Pienoismallit.net

NH-90 TTH Suomen Maavoimat

NH-202

Moro!

Tämä kopteri ei varmaan esittelyjä kaipaa sen kummemmin.

Sarjana kopteri oli aika kamala, muovi oli todella pehmeää ja osat eivät meinanneet käydä yksiin millään. Detailit olivat paikkapaikoin yllättävän hyviä kuitenkin.

Sarjan siirtokuvat eivät enää vastaa todellisuutta, joten niitä joutui miljoonalaatikosta kaivelemaan ja maalailemaan käsin joitain kohtia. Lisäksi antennit ja muut nippelit ja nappelit eivät aivan vastaa nykypäivää.

Maalattu ruiskulla Tamiyan maaleilla, sekoittelin sävyt itse. Litkutin mallia hieman sieltä täältä, mitään sen kummempia säistyksiä en tehnyt.

Alusta on hyllylevyä ja siihen on käytetty Tamiyan texture paint-tuotetta asflattiin ja ruoho on noch:n tuotantoa.

Kommentit

Kaikinpuolin upea kopteri! Etenkin maalaus näyttää niin jäljen kuin sävyjenkin puolesta upealta! Voitko avata minkälaisella miksauksella sait nuo sävyt?
Moi ja kiitos!

Musta on Semi gloss black, Tummempi vihreä on Nato Green, jossa vähän harmaata, vaaleampi vihreä on Deep green, joka vaalennettu 1 osa valkoista, 3 osaa vihreää. Semi gloss-lakka toi vähän sävyjä yhteen.

-JT
Makea vispilä. Sikäli ajankohtainenkin malli, että Puolustusvoimat sai juuri tänään viimeisen tilatuista NH-90-koptereistaan.
Onnistunut lopputulos vaikka sarjan muoviosat ei taida täysin vastata nykyistä tuotantoversiota. Viimeisin "ovikoriste" olisi piste iin päälle, nyt miehistötila näyttää hieman autiolta. Kuvaako alusta Utin paikoitusaluetta vai onko kyseessä paikka siellä jossakin?

E-P
Kiitoksia kommenteista!

Samu, empäs tiennytkään, johan sattui. E-P, yritin metsästää, mutten löytänyt mistään 1/72 settiä. Jalustakin mulla olis ollut, olisi tarvinut vain pelkän pyssyn. :) Paikka kuvaa Uttia vain maaston osalta, siellä on tuollainen hiekkaharju-maasto. Tuo laskeutumispaikka ei olisi noin lähellä maaston reunaa, mutta tuo alusta olisi ollut hieman kolkko ilman sitä. Toisaalta en viitsinyt tehdä pelkkää asfalttialustaakaan.

-JT
JussiTee 'Ukonvasaramodels' kirjoitti:
… mutten löytänyt mistään 1/72 settiä. Jalustakin mulla olis ollut, olisi tarvinut vain pelkän pyssyn. :) Paikka kuvaa Uttia vain maaston osalta, siellä on tuollainen hiekkaharju-maasto.
-JT
No äkkiäkös sen oviaseen skrätsää ;)
Juu, kiitos Utin kommentista. Kysymykseni taustalla oli se, että käväisin vuosi sitten toukokuussa Utissa kun siellä oli jääkärirykmentin toimintanäytös. Kaksi näytökseen osallistunutta kopteria oli pysäköity melko etäälle yleisöstä ja valokuvista katsoen toinen oli sijoitettu aikalailla dioraamasi mukaisesti ruohoalueen reunaan.

E-P