Pienoismallit.net

Kar-Air DC-3

Karhumäen veljesten veteraani

Luettuani muistelmat Karhumäen kolmesta veljeksestä ja heidän laajasta lentotoiminnastaan, päätin kone koneelta alkaa rakentaa heidän laivastoaan. Veljesten toiminta ilmailun piirissä oli todella monipuolista ja ulottui monille muillekin aloille kuin pelkästään matkustajaliikenteeseen. Suosittelen kaikille lämpimästi tutustumista kyseisiin kirjoihin.

Valitsin ensimmäiseksi mallauskohteekseni Kar-Airin DC-3:sen. Tämä konetyyppihän ei tällä saitilla varmaankaan sen enempiä esittelyjä kaipaa. Kone on ehkä yksi maailman legendaarisimmista lentolaitteista. Sitä on vuodesta 1936 lähtien valmistettu eri nimisinä ja useilla lisensseillä yli 10.000 kpl. Näistä lentokuntoisia on vieläkin n. 400 yksilöä. Kar-Airilla oli aikoinaan käytössä neljä DC-3:sta rekisteritunnuksilla OH-VKA, -B, -C ja D. Koneet palvelivat yhtiön lentotoiminnassa 1950-70 luvulla. Mallauskohteeksi valitsemani OH-VKA ostettiin SAS:lta vuonna 1954. Kar-Air luopui koneesta lopullisesti vuonna 1979, ja nykyisin se on esillä Frankfurt am Mainin lentokentän terminaalissa.

Olin jo tässä vaiheessa päättänyt, että tulen rakentamaan yhtiön käyttämiä koneita mittakaavassa 1/144 (jos vain mahdollista). DC-3:n rakennussarjaksi valitsin Rodenin mallin, joka oli saanut netissä kehuja osakseen. Siirtokuvat hankin Arctic Decalsin valikoimasta. Referensseinä käytin edellä mainittuja kirjoja sekä valokuvia, joita otin Vantaan ilmailumuseossa näytteillä olevasta Kar-Airin OH-VKB:stä.

Mallin rakentamisessa ei sinänsä ollut ongelmia. Sarja oli ihan ok. Pieni mittakaava tosin asetti rajoituksia yksityiskohtien määrälle. Parantelin ja lisäsin malliin useampia kohtia, kuten mm. kannuspyörä, antennit, antennivaijerit pitot-putket, lentomajakka, siipien navigointivalot. Siipien ja korkeusvakaajien jäänestokumit ja nokassa olevan mustan heijastuksenestoalueen maalasin hyvin ohutta maskeerausteippiä käyttäen rajaukseen. Ohjaamo oli rakennussarjassa läpinäkyvä osa. Päätin tällä kertaa maskeerata tuulilasien kohdan, enkä käyttää siirtokuvia. Maskeeraukseen käytin Bare Metal foilia, jonka leikkasin terävällä veitsellä ruutujen kohoreunoja myöten. Foilin poistamisessa jää aina hieman tarraliimaa kirkkaille osille, mutta sen saa hyvin pois mm. WD-40 merkkisellä liuottimella.

Siirtokuvat olivatkin sitten oma taistelunsa. Alunperin hankkimani dekaalit menivät välittömästi rullalle ja mykkyrään irroittaessani niitä taustapaperilta. Tilanne vaikutti täysin toivottomalta, ja aloin jo harkita jonkun muun lentoyhtiön dekaaleja korvaamaan Kar-Airin siirtokuvia. Onneksi sain kuulla Arctic Decalsin Mika Jernforsilta, että kyseinen ongelma todennäköisesti johtui dekaalien valmistajan viallisesta painoerästä. Hän lähetti minulle uudet siirtokuvat..ja avot ne toimivat erinomaisesti. Kiitos vielä kaikesta avustasi Mika!

Maalauksen osalta käsittelin mallin aluksi Alcladin mustalla pohjavärillä. Sen jälkeen ruiskutin Alcladin aluminiumin pintaan ja lopuksi lakkasin koneen moneen kertaan Humbrolin kiiltävällä akryylilakalla. Siivekkeet sekä korkeus- että sivuperäsimen maalasin Vallejon sky grey-värisävyllä. Kyseiset kohdat koneessa ovat nimittäin kangasta eivätkä metallia, ja sävyero on huomattava.

Mittakaava huomioon ottaen olen Kar-Airin veteraaniin aika tyytyväinen. Taistelu varsinkin siirtokuvien osalta oli uuvuttavaa, mutta Mikan uudelleen toimittamat siirtokuvat olivat erinomaiset. DC-3 on niin hieno ja historiallinen kone, että jotenkin jäi kutkuttamaan vielä yhden mallin rakentaminen mittakaavassa 1/48 :-)

Kommentit

En ainakaan itse löydä mitään moitittavaa mallista, ottaen huomioon mittakaavan todella nätti kokonaisuus.
PhantomII 10.7.2015 22:32 Vastaa lainauksella
Täytyy sanoa, että kyllä DC-3/C-47:ssa on aina jotain niin herkkää ja erityisesti Suomi-malleissa vielä. kaunis on malli kaiken kaikkiaan. Ainoa mikä simmuun pistää on, että matkustamon ovi on saumoistaan "litkuteltu", mutta rungon etuosan ovi jostain syystä ei?

