Pienoismallit.net

MIG-21MF Egyptin ilmavoimat

Joint military exercise

Egyptin ilmavoimien MIG-21MF Neuvostoliiton ja Egyptin välisessä yhteisharjoituksessa laskeutumassa Neuvostoliittoon viikkoa ennen harjoituksen alkua harjoituksen läpikäymistä varten.

Pitkän lentomatkan takia koneessa on ylimääräinen polttoainesäiliö, joka blokkaa taaimmaisen ilmajarrun ja laskeutumisessa jarrutuksen tehostamiseksi käytetään jarruvarjoa.

Maalattu Tamiyan maaleilla vapaalla kädellä ruiskulla. Tehty suolavanhennus, jonka päälle paneelirajojen korostus MIG:n neutral washilla.

Käy tsekkamassa suolavanhennus-tutoriaali: Linkki

Alusta on vaneeria, jonka kehystin jalkalistalla. Ruoho on NOCH:n tuotetta ja merkinnät rajasin Tamiyan teipillä. Käytin hieman myös MIG:n pigmenttejä alustaan.

Tarvikkeet hankittu tietenkin pääosin Mallistosta.

Lisää kuvia: Linkki

Kommentit

Jonkka 8.7.2015 22:55 Vastaa lainauksella
Hauska idea ja kieltämättä huomio kiinnittyy aika pitkälti tuohon varjoon. Tuo varjon kupu näyttää hyvältä ja ilmeisesti tällaista puolipallon muotoista varjoakin on olemassa, itse muistan nähneeni enemmälti ristinmuotoisia varjoja. Varjon narut eivät ole niin kireällä kuin odottaisin, mikä näkyy kolmannessa kuvassa hyvin ja varjokotelon pitäisi olla avoinna.

Alusta näyttää mielenkiintoiselta, parhaimmillaan se on tuossa yläpuolelta otetussa kuvassa.
Kaikin puolin upea esitys! Konkratulaations!! Kyllä tuo Eduardin Mig21 sarja on erinomainen lähtökohta hienoille malleille; joskin lopputuloksen takaa asiantunteva ja osaava mallari. Ja tällä kertaa mallari on onnistunut erittäin hyvin. Mallin pintakäsittely on upea ja erityismaininta tuosta hienosta jarruvarjosta!
Aikasten paljon pisteitä pukkasi!!
Kiitoksia kommenteista!

Kotelo on avattu ja narut saa hieman kireämmälle, alin naru jää tosin löysäksi, tässä oli melkoinen tappeleminen ylipäätään noiden narujen kanssa.

EDIT: Laitoin kuvan, missä narut ovat kireämpiä.

-JT
Näistä nyky lentokoneista sen enempää ymmärtämättä täytyy vaan kommentoida noin visuaalista puolta.
Paljon antaa lentokoneillekkin ilmettä kun saavata alusta. Tuo jarruvarjo on kyllä loistava antaa kummasti liikeen tuntua. Renkaan savu taas ei näin kuvissa ehken sitä parasta ja muutenkin savun toteuttaminen erittäin haastavaa. En tiedä miten moisen toteuttaisi edes jollain tavoin luonnollisen näköisesti.
Mutta kaiken kaikkin loistava malli jossa on sitä vauhtia !
Hyvä idea ja kunnianhimoinen yritys toteuttaa liikettä staattisessa mallissa.
Varjo on hieno, joskin ne MiGien varjot joiden kanssa itse olen ollut tekemisissä, eivät olleet ihan tuollaisia. En kuitenkaan tiedä kuinka paljon erilaisia on ollut tarjolla.
Itse kone on hienosti tehty, ja tuo varjo on aivan loistava ajatus sinne koneen perään. Renkaan savu on mielestäni aivan ok. Sen tunnisti heti savuksi ja en nyt tiedä miten sen voisi paremminkaan tehdä.
Alustassa mietityttää tuo, että kone on istunut aivan kynnysviivoitukselle, mutta varjo on jo auki. Toisaalta kynnysmaalaukset ja kiitoradan numero tuovat visuaalista näyttävyyttä malliin, joten eipä liikaa valiteta siitäkään.
Hyvin istuvat nuo keltaiset maalauksen osat koneen yleissävyyn. Realistisen näköinen lopputulos. Kaiken kaikkiaan hienoa työtä.
Kyllä Mig-21 tuo jarruvarjo on katseen vankia nyt tuossa diossa.
Että oikein piti mennä katselemaan valokuvia googelista tuosta aiheesta.
On noita varjon naruja tuossa liian vähän nyt, pitäisi olla ainakin tuplasti ja reijät varjossa.
Noita on varmasti erimäärä ja kehityksen myötä paranee nuo jarruvarjot.
Mutta kun on ensimmäinen yritys täällä jarruvarjon kanssa niin olkoon Ok, olisi pitänyt katsoa kuvia ensin.
Jo pelkä mig:kin on kaunis katseltava, jo ilman katseen vangitsiaa.
Mutta mikä paras on tuon jarrutuksen kuvaminen etupyörässä, antaa huippaisevan efektin tuossa
Mika hukku juuri tuon jarruvarjon takia ja on tosi huomaamattoman pieni.
Erittäin onnistunut aihe, ja erittäin vaativa toteus tuossa mig-21, mutta jotenkin juuri tuo tarkempi katselu jarruvarjosta, joka ei ole samalla tasolla mallin kanssa nyt menee hieman miinukseksi menee jarruvarjo kokeilu.
Vain oma makuasia.
Moi.

