee paremman näköiseksi.
Niko J 12.7.2015 20:56 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista, ja tottahan se on että se on vähän tönkkö mutta koulussa kun työtä tein kävi aikataulu hieman kiireiseksi. Ja kaiken lisäksi oma suunnittelupaperi mittoineen hävisi jonnekin joten hieman mitat menivät mönkään.
Hienoa että olet uskaltanut ottaa ison työt. Hyvin tuon Estoniaksi tunnistaa.
Täysin tyhjästä on aina huomattavasti vaikeampi rakentaa, mutta samalla paljon palkitsevempaa.

hyviä parannus ehdotuksia onkin sanottu Eerikin ja Jukan kommenteissa.

Ei muuta kuin seuraavan työn kimpuun. Ylpeä saat olla laivasta, kelpo paatin olet saanut aikaseksi!
Niko J 14.7.2015 16:21 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista:)
No mutta ei lainkaan hassumpaa! :)
Kyllä on hieno työ paljon parempi kuin oma päättötyöni. Samassa koulussa olleena tajuan kuinka kiire töiden valmiiksi saamisessa oli. Laivassa on lukuisia pieniä yksityiskohtia joissa olet hienosti suoriutunut. Eli vaikeuksien kautta voittoon kuvaa tätä pienoismallia erittäin hyvin.
Niko J 14.7.2015 16:35 Vastaa lainauksella
:)
Oletpan tehnyt aikamoisen homman. Ei ihan jokaiselta onnistu alkaa väsäämään laivaa - tai muutakaan täyspuusta. Ja vielä kouluaikaan. Hienoa kuulla, että opettajasi on ollut apuna. Tämä ei joka koulussa onnistune. Tällä sivustolla kenties vain Anne ja Marko. = www.pienoismallit.net/profiilit/5344/ ovat luoneet uskomattomia suorituksia ns. skrätsinä laivoista ja veneistä.

Malli muistuttaa Estoniaa paljonkin ja hyvä, että et ole ottanut ihan lähikuvia, koska silloin moni alkaisi niistä pikku virheistä motkottamaan. Tavallaan täällä lähikuvia jopa pyydetään. Hyvä näin.

Kyllä tämä malli on jo sellainen, että kannattaisi kokeilla viedä se jonnekin näyttelyyn/kisaan. Omatekemät mallit ovat tämän sivuston "suola", eli herättää ainakin minut aika lailla ja varsinkin nuorten tekemät.
Hyvä Niko!!!!! Pojotusmahdollisuuksia et ole antanut, mutta kommentit ovatkin tärkeämpiä.
Lisää kehiin.
T.T
Niko J 14.7.2015 21:11 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista, kyllähän ton vois viedäkin jonnekin mutta täällä on se hieman vaikeaa kun nuo etäisyydet ovat vähän sellaisia, ettei sitä viitsi lähteä roudaamaan jonnekin Helsinkiin ym. Ainoa minne olen malleja vienyt on fcma open eikä siellä varmaankaan kaivata paatteja:(
Niko J 9.4.2016 13:34 Vastaa lainauksella
Pikku päivitys tähän, tuli tossa joulun alla vähän laitettua tätä realistisemman näköiseksi. Hommattu modelcon valmiskaidetta( tiedän, on hieman liian isoa ), porattu reikiä, tehty alusta, kaiverrettu päätykannet, paperiset tekstit vaihdettu siirtokuviin, ja lisätty ruostetta ym detaljeja. Korjasin myös muutaman kouluaikana tehdyn virheen ulkokansissa.