Pienoismallit.net

J-8B Finback

Shenyang J8 on kiinalainen torjuntahävittäjä.Kone otettiin käyttöön vuonna 1980.Ensimmäiset J8 mallit olivat pettymyksiä,joten suunnittelua jatkettiin vuonna 1982.Koneen ulkonäkö muuttui kokonaan saaden ilmanotto aukot rungon sivuille muiden modifiointien ohella..B-malli lensi ensilentonsa 1989.kuuluisutta kone sai huhtikuussa 2001 törmättyään EP-3.Etelä-Kiinan merellä.Finbackin lentäjä hyppäsi,mutta häntä ei koskaan löydetty.EP-3 taas teki pakkolaskun Hainansaarelle menetettyään osan siipeään.
Itse malli oli mielyttävä yllätys,joskaan ei aivan ongelmaton.Jotain yllätyksiä nämä trumppa/hobbyboss tuntuu aina järjestävän.Liekö vika rakentajassa ;). Maalattu revellin 04 ja tamiyan sävyillä.Vanhennukset ak-litkut ja pastellit.Kaikkenkaikkiaan mielyttävä kokemus.

Kommentit

Miellyttävä kokemus on katsella kuviakin, paneelirajat ja säistys aika nappi, ulkomuodosta tulee MIG mieleen. Kuitenkin ihan näyttävä malli.
Tosi hieno lisä Kiinaryhmikseen - kiitokset siitä. Varsinkin kuvassa nro 4 näkyvä koneen alapuoli on hieno - ja hienosti kuvattu - muutenkin hienon mallin hieno "maha".

Olen muuten ihan samaa mieltä, että "Turun Petterin" Kiinaosaston mallit ovat mielenkiintoisia, mutta usein haastavia rakennettavia :-)
Tulee mieleen suhkoi/mig;n sekakopio.
Nuo paneeli urat on extraa ,tuossa vaalean harmaassa.
Myös kuluneisuus on poikaa, on koneella lennetty tiukasti.
Kerrassaan hieno malli. Vanhennus mennyt nappiin tässä mallissa. Trumpan mallit on olleet itelleni ainakin positiivisia kokemuksia.
Kiitokset kommentoinneista arvoisat kolleegat.Paavo olen kuulut samaa toisten suustakin.Alan tässä epäilemään omia taitojani.Tosin törmäsin tätä edellisen kiinan tekeleen kanssa ongelmaan johon netin mukaan ei kukaan.Joskin ongelma mikä muilla oli ollut en huomannut sitä lainkaan.Voisikohan syynä olla laatu? Olen Raimo kanssasi samaa mieltä,että mielenkiintoisia malleja tekevät.Tässä lähiaikoina on yksi hobbyboss päätymässä pöydälle saas nähdä miten käy?
Hieno malli. Pieni kommentti: Koneen NATO-koodinimi on "Finback", ei "Finnback"; se on nimetty samannimisen valaslajin mukaan (suomeksi "sillivalas").
Näköjään tullu näppihäriö. Täytyy korjata ja kiitokset kommentista.
Itselleni täysin uusi tuttavuus kyseinen lentolaite. Hyvin neuvostohenkinen, kuten eerik edellä totesi. Vaikka kone on yksivärinen (korjaa jos olen väärässä), ei pinta näytä ollenkaan tylsältä mm. onnistuneen vanhennuksen takia. Kaikinpuolin onnistunut malli ja kiva nähdä näitä vähemmänkin tuttuja koneita sivustolla.