Pienoismallit.net

Toyota Hilux Double Cab 1992

Cyberdyne Corporationin operoima maailmanlaajuinen tietokoneohjelma nimeltä Skynet kehitettiin USA:n ilmavoimien strategisen ilmapuolustuksen (SAC) käyttöön. Elokuun 29. päivä vuonna 1997 Skynet oli kehittynyt niin pitkälle, että järjestelmä tuli tietoiseksi itsestään ja silloin alkoi "koneiden kapina" ihmiskuntaa vastaan.
Skynet yritti lopulta tuhota koko ihmiskunnan ja ihmiset joutuivat epätoivoiseen sotaan koko ajan tehokkaimmiksi kehittyviä tappokoneita vastaan.
Ihmiskunnan vastarintaliikettä johti John Connor niminen heppu - ja lopulta koneet olivat kehittyneet jo niin pitkälle, että ne pystyivät lähettämään eräänlaisen aikakoneen avulla tappajarobotin ajassa taaksepäin - tarkoitus oli tappaa John Connorin äiti ennen kuin hän ehtisi synnyttää lapsensa.

Ylläoleva teksti liittyy kuuluisaan Terminator elokuvien sarjaan - ja etenkin sarjan ensimmäiseen elokuvaan. Tämä pienoismalli kuvaa ihmisten vastarintaliikkeen käyttämää siviilimaasturia sodassa koneita vastaan - tilanteen ollessa epätoivoisimmillaan ihmiset joutuivat ottamaan taistelukäyttöön kaikki mahdolliset ajoneuvot - ja jopa käytöstä poistetut ikivanhat aseet.

Tämä Aoshiman 1/24 skaalan malli oli varsin korkeatasoinen ja oikein mukava rakennettava - lavalla oleva konekivääri on Italerin vanhasta Jeepin mallisarjasta.
Maalauksen tein siveltimillä käyttäen Humbrolin emaleita.
Säistyksen suoritin vaihteeksi Mr. Hobbyn Weathering Setin avulla - mömmöjen sekoittamisessa oli apuna Vallejon sekoituslitku Matt Medium nro 70.540 - tuntui olevan pätevää ainetta.

Kommentit

"Ärsyttävän" hyvää jälkeä jälleen kerran Raimolta. Miellyttää silmääni niin maalauksen, säistämisen että kokonaisuudenkin kautta.
Vielä kun saisi alustan (tuo mallille tuleva alusta on oma fiksaationi) niin voisipa sanoa olevan erittäin hyvä ellei täydellinen…
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Vielä kun saisi alustan (tuo mallille tuleva alusta on oma fiksaationi)
Heh - se oli "hiinä ja hiinä" etten ruvennut ennen valokuvien ottamista kantamaan hienojakoista hiekkaa tuohon mallin alustana olevan vihreän paidan päälle - mökin pihapiiristä olisi tuota hiekkaa kätevästi kyllä saanut. Noh, laiskuus voitti - siinähän olisi voinut tulla ihan jopa hiki :-)
On varsin tyylikäs kokonaisuus, peukutusta täältä. Ei yhtään hullumpi ajatus joku pieni alusta tälle, jos olis perusTojo niin eipä olisi tarvetta mutta tämä ehkä kaipailisi…(tee se!!!) :-)
Vakuuttavan oloista jälkeä niin ideoinnin kuin mallinrakentamisenkin puolesta.
Tutut leffat ja tuttu rakennussarja.
Hikoiluttaa jo kuvien katselukin. Mestariteos.
Allekirjoittaneelle tästä tulee ennemminkin mieleen Texasilaisten punaniskojen ajopeli,kuin Terminator leffat. Ydinsodan läpikäyneeksi kärry on aivan liian siistissä kunnossa. Ei edes yhtä ainutta lommoa näkyvissä. Naamiomaalaus näyttää hyvältä. Mitä sävyjä käytit siihen?
Tomi Eloranta kirjoitti:
Ei yhtään hullumpi ajatus joku pieni alusta tälle, jos olis perusTojo niin eipä olisi tarvetta mutta tämä ehkä kaipailisi…(tee se!!!) :-)
Saatanpas tehdäkin sen alustan - muutaman 1/24 figuurin kera.
Jarkko Antikainen kirjoitti:
Tutut leffat ja tuttu rakennussarja.
Jaahas - että tuttu rakennussarjakin - oletko siis itsekin rakentanut samaisen Hiluxin pitkällä hytillä/neljällä ovella ja "korkeana"? Millaisen version väsäsit?
Timo Rissanen kirjoitti:
Hikoiluttaa jo kuvien katselukin.
Hikoiluttaa?
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Allekirjoittaneelle tästä tulee ennemminkin mieleen Texasilaisten punaniskojen ajopeli,kuin Terminator leffat. Ydinsodan läpikäyneeksi kärry on aivan liian siistissä kunnossa. Ei edes yhtä ainutta lommoa näkyvissä. Naamiomaalaus näyttää hyvältä. Mitä sävyjä käytit siihen?
Muistaakseni ensimmäisessä leffassa vilahtaa kohtaus, jossa jokin avolavapaku rynnistää tuhotussa maisemassa ja auton lavalla joku hahmo tulittaa raskaalla konekiväärillä - tämä pieni kohtaus on itse asiassa ollut tämän mallin esikuvana.
Enkä muuten ole väittänytkään, että malli kuvaisi "ydinsodan läpikäynyttä" - eiköhän tuollaisessakin sodassa voi kuvitella konfliktissa olevan useita eri vaiheita - sen alun ja sen lopun välissä. Ydinsodan läpikäyneessä Toyotassa tuskin olisi juurikaan "mallinnettavaa".

