Pienoismallit.net

Arado Ar 96B-3

I/NJS 1, Schleissheim, heinäkuu 1943

Konetyyppi oli toisen maailmansodan aikana Luftwaffen standardi jatkokoulutuskone. Sitä valmistettiin useita eri alatyyppejä. Tässä alatyypissä oli konekivääri ja tarvittaessa pikkupommiripustimet. Yhteensä Ar 96:a valmistettiin yli 11500 kappaletta. Sodan jälkeen konetyyppi jatkoi elämäänsä Avia C-2:na. Malliyksilön koulutusyksikkö oli alistettuna kyseisenä aikana NJG 101:lle.

Mielestäni konetyypissä on jotain sulavalinjaista kauneutta. Pitkään metsästin Hellerin tai KP:n vastaavaa, niitä kuitenkaan löytämättä. SH:n version ilmestyttyä se meni miltei heti tilaukseen.

Mallisarja oli tyypillistä SH:ta. Pääosin hyvää detaljointia, mutta niitä tyypillisiä sudenkuoppiakin löytyi aika paljon. Ohjaamosektori vaati erityisen paljon säätämistä, jotta osat sai edes jotenkin kohdilleen. Muitakin oli, mutten tälläkertaa viitsinyt vaivautua niihin. Menivät sellaisina kuin ovat. Laskutelinekuilun luukkuja tuli toki lyhentää noin 2mm. Sarjan osia kaytetty, mitään ei ole korvattu. Samoin siirtokuvat sarjasta. Kaikki maalaus- ja lakkaustyöt emaleilla siveltimillä. Kuvat otettu paikallisessa luonnossa alle 10 asteen lämpötilassa sateen tauolla.

Kommentit

AJ 16.6.2015 22:20 Vastaa lainauksella
Moi Mika, Lienen jo aiemminkin todennut, että taidat todella hienosti pienen 1/72 herrasmiesskaalan koneiden rakentamisen ja viimeistelyn. Tässä on taas oiva esimerkki upeasta työstäsi. Olen täysin samaa mieltä, että Ar 96:ssa on jotain sulavalinjaista kauneutta ja olet mallintanut tuon kauneuden osuvasti - tässäkin lekomallissa on ainekset viikon malliksi. Ei mitään nillitystä - ainoastaan kehuja mainiosta lopputuloksesta - hieno pienoismalli. Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ!

Kuvauskeli ei ollut paras mahdollinen tänään;) Värit eivät toistu aivan täysin luonnollisina. Huomenna en eräästä syystä olisi päässyt kuvia ottamaan.
Hieno malli, hyvät kuvat, mitä vielä? Tuossa kuvasessiossa on päinvastoin loistokeli! Kova auringonpaiste pilaisi kuvasta kaikki sävyt! MOT ja Hoplaa!!

terv. Seppo V
Kitos Seppo!

Pikkasen enemmän valoa olisi ollut ehkä parempi ja vettäkin alkoi sataa;) Suora auringonpaiste olisi tietysti tuonut omat ongelmansa.