Pienoismallit.net

Pohjolan Liikenne

Fordin veturi ja puoliperä.

Nopeana projektina kyhätty ICM:n sarjasta. Vetäjässä lokarit alumiinia ja joitain pisteosia scratchina. Traileri 100% scratch.

Autoja käytettiin Liinahamarin reitillä, jota muiden yhtiöiden muassa liikennöi valtion perustama kuljetusyhtiö Pohjolan Liikenne.

Tässä linkit historiaan;

fi.wikipedia.org/wiki/Liinahamarin_reitti
fi.wikipedia.org/wiki/Pohjolan_Liikenne

Kommentit

Historian kannalta todella merkityksellisen reitin kunniaksi tehty malli. Malli on upea ja arvostan tällaista hieman erilaista lähtökohtaa ja esikuvaa mallille. Ko. ajan kuorma-autoista en tiedä juuri mitään, joten mittatarkkuuksien yms. arvioiminen käytännössä mahdotonta. Mutta lopputulos on erinomainen; säistäminenkin vaikuttaa tilanteeseen sopivalta. Ja se, että traileri on kokonaan scratsiä nostaa arvostusta lisää. Aika korkeita pisteitä pukkaa!
Njooh, mittatarkkuuksista en nillitä koskaan mallien kanssa. Jos teen osat 90% silmämitoilla, niin en ota asiaa kovinkaan raskaasti. Itseäni ei haittaa malleissa esiintyvät mittavirheet, rakentamisen ilo ja lopputulos ratkaisee. Jos malli miellyttää omaa silmää, on se onnistunut.
Ainoa korjaus, jonka saatan vielä tehdä, on tuo etupuskurin muutos metalliseksi. Mutta saattaa olla, etten puutu kuitenkaan sen enempää asiaan.
Mittatarkkuusasioista voidaan olla eri mieltä, kun autenttisista pienoismalleista puhutaan. Silti tämä on hieno ja HARVINAINEN malli, jota ei todellakaan ole ennen ehkä nähty. Suuret hatunnostot!
Oisko sitä kuraa voinut olla pinnassa vielä ehkä enemmänkin? Riippuu tietysti kelistä.
Autettisuutta tässä mallissa on ainoastaan kärryn teksti. Kärry on täysin itse suunniteltu(kuvaa metallirakennetta, ei puuta kuten ne tuolloin olivat), akseli on Opel Blitzistä eikä vain suora akselipalkki kuten kuvissa, pyörät ovat Studebakerista, enkä myöskään ole nähnyt tuolta aikakaudelta kuvia, joissa kyseinen Fordin malli olisi vetäjänä, plus että auton rungossa oleva polttoainetankki on peräisin GMC:stä ja takavalot tyystin omaa käsialaa. Myöskin väritys on täysin arvailujen varassa ilman referenssiä, joten unohdetaanko mittavirheistä puhuminen tässä kohtaa? Voisin luetella sarjasta kymmeniä osa- ja detaljipuutteita, jotka menisivät myöskin samaan kategoriaan niiden kanssa.
Halusin kuitenkin kokeilla jotain erilaista, tavallaan terapiaksi yhden hankalan projektin välillä ja tämän yhdistelmän rakentaminen kestikin hiukan reilun viikon illat. Loput 2,5 viikkoa meni maalaamisen ja muiden hifistelyjen kanssa.
Enpä minä tuolla mittavirheellä mitään konkreettista tarkoittanut… Tarkoitus oli ilmaista, että malli kokonaisuudessaan on yksinkertaisesti niin upea, ettei nk. niitin kannan/millin kymmenysosien yms. nillittämiselle ole järkeä!
Tätä juuri tarkoitin. Kun rakentaja on itsekin tyytyväinen, ei ole syytä hikoilla sillä asialla. =D
Tuon ajan kuorma-autot ovat jokainen lähes uniikki. Autoja rakennettiin autoilijan tarpeiden mukaan ja saatavilla olevista tarvikkeista. Hienomalli 10+.
Sininen väri taisi olla aika yleinen väri pohjolan liikenteen autoissa.
Eipä ole tietoa aitoudesta, vaan on pirskatti tosi komea malli.
Tämä on sitä mallaillua jota itse pidän,mielikuvitusta ja taitoa.
Jollei niitä turhia niittejä viilta ja pilkkuja etsitä , hyvin sopii viikon malliksi on se sen verran maukas malli siksi.
Maalaus onnistunut hyvin ja aina roiskuu kun ajetaan sora/hiekka teillä.
Varsinkin perävaunu +lasti +pressu scratsina, ei sen tarvitse olla pilkuleen ja millileen aito silloisen ajan malli.
Tämä poikeaa erityisesti muista ja scala on 1/35 varsinki nuo autobiilit on 1:24;n.
Kyllä BussiLindemann iskee aina jollain erityisen erikoisella mallilla.
Pako antaa viisi vararengasta ja tunki päällen ja varakuski mukaan .
Ensimmäinen asia, joka mallista tuli mieleeni, oli mustavalkovalokuva ajalta, jolloin Action Serviceen ei soiteltu. Niitinlasku on mielestäni turhaa, koska tuolloin tuskin kahta samanlaista autoa/ vaunua oli edes olemassa, kuten Ari edellä jo mainitsikin. Kertakaikkisen upea malli.
todella hieno yhdistelmä, ja mukavan erilainen aihevalinta, kuormuri näyttää hyvältä ja säistyskin on onnistunut, kun katsoo vanhoja kuvia tiestä ja kalustosta niin kovilla ovat olleet kuskit ja autot. Skrätsi rakentelusta nostan hattuva sillä perävaunu on todella onnistunut, niitin viilaus tahtoo vain viedä hauskuuden mallailusta. Pätkä tietä alustaksi ja kuski poseeraamaan pussihousuineen viereen niin olis täydellinen:)
Alusta tulee kyllä, kunhan saan sen haltuuni ja työn alle. Tilaus on jo Scale Supplyssä sisällä. =) Saa nähdä, onnistuuko alusta suunnittelemallani tavalla, laitan kyllä tänne sitten kuvat, jos vaan kaikki menee niinkuin pitää.
maxres 4.6.2015 22:38 Vastaa lainauksella
Nyt on hieno historiallinen malli!