Naamiomaalauksessa käytettyjen Humbrolin emalien värit olivat numerot 94, 102 ja 116 - ja päälle sitten sävytettyä mattalakkaa ja Mr. Hobbyn mömmöliemiä.
Moi,likaisuus on mielestäni mennyt todellla nappiin ja tee toki alusta niinkuin nuo muut jo ehdottelivatkin se olisi piste i:n päällä tykkään itse terminaattori fanina paljon!Mutta tässä viime viikonloppuna katselin tuon terminaattori kakkosen eli tuomion päivän,nii siinä oli juuri tuo kohtaus jonka,kerroit olevan ykkösessä, mutta itse en muista oliko ykkösessäkin sellainen kohtaus on meinaan,melko pitkä aika siitä kun näin sen,mutta vielä kerran onnistunut kokonaisuus:)
t:Semi
Raimo Leino kirjoitti:
Timo Rissanen kirjoitti:
Hikoiluttaa jo kuvien katselukin.
Hikoiluttaa?
Niin hikoiluttaa. Ihmisen elintoiminnat kun ovat vaan sellaiset. Kiihtymys ja sydämen nopeutunut rytmi alkaa hikoiluttaa. Terveen merkki oletan?
Semi Salminen kirjoitti:
Mutta tässä viime viikonloppuna katselin tuon terminaattori kakkosen eli tuomion päivän,nii siinä oli juuri tuo kohtaus jonka,kerroit olevan ykkösessä, mutta itse en muista oliko ykkösessäkin sellainen kohtaus on
Olet ilmeisesti oikeassa - täytyy tarkistaa omasta dvd-kokoelmasta.
Timo Rissanen kirjoitti:
Niin hikoiluttaa. Ihmisen elintoiminnat kun ovat vaan sellaiset. Kiihtymys ja sydämen nopeutunut rytmi alkaa hikoiluttaa. Terveen merkki oletan?
Juu - terve olet. Esim. muumio ei hikoile. Tai Dracula. En kylläkään ole kummankaan pulssia päässyt mittailemaan, joten ihan varma en voi olla …

;-)
paavo p. 12.6.2015 21:50 Vastaa lainauksella
Hieno on :-) . Menikö paljon maskiteippiä maalauksen yhteydessä?
paavo p. kirjoitti:
Menikö paljon maskiteippiä maalauksen yhteydessä?
No eipä mennyt maskiteippiä yhtään - pienoismallilla kun ei ole tarkasti määriteltyä esikuvaa, niin "vetelin vapaalla".
AJ 16.6.2015 23:17 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Mainiota mallinnosta jälleen kerran ja kaikinpuolin silmää miellyttävää työtä - kilpaillee lekojen Skyraider, Zero, Ar-96 ja Sea Hurricane kera viikon mallin tittelistä.

Tuli muuten mieleen, että Terminator-leffoistako vaiko Mad Max-leffoista vaiko mistä, Afrikan ja Lähi-idän tietyt valtiot saivat idean näihin kaikkiin ns. Technicals aseistettuihin ajoneuvohin, kuten esim. tämä milinme.files.wordpress.com/2013/04/yetoy-101.jpg Well, who knows…

No, oli miten oli, kaikinpuolin upean tyylikäs automallitoteutus mainiolla idiksellä!!! Terkuin, AJ