Pienoismallit.net

Bristol Beaufighter Mk.VI

Tähän malliin päättyy alkuvuoden aherrukseni ja alkaa kesäloma - myös mallailusta. Aiheena brittien kummajainen, kaksimoottorinen raskas hävittäjä josta tuli melkoinen menestys, tosin ei niinkään hävittäjänä kuin lähinnä merialueilla käytettynä rynnäkkökoneena. Tämä versio on varhaisempaa raketein aseistettua versiota esittävä, Tamiyalla on tietääkseni sarja myös torpedopommittajasta.

Paketointi on siis Tamiyan ja laadullisesti olin sarjaan paljon tyytyväisempi kuin aiempaan Hurricaneen. Osien yhteensopivuus oli loistava, vain kirkasosissa on pientä klappia (kuomu aavistuksen liian leveä ja laskeutumisvalon kupu liian kapea). Detaljien määrä taas ei päätä huimaa, esimerkiksi miehistöä kuvaavat figuurit ovat melko karmeat ja ohjaamon yksityiskohdat varsin vähäiset, etsiosia sarjassa ei ole lainkaan. Käytin rakentamisen alussa jonkin verran aikaa ja rakensin runkoon kaiteet, palosammuttimen ja tarvikelaatikon mutta iskettyäni rungon kasaan totesin tehneeni melko turhaa työtä. Nämä yksityiskohdat eivät kuomun takaa erotu - sen sijaan foliosta tekemäni istuinvyöt jotenkuten näkyvät, jopa oheisessa kuvassakin. Muita muutoksia ovat päätös jättää rakettikiskot tyhjiksi, muutama lisämittari, nippeli ja kaapelointia ohjaamoon sekä tietysti antennilanka.

Alusta alkaen oli selvä, että maalauskaavioksi valikoituu kansikuvassakin esitetty aavikkokuosi ja kone esittää Maltalta operoinutta 272. laivueen konetta. Kaikki päävärit sisäpuolen vihreästä ulkopuolen kolmeen naamiosävyyn piti sekoittaa itse ja kesän hiipiessä uhkaavasti päälle, en viitsinyt kaivella lisäinfoa sävyistä vaan luotin ohjeissa annettuihin sekoitussuhteisiin. Muuten olinkin sekoitusohjeisiin tyytyväinen mutta alapuolen sinistä vaalensin vielä reilusti ohjeistetusta ennenkuin se näytti silmääni tyydyttävältä.

Säistyksen osalta pitäydyin taas keskiviivan vähäisemmällä puolella, merkittävimpänä nuo massiiviset nokivanat. Niitä muutamissa referenssikuvissa näin ja päädyin sellaiset koneeseen mallintamaan - ehkä lopputulos ei ole täysin tyydyttävä mutta kelvatkoon.

Virheittä ei tästäkään projektista selvitty. Siiven kärkien muodostelmalentovalot, jotka laitoin viimeisenä, menivät väärin päin. Tai siis oikeammin sanottuna värit menivät väärin päin - ohjeessa kyseisessä kohdassa siipi on kuvattu altapäin ja maalasin lasiosat kuvitellen sen olevan kuvatun ylhäältäpäin. Nyt punainen on tyyrpuurissa ja vihreä paapuurissa. No, maakrapuna annan tämän itselleni anteeksi. Tarkkasilmäiset myös huomaavat, että pilotin poistumisluukku on vielä mallia "heiluri" eli kiinnittämättä auki- tai kiinniasentoon. Tällä varaudun siihen, että jos teen koneelle myöhemmin dioraamaan, voin kiinnittää sen aukiasentoon (nyt se ei itsekseen pysy auki kun kone on pyörillään).

Kommentit

Hieno malli mainiosta mallisarjasta. Ehkä tuo lakanatausta ei ole paras mahdollinen, mutta itse mallihan se on pääasia.
Siisti ja hienosti maalattu. Upea on malli. Ja oikeastaan jopa liiankin siisti yläpuolelta, kun vertaa pakokaasuvanoihin.

Paneeliurien ylikorostamisesta olen täällä jo aikaisemminkin maininnut. Antaahan ne mallille eloa ja näyttävyyttä, mutta onko se sitten aidon oloista??
Mallina toimii ja hiton siististi olet nuo kaikki urat saanut esille.

Tästä paneeliurien ylikorostamisesta pitäisi availla täällä ihan keskustelu. Löytyisi varmaan monta näkökulmaa.
T.T
Kuitenkin tykästän tarkasta työstäsi nelosella.
Vallan mainio malli huolimatta rakennussarjan puutteista. Maltan koneissa rungon takaosa ja korkeusvakaajat olivat alapinnoiltaa maalattu keltaisella ja tuo pohjan sininen "Mediterranean Blue" huomattavasti tummempi kuin Azure Blue jota maalausohje koneeseen esittää. Huomioitavaa on myös se että koneissa joissa on rakettikiskot ovat siipiaseet poistettu. Tamiyan mallissa eniten itseäni työllisti Pegasus-moottoreista puuttuvat pakosarjat jotka liittävät sylinterit kerääjärenkaaseen.
Nätti malli hienosta koneesta. Kuten olen aikaisemmikin jo monta kertaa sanonut, tuo brittiläinen kuin myös saksalainen aavikkomaalaus tai -maalaukset vetoavat erityisesti meikäläiseen. Sitä paitsi, luin juuri "Maltan ässä"-kirjan, joten niissä fiiliksissä mallia katselen. Mukava lisä vitriiniin.
Mukavasti onnistunut, tasapainoinen kokonaisuus. Ei tuo paneeliurien korostus minusta ainakaan liikaa silmille hyppää näiden kuvien perusteella.
Jos jotain ratkutettavaa sopii mainita, niin pakoputkien ja pakokaasunkerääjärenkaiden metallisävy on omaan makuuni vähän 'pirtsakan' ja tuoreen oloinen. Lasiosien maskaus ja maalaus muuten oikein hyvää työtä, mutta vähän pistää silmään se, että ne on maalattu vain ulkopinnan väreillä ja ohjaamon takana olevan kuplan (jonka alla suuntima-antenneja, oletan?) reunus näkyy olevan jäänyt maalaamatta.
Timo Rissanen kirjoitti:
Tästä paneeliurien ylikorostamisesta pitäisi availla täällä ihan keskustelu. Löytyisi varmaan monta näkökulmaa.
T.T
Olen täysin samaa mieltä.
Jonkka 8.7.2015 22:58 Vastaa lainauksella
Kommenteista kiitokset, samoin pisteistä. Katsonpa löytyykö paneliurista valmista keskustelua ja jos ei, laitetaan turinointia pystyyn.
Hyvin onnistunut tuo aavikkomaalaus tässä Beaussa. Muutenkin näyttää hyvältä malli kaikkinensa.

Muutama tuli nähtyä taas tänä kesänä livenä, Hendonissa ja Duxfordissa. Mikäköhän sen Duxfordin Beaun suunnitelma on, tehdäänköhän siitä lentokuntoinen?