Metallipinnan kiiltoaste sopii mainiosti tähän pikku malliin.
Tally-ho 10.7.2015 22:44 Vastaa lainauksella
PhantomII kirjoitti:
Ainoa mikä simmuun pistää on, että matkustamon ovi on saumoistaan "litkuteltu", mutta rungon etuosan ovi jostain syystä ei?
Kiitos kommenteista PhantomII ja Jukka,

Olet oikeassa, että rungon etuosan oven saumoja ei ole litkutettu. Itse asiassa tuo virhe pitää korjata jotenkin. Tuossa mittakaavassa ja useamman maali- ja lakkakerroksen jälkeen urat taitavat olla aika tukossa. Mutta eiköhän siihen konsti löydy. Takaosan oven saumoja ei ole itse asiassa litkutettu vaan kyseessä on siirtokuva.

t. Tally-ho
Jopa on minimini -DC-47, jopa voisi huijata sopivaa taustaa vasten 1:72 malliksi.
Ainoa joka voisi olla liian paksu, on anteenin lanka, hius olisi sopivampi kokoonsa nähden.
Oiva idea foilata ikkunoiden raamit, varsinkin on varmasti hobbitin pienet ne.
Nyt vain mukava alusta alle ja hyllylle koristeeksi ja ihmetellyn kohteeksi.
Varmasti joku kysyy kuinka paljon maksoit tuosta valmismallista,heheheh
KarAir ja DC-3; mitä muutaboi toivoa? Erinomaisesti olet onnistunut ko. projektissa. Itsellä unelmana saada joskus väsättyä KarAirin DC-3:n malminetsintäversio. Siis ehkä jonakin päivänä…
Tally-ho 11.7.2015 07:53 Vastaa lainauksella
eerik oksanen kirjoitti:
Ainoa joka voisi olla liian paksu, on anteenin lanka, hius olisi sopivampi kokoonsa nähden.
Kiitos kommenteista Petri ja Eerik

Mitä tuohon antennilangan paksuuteen tulee, niin käyttämäni materiaali oli 0,08 mm mormuskasiimaa eli siis oikeassa koossa puhutaan n. 1,1 cm paksuisesta antennilangasta. En tiedä tarkalleen, minkä paksuista koneissa käytetty vaijeri on, mutta luulen, että ollaan aika lähellä totuutta. Valokuvissani valitettavasti antennilanka näyttää aivan liian paksulta
AJ 11.7.2015 10:13 Vastaa lainauksella
Moi Tally-ho, Kerrassaan erinomainen lekomalli Karhumäen veljesten DC-3:sta! Hyvä idis muuten rakentaa veljesten laivastoa. Yllä olevia kehuja kompaten, tämä voisi hyvin olla viikon malli, aivan kuten Waden Boeing 747. Upeaa työtä mainiolla taustoituksella jälleen kerran. Parhain terveisin, AJ
Tally-ho 11.7.2015 10:29 Vastaa lainauksella
Kiitos taas kehuista AJ

Parhain terveisin!

Tally-ho
-----
Tally-ho 11.7.2015 11:37 Vastaa lainauksella
Moi Kusti,

Kiitos kommenteistasi ja kehuista. Olette kyllä Eerikin kanssa oikeassa siitä antennilangan paksuudesta. Täytyy jatkossa käyttää mainitsemaasi konstia. Mitä niihin kangaspäällysteisiin lentopintoihin tulee, rupesin miettimään miksen tosiaan maalannut niitä matalla alumiinilla. Kun katsoin vielä niitä Vantaalla otettuja kuvia, niin niissä pinnat näyttivät tosiaan enemmänkin vaalean harmailta. Voi olla, että museon hämärässä hallissa sävy on aika erilainen kuin päivänvalossa lentokentän platalla. Ymmärrän kyllä pointtisi oikein hyvin ja otan siitä onkeeni.

Parhain terveisin,

Tally-ho
Että pitää olla hieno DC-3! Juuri Kar-Air:n koneella lennettiin isäukon kanssa Hesinkiin ja takaisin joskus 1950-luvulla. Minulla on siis kosketuspintaa malliin. Lisäksi soitin DC-3 nimisessä bandissa 1980-luvulla. minulla on Trumpeterin C-47, josta saa rakennettua kelvollisen(?) mallin tästä legendaarisesta koneesta. Onnittelen hienosta mallista!!

terv. Seppo V
Tally-ho 16.7.2015 13:02 Vastaa lainauksella
Seppo Valjakka kirjoitti:
Onnittelen hienosta mallista!!
Hei Seppo
Kiitos tähdistä ja kehuista. Ne lämmittävät ja kannustavat jatkamaan veteraanikoneiden mallailua.
T. Tally-ho
Kivan näköinen DC-3, ja mittakaavakin on sellainen ettei vie liikaa hyllytilaa. Hienoa työtä, ja hauska idea tuo Kar-Air laivueen rakentaminen!
Tally-ho 25.7.2015 17:28 Vastaa lainauksella
Janne, Kiitos kommenteista ja kehuista!