Nyt tuli tosi hyvää kommentia, kiitoksia!

Kone on istunut kynnysviivoitukselle ja niinkuin Timo sanoi, tarkoitus oli tuoda alustaan lisää yksityiskohtia, muutoinhan alustassa olisi vain ollut ehkä puolikas keskiviiva.

Selailin kuvia, ja näitä varjoja näin ristimuotoisia, puolipalloja rei'illä ja ilman. Valkkasin sen helpoimman kokeilumielessä ja lopputulos tyydytti omaa silmää heti, joten jätin prototyypin malliin. Eerik on oikeassa narujen lukumäärän suhteen ja bongasit hyvin mitä hain takaa tuossa nokkapyörässä. Leikkelin sitä vähän, että saisin sen länään ja jarrutuksen ja liikeen tuntua.

-JT
Upea MiG! Maalaus on erityisen hyvän näköinen; juuri sopivasti Auringon virttämä. Samoin ohjaamon turkoosi näyttää todella hyvältä. Olet tehnyt mestarillista työtä paneeliviivojen kanssa. Ei yhtään liikaa, mutta ei liian vähääkään.
Pari huomiota asetelmasta. Kun jarruvarjo on täysin "kehittynyt" (auki), kaikki pyörät ovat jo maassa. Tämä tarkoittaa, ettei pyöristä kuulukaan tulla savua tässä vaiheessa. Hyvin harvoin tuuli on tasan kiitotien suuntainen. Jarruvarjo toimii kuten tuuliviirin pyrstö kääntäen nokkaa tuuleen ja taittuu itse sivuun koneen pituusakselilta. Valokuvista tätä on vaikea nähdä, mutta ohjaamosta kylläkin! Kone pyritään istuttamaan kiitotiellä ns kosketuskohtaan, joka on pari sataa metriä kynnyksestä (numerot ja "pianon koskettimet") eteenpäin. Kosketuskohdan merkkinä on leveät, valkoiset palkit keskiviivan molemmin puolin. Tämän kokoisessa diossa ne olisivat pidemmät, kuin alusta. Samoin kiitotien reuna ei mahtuisi kuvaan mukaan, ellei kuski sitten ole möhlinyt laskua toden teolla. Kollega oli aikanaan MiG- kurssilla Neuvostoliitossa muutamien Afrikan poikien kanssa ja kuulemma koneen käsittely ei aluksi meinannut sujua moninaisten uskomusten vuoksi. Menivät esimerkiksi piiloon, kun kuulivat ensimmäistä kertaa suihkumoottorin käynnistyvän. Luulivat Pahojen Henkien ulvovan nurkissa…
Moi.

Kiitos kommentista, asiantuntijan puhetta!

-JT
Hieno malli!
Jarruvarjosta onkin jo ollut puhetta, joten se siitä. Koneen laskuasussa on hiukan huomautettavaa, migin siivekkeet eivät toimi laskusiivekkeinä. Jos toinen siiveke on alhaalla niin toinen on ylhäällä, siis siivekkeet toimivat vain siivekkeinä joilla ohjataan koneen kallistusta. MiG 21:en siivekkeiden toimintatapa on mekaaninen hydraulisella tehostimella ja tämä ei mahdollista niiden hornetmaista käyttöä.
Tero Tyni 21.7.2015 11:22 Vastaa lainauksella
Nätti dio, nätti kone siinä. Ehkä paremminkin USA:n ja Egyptin välinen harjoitus kun oranssit alueet käytössä? Pidän tosi paljon!