Pienoismallit.net

Posti-Golf

Suomalainen postinjakeluauto 90-luvun tyyliin. Mallilla ei ole varsinaista esikuvaa. Rakentelun pohjana Fujimin VR6-mallin VW Golf. Sarja sisältää sopivasti automaattivaihteen valitsimen ja "ojanpuoleisen" kojetaulun, jotka itse asiassa toimivat kipinänä rakentaa juuri postiauto. Malli kuvaa uran ehtoopuolella olevaa jakeluautoa, joten kunto alkaa olla sen mukainen.

Kommentit

Onpas komea rähjäinen ja kulunut jakeluauto.
Varmasti jostain Kainuun aluelta.
Nyt tuon sisustan kunto ei oikein seuraa ulkopuolta, ihan liian kliininen tuossa.
Tuohon jakelu laatikkoon olisi voinut laitaa vaikka yksipino Kalle lehteä ja toinen Pienoismalli tai Mallixia.
Parasta on postin muovinen jakelulaatkko ja auton ulkoinen kunto.
Myös tuulilasin iskeneet kiven sirut ja muovi puskurin reikä ovat oiva lisä.
HUUMORILLISESTI MUUTAMA HAULIKON JA HIRVIKIVÄÄRIN OSUMAT OLISI POIKAA.
Selvästi 90-luvun puolivälin jälkipuoliskolla ollaan. Kajaanin naapurikunnissa päiväpostia jo vuosia jakanut "posti-Jonne" se on taas ollut kierroksella työsuhde-golfillaan. Eletään marraskuuta ja keli on loskainen. Lämpötila +3 astetta. Ilmastonmuutos on paljastumassa tosiasiaksi Suomen Kainuussakin. Sitkeä työjuhtakin alkaa jo ruostua.

Todella elävä malli! Säistys ja vanhennus on onnistunut todella hyvin. Erityisesti suojasään kondenssivedet ikkunoissa on aika huikeeta settiä. Ovisaumojen vahvennus on ehkä vähän liian voimakas omasta mielestä. Sisustaan paneutuminen vetää sekin hiljaiseksi. Kojelauta on detaljeineen kuin olisi aito peli kyseessä. On mallarilla hallussa mustan eri sävyt ja laadut. Ehkä tosiaan penkkiin olisi voinut tehdä jotain tupakan polttamia reikiä tms. Jonne tuskin kuitenkaan on missään elämänsä huippuduunissa on, joten turhautumista lienee esiintynyt useinkin. Varsinkin kun Golf on luisunut monet kerrat lumihankeen jäisillä Kainuun metsäteillä, kun Hyrynsalmen paparaiselle pitänyt viedä hänen TM, Jallu sekä Radiolinjan NMT-lasku.

On melkoinen namu tämä.
Malli on mainio, mutta onkohan posti oikeasti päästänyt autot noin ruokottomaan kuntoon? Siinä osassa valtionhallintoa, jossa itse olen töissä, on esiintyny mm. yli puoli miljoonaa ajettuja Carina- ja Corolla-henkilöautoja, mutta niissä on kyllä ollut näkyvät ruostevauriot paikkailtu ja tuulilasinpyyhkijätkin paikallaan.
Näin postia ja itellaan palvelleena työntekijänä voin todeta, että VW-golf palveli taloa vain farmari mallisena. Muuten on aivan upea malli ja toteutus aivan onnistunut. Mitä tulee ulkonäköön niin kuluma ja kolari vauriot korjattiin mahdollisimman pikaisesti, jotta ruoste vaurioilta vältyttäisiin.
Jebus 16.6.2015 10:04 Vastaa lainauksella
* postin autoissa ei ollut takapenkkejä
* vain yksi postilaatikko? niitä pitäisi olla rutkasti enemmän, jotain 8-14
* laatikko ei vastaa 90-luvulla käytöössä ollutta vaan nykyistä
* laatikoille pitäisi olla jonkin sortin teline
* liian kuppainen ulkonäkö
* enemmän lommoja, vähemmän ruostetta
* sisusta liian siisti suhteessa ulkokuoreen
* ojakeppi väärässä paikassa, tuossa se ei auta mitään
* hyvin rakennettu ja säistetty
* hieno? kyllä. Realistinen? Ei.

Ompa Eerikillä ja Mikalla outo käsitys Kainuusta. Varmaankin etelän veteliä.
Hieno malli! Arvostan mallailussa sitä, että mallarilla on hieman pilkettä (ja haketta) silmäkulmassa. :D
Karikatyyrinä tuo menettelee mutten kyllä noin kälystä postiautoa ole ikinä nähnyt :) Tuota ojakeppiä ihmettelen tuolla puolella? En muista kyllä nähneeni golfeja postinjaossa, Corolloja kylläkin. Penkkejä niissä ei ollut kuin kuskilla.
Petri Hiltunen kirjoitti:
Hieno malli! Arvostan mallailussa sitä, että mallarilla on hieman pilkettä (ja haketta) silmäkulmassa. :D
Tämä! Puhtaana ja kiiltävänä tämä olisi ollut pelkästään tylsä, nyt tässä on luonnetta. Hieno malli taas kerran.
Joo, eihän sitä aina tarvitse lähteä siitä, että mallille löytyy autenttinen esikuva. Joskus toimii ihan hyvin näin, että sotketaan todellisuutta ja mielikuvitusta keskenään :) Mietinkin, että mikä se oli tässä se kuvaan "sopimaton" seikka, mutta postin Golfit olivat farmareita.

Pinnasta voi melkein maistaa maatiesuolan. Kainuun tiepiiri ollut anteliaana 90-luvulla :)
Tuohan on niin realistinen malli, että jos juuri tuollaista esikuvaa ei ole olemassa, niin jonkun pitää nyt pikaisesti sellainen tuunata jostakin Britti-Golfista.