Säistys ja kuorma on onnistunut aikalailla nappiin, lumiketjut on hieno yksityiskohta.

Muutama puute vielä pistää silmään: Pyyhkijät, suunnanantolaitteet ja taustapeili.
Lähes tyhjästä nyhjästynä ihan hemmetin hieno malli. Ja vaikka olisi valmiista sarjasta kasattu niin silti tekis häijyn hyvän fiiliksen. Eli nykysuomeksi ihan jees, mutta ilman mitään muttia.
Maxresilla on tarkka silmä. ;) Ne tosiaan on vielä tulossa jossain kohtaa.Lisään ne vasta sitten kun tuo vehjes on tukevasti alustalla. Hyttikin on alustasovitusta odottaessa vielä irrallaan rungosta, enkä uskalla kiinnittää pikkuosia niin kauan kun ohjaamoa pitää vähänkin koskea.
Todella hieno projekti!!! Suuri inspiraation lähde omille projekteille. On mukavaa nähdä projektin kulku alusta loppuun muutamassa viikossa, omat kun tuppa jumittumaan parin ekan päivän jälkeen..
Tämän tyyppisen mallin toivoisin todellakin sijoittuvan jonkinnäköiseen vinjetti/dioraamapohjaan, kuskille Työmies holkissa huuleen, lapikkaat jalassa, kuksa käteen ja Lapin Kansa tai Pohjolan Sanomat kainaloon.
Hieno, aidon näköinen malli ja historiallisesti mielenkiintoinen! Oikke hyvä!!

terv. Seppo V
Onnittelut viikon mallista !!! Upea, historiallinen skrätsityö!
Onnittelut viikon mallista! Kohdilleen paukkuu. Seuraavaksi ulkomaille?
Onnittelut ansaitusta viikon mallista!
Kiitoksia vaan arvon herroille. =) Ja Jukka, kyllä tää on tarkoitus jossain kohtaa laahata rajojen ulkopuolelle kisareissulle.
AJ 16.6.2015 22:07 Vastaa lainauksella
Moi Kaj-Krister, Onnittelut viikon mallista! Erinomainen aihealue ja toteutus on loistava! Parhain terveisin, AJ
Onnea viikon mallista!
Fordin värivalinta erinomainen, ja siitä perää kohti vain paranee!
Erityisen hyvin tuo on säistetty. Omalla asteikolla 0-5 pensseliä
ansaitusti 5.=)
Onnittelut viikon mallista! voi sanoa, että on kyllä ansaittu!!

terv. Seppo
Komee viikon malli, ei voi kuin olla kateellinen työn jäljestä.
Onnea viikon mallista… Upaa jälkeä!