Pienoismallit.net

bf 109e-4 galland.

Eduardin mukavasti rakentuva gallabdin työkalu valikoitui tällä kertaa työnalle. Malli meni nippuun hyvin joskin moottoripellit kiinni rakentaessa oisi ollut pieniä sovitus ongelmia, tarkoitus oli pitkästä aikaa kokeilla pientä dioraamaa kun edellisestä on jo vierähtänyt tovi, figujen maalaus ja alustan teko aiheutti lievää vaikeutta mutta sitkeästi harjoittelin ja rakensin. Alusta on valokuva kehys joka tulee alustan reiistä kiinni vielä puualustalle. Koitin mallintaa kiireetöntä päivää ranskassa jossa mekaanikot rupattelevat sodankulusta ja elämästä yleensä:) Maalattu gunzen loistavilla akryyleillä ja alusta revellin vihreillä kuvaamaan ruohikkoakenttää. Edu oli kätevästi jättänyt stensiilit pois tästä weekend paketoinnista ja niitä sai haalia jämä arkeista. Säistyksen jätin minimiin tällä kertaa, kiitos eerikille vinkeistä. Moottoriin lisäilin detaljeja letkujen muodossa.

Kommentit

Kokonaisuutena tosi hieno. Maalaus näyttää hyvälle vaikkei takarengasta ole maalattukaan :) Nuo figuurit ja alusta antaa hyvän lisän mallille.
kiitos paavo, aina se näkkyy joku jäävän huomaamatta. Tässä keskityin nuihin figuihin ja alustaan kun ei meinannut saada kelvollista jälkeä aikaiseksi, pitkästä aikaa oli mukava rakentaa pieni diokin. Takapyörä tullaan maalaamaan ensitilassa, harmittava moka.
Komppaan Paavoa, hieno Eemeli. Viimeinen silaus olisi itse maestro seisoskelemaan tuohon nurmelle koppalakki vinossa ja sikari suupielessä…
Komea on tuo mersu, ja figut antaa mukavasti tunnelmaa, varsinkin esimies keppi-Gustav.
Toiselle voisi laitaa suppilon käteen ,jos kanisterista kaadetaan jotain nestettä.
Kuten edellä sanotiin unohdus on käynyt kannuspyörässä.
Nyt anteeni masto taipuu taakse tuossa.
Pahin on tuo alusta, olisko home iskenyt soraan.
Jos kuvaa nurmea ollaan pyllyllään nyt tuossa alustassa varsinkin 1/48:ssa.
Kannataa uusia koko alustan aihe nyt.
Kannataa katsoa tuon ajan valokuvia JG 26 yksikköstä mihin on sijoitettu Ranskaan .
Onko kentästä kuvia tuolta ajalta, niin saisi vaikka betoni plaatan tai kunnon nurmi pläntin.
Jonkka 3.7.2015 15:45 Vastaa lainauksella
Eduardin 109E:tä pukkaa liukuhihnalta :)

Kone näyttää hyvältä ja kun se on rakennettu kuten Edu on tarkoittanut eli moottoripellitys aukinaisena niin säästyit sovitteluongelmiltakin. Mitäs nuo neliskanttiset reiät tuossa alustassa on, puupohjaan kiinnittämistä vartenko? Muuten olen Eerikin kanssa samaa mieltä, alusta ei ihan yllä koneen laadun tasolle, mutta figut tuo settiin elävyyttä.
Eemeleitä ilmassa, kyllä tätä passaa esitellä.
kiitos eerik: Alusta toi suurimmat murheet kun pähkäilin ja selailin kuvia, päädyin nurmikenturaan joka on kulunut käytössä. Ei ihan tullut sellainen niinkuin halusin. Täytyy tilata valmiita ruohosirotteita ja muita maastomateriaaleja.

Kiitos jonkka: Reiät ovat puualustan kiinnitystä varten ja tähän tulee vielä kupu suojaamaan pölyltä. Vaihteeksi oli mukava rakennella dio tähän ympärille ja pelkkä kone oisi ollut aavistuksen tylsä.

Kiitos jukka: Mersuja on aina mukava rakennella, kone on meikäläisen ehdoton suosikki:) Ja kaapissa odottaa vielä pari edun pakkaamaa mersua.
Katoppas kun kuvissa on kiva tunnelma. Maalausjälki näyttää oikein hyvältä! Hyvä malli.
AJ 4.7.2015 12:15 Vastaa lainauksella
Moi Jarno, Mainio Gallandin Mersu Bf 109E-4, tuo alusta figuineen kruunaa kokonaisuuden. Mersuja on aina kiva katsella ja on todella tyylikäs ja onnistunut kokonaisuus - hienoa! Parhain terveisin, AJ
Todella hienosti rakennettu ja maalattu Emil. Tässä mittakaavassa tupakansytyttimen lisääminen ohjaamoon taitaa olla mahdotonta;)
kiitos petri: Yritin tavoitella semmosta kiireetöntä tunnelmaa ja säistyksenkin jätin minimiin, kun tuo maalauskaavio on mielestäni näinkin näyttävä.

Kiitos aj: Mersu on suosikkikoneeni ja niitä on aina mukava rakennella:)

Kiitos matti: Mietin sitä tupakinsytytintä mutta jätin sitten laittamatta. Gallandin figuurin oisi voinut laittaa tähän kun olisi ollut.
Jarno on rakentanut tyylikkään kokonaisuuden. Virheineenkin hieno!! Eihän tuo kannuspyörä ole maalaamatta! aivan selvästi osunut kentän reunan savilätäkköön! Tä?

terveisin Seppo
Kiitos seppo, sovitaan et se on osunu kuralätäkköön:)
On hienoa ja upea kone! Mersussa ei moitteen sanaa ! varsin tasapainoinen ja kummasti antaa koneillekin ilmetta alusta ja pienet figut.
Nurmikenttä ei ehken ihan vimosen päälle. mutta jälleen taattua laatua Jarnolta!
Kiitos marko: Oli pitkästä aikaa mukava rakentaa pienimuotonen diorama. Alusta ei ihan menny nappiin.
Ekana kiinnitti huomioni loistavasti onnistunut maalauskaavio. Muutenkin tuo alusta ja figuurit tuovat tunnelmaa kivasti tähän. Tässä on kyllä kaikinpuolin tasapainoinen ja onnistunut kokonaisuus.
Kiitos janne: Maalauskaavio on edun tarjoama, joskin netistä tuli aikalailla selailtua kuvia kaaviosta. Ilman alustaa ja figuja kone olisi jäänyt jotenkin vajaaksi, seuraavaksi täytyy tilailla nuita valmis sirotteita ruohoa ym, nyt vähän turhan rouvia tuo nurmikentura.
Hei, täällä on kasattu lisää mersuja!! Hieno on. Todella onnistuneesti säistetty/vanhennettu. Täytyy ihmetellä tuota pistekeskiarvoa. Pitääkö täällä kävellä vetten päällä kunnon pisteisiin?! Jopa saksalaiset merkinnät näyttävät autenttisilta. Jostain syystä ne usein näyttävät liian "tuoreilta" ja siirtokuvilta, mitä ne tietenkin ovatkin.