Pienoismallit.net

Kirkkovene 3

Haapapuun kierrätystä,juhannuksena

Kommentit

Ei kaikkea puuta pidä kokkoon laittaman;)
Jälleen kerran uskomattoman upea tuotos! Ja ajankohtainenkin! Hyvää Jussia kaikille mallareille! Ainakin täällä Pohjois-Savossa aurinko paistaa ja on mitä upein Keskikesän Juhlan keli.
Loistavaa käsityön taitoa, kuten vain voi odotaa Annelta ja Markolta, tosi kaunis koriste vaikka kirjahyllyyn.
Tulipa mieleen ,tuolla Suomenlinnassa tekevä tykkivenettä, nykyää syntyy noita erilaisten 1600-1900 lukujen kopiolaivoja 1:1:n
Kuten HERMION fregatti, joka saapui Amerikkaan.
Hyvää juhannusta teille kaikkille, Eerik
Tämä on taas aivan mahtava käsityön näyte … ei voi kun ihastella näitä taideteoksia!
JJ Hilska 24.6.2015 22:38 Vastaa lainauksella
Kyllä on todella puu hallinnassa teillä. Puuvene on ainoa oikea soutuvene:)
Kiitos Teille kaikille yhteisesti ja erikseen kommenteistanne ja arvostamisesta :)…

Juhannus meni ja meinasi jopa kesäkin tulla…Nyt valmistaudumme Höyrylaivaregattaan täällä Sulkavalla ja heti viikko sen jälkeen viikonloppu Sulkavansouduissa . Joten kiirusta riittää. Soutuihin tekeillä useita tervantuoksuisia kirkkoveneitä..soutujen hengessä tietenkin :)

T: Anne ja Marko

PS… Höyrylaivaregatta Sulkavalla vieras-satamassa 4.7.2015.

Sulkavan suursoudut 9-12.7.2015.

Tervetuloa mukaan nauttimaan Sulkavan meiningistä :)…
Komia on! Itselläni on kaksisoutuinen 1/10 projekti lojumassa varastossa (mänty/lehtikuusi). Olen mietiskellyt laudoituksen niittejä. Millaisia niittejä tai näköisniittejä pienoismalleissa käytettään?
Kiitokset Jouni J Laitinen ja muutkin rakentajat;)

Kirkkoveneiden mittasuhde on 1/20 ja lautaniitit ovat millinporanterällä tehtyjä n.millin syvyisiä koloja,jotka on hiottu ja pölyn ja lakan sekä joissakin veneissä maalilla täytettyjä.Laudat on liimattu pareittain muotokaaren päälle pikaliimalla.Aidoissa kirkkoveneissä näkyy hyvin vähän laudoituksessa nauloja tai niittejä,johtuen paksusta tervan ja pikimaalin yhdistelmästä.Nykyisin laudat yhdistetään niittejä ampumalla mikä ei ole kovinkaan "nättiä".

Mittakaavassa 1/10.naulat,ruuvit tai niitit voi jo tulpata kuten joissakin oikeissa veneissä.kannattaa kokeilla porata millin kolot ja täyttää erilaisen puun hiomapölyn ja lakan seoksella,toinen tapa on katkoa coctailtikkujen kärjet ja tehdä niistä nauloja.

Terveisin

Anne ja Marko
AJ 4.7.2015 12:06 Vastaa lainauksella
Moi Anne ja Marko, Onneksi olkoon ansaitusta viikon mallista - upea venetuotos, kuten edellä jo useasti todettu; mahtavaa käsityötä jälleen kerran. Loistava kirkkovene! Parhain terveisin, AJ
Tämä on ihan sairaan hieno.Ainut mikä pistää silmään on tua airojen paksuus ja lyhyisyys
Kiitokset Tuure Tuominen :)…

Todellakin..Nuo airot näyttävät lyhkäisiltä ja paksuilta. Mutta, jos kurkkaa viimeisen kuvan, niin airot näyttävät erilaisilta..Kyseessä siis kai objektiivin tuoma illuusio..;)… Ja sekin, että värtyksellä on merkitystä ;)…

T: Anne ja Marko