Pienoismallit.net

Messerschmitt Me-109E3

Klassikkolinja jatkuu, tällä kertaa vuorossa kautta aikojen eniten valmistettu hävittäjälentokone, ikoninen Me-109. Mallin esittämä yksilö on alatyyppiä E-3, joka Josef Prillerin ohjastamana osallistui taisteluihin ilmaherruudesta Englannin yllä loppukesästä 1940. Rakentelun ideana oli tuottaa taistelupari edelliselle valmistuneelle mallilleni, Hurricanelle.

Taas kerran projektin alussa odotukset olivat korkealla, olihan käsissä nyt ensi kertaa laatusarjojen kärkikastia ja itselleni ensimmäinen Eduard. Täytyy tunnustaa, että sarja täytti kaikki odotukseni ja paikoin jopa ylitti ne. Detaljit ovat loistavat, rakennettavuus pääsääntöisesti hyvää ja osien yhteensopivuus täydellistä. Ainoa hankaluus oli siinä, että sarja on suunniteltu rakennettavaksi moottoripellitykset auki ja vaikka ohjeissa on otettu huomioon myös mahdollisuus rakentaa nokka umpinaisena, etenemisjärjestyksen kanssa täytyy olla hyvin tarkkana sillä aina ei ole selvää mitkä kohdat koskevat umpinokkaista vaihtoehtoa. Moottoripeltien kanssa joutui hiukan viilailemaan jotta ne sai sopimaan, mutta suurin hankaluus oli moottorin asentaminen paikoilleen. Olin näet kiinnittänyt pakoputket moottoriin jo varhain, joten oli varsin tarkka paikka saada ujutettua moottori paikoilleen, sovittaa pakoputket rungon varsin tiukkojen aukkojen lävitse ja samalla varoa ettei pakoputkien maalaus operaatiossa vaurioidu.

Scratchiä on tällä kertaa vain laskutelineiden jarruletkut, jotka tosin jäävät niin piiloon että koko operaatio tuntuu vähän turhalta. Eduardin etsivyöt ovat nätin näköiset, mutta kesti aika kauan saada taivuteltua ne luonnollisen oloiseen muotoon ja asentoon. Siksi en yhtään ihmettele, että jotkut käyttävät etsivöistä vain soljet ja tekevät kangasosat joustavammasta materiaalista. Antennilangassa EZ Line osoitti taas vahvuutensa - antenni on nimittäin varsin hentoisesti kiinni ja kun se vielä liimataan kirkasosaan, ei liimanakaan voi käyttää sitä pitävintä laatua. Siksi on hyvä, että EZ näyttää kireältä mutta elastisuutensa vuoksi ei aseta antennia kovan rasituksen alaiseksi.

Maalauskaavioksi valitsin sarjan tarjoamista vaihtoehdoista numeron kaksi, osin siksi että ykkösvaihtoehto oli jo Mersu-ryhmiksessä vähän aiemmin käytetty. Kaavion maalaamista odotin jännityksellä, tämä oli ensimmäinen kerta kun vapaalla kädellä piti maalata pientä, koukeroista ja tarkkaa jälkeä. Ohjeiden mukaan yläpuolen maalaus olisi pitänyt suorittaa RLM02/70/71 -kaaviolla, mutta koska en havainnut mitään näkyvää eroa 70 ja 71 värien välillä (maalausohjeessa), helpotin työtäni ja käytin vain ensimmäistä.

Dekaaleja oli laajan stencil-arkin ansiosta kiitettävä määrä laitettavana. Valitettavasti mustat tekstit eivät tummissa kohdissa juurikaan erotu ja joidenkin kohdalla ilmeni valitettavaa hopeointia, onneksi vähäisessä määrin. Säistyksessä pysyttelin taas minimalistisella linjalla, vain hyvin kevyet pakokaasuvanat ja pölyä pyörissä, laskutelineissä ja -kuiluissa.

Kommentit

Hieno! Maalaus näyttää todella uskottavalta.
Todella upea Eemeli! Kaikki näyttää onnistuneen todella hienosti! Enpä löydä mitään "nillittämistä"… Kadehdin…
Komee Eemeli! Hyvää maalaustyötä tehty tän mallin parissa. Kone on todella tasapainoisen näköinen. Olisin tosin kaivannut hieman vanhennuksia koneeseen No, ne ovat makuasioita. Rakennusteknisestikin kone on kaikinpuolin onnistunut. Mitä nyt antennilanka näyttää aavistuksen liian paksulta ja antenni taitaa olla hieman vinossa.

Mielenkiinnolla odotan seuraavaa malliasi.
Erittäin ihastuttava Emil!! Volisko ahtimen ilmanottoaukkoa hiukka säistää? Antennilanka ja masto on kyllä minun mielestäni aivan oollraitt!! Piti lausua vielä ylistys maalaustyöstä: Ylistys!!

terv. Seppo V
Jonkka 3.6.2015 08:04 Vastaa lainauksella
Kiitokset taas pisteiden antajille ja erityisesti kommentoijille.

Antennilanka on ohuempaa EZ Lineä, joten ohuemmaksi sitä saisi vain vetämällä sen kireämmäksi ja sitä en uskalla antennin heikohkon kiinnityksen johdosta tehdä. Antennin vinoudessa olet Antti oikeassa, se näkyykin tuossa suoraan takaa otetussa kuvassa, mitä en aiemmin edes huomannutkaan.
Oikein kaunis mersu! Kun tuon omani rakensin, tappelin myös nokan pellityksen kanssa jonkin verran. Olet saanut tuon siistimmin kasaan kun minä. Samaten ohjaamon lasit olet saanut hyvin kohdilleen, kun minulla taas oli niissäkin sovitusongelmia. Hyvää työtä olet tehnyt tämän mainion mutta haastavan sarjan kanssa!
Erittäin hieno Emili. Maalaus näyttää hyvälle. Siirtokuvien määrä noissa on kiitettävä. Tuo rungon linnunkuva on hieno. Omassa Dragonin valmisteessa lintu oli toisen värinen :)
Hieno mersu ja näitähän ei ole koskaan liikaa:) Maalaus ja rakennus näyttää hyvältä, eikä tämä mielestäni kaipaa enempää säistämistä vaan on hieno näin. Maalauskaavio on erittäin onnistunut.
AJ 4.6.2015 08:05 Vastaa lainauksella
Moi Jonkka, Nätti Josef Prillerin Emil-3, tuo hillitty säistäminen sopii mainiosti näihin BoB-aikaisiin lekoihin, koska tuolloin vielä puunattiin koneita enemmän kuin loppusodan aikana. Tykkään myös kivasta camosta ja hyvästä maalaustyöstä! Mainio Mersu-lisä saitille. Parhain terveisin, AJ
Uskomatonta jälkeä olet saanut aikaan. Myös mittaristo tehty ja maalattu tarkasti. Oliko mittaristoon etsiosia, vai teitkö kaiken itse? Huikeaa jälkeä jokatapauksessa.

Säistäminen on kohtuullista ja siihen hyvät perustelut.
Naatiskellen katselen kuvia uudelleenkin.
Pojot kyllä ihan maksimissa ja muka liikaa??
T.T
Jonkka 5.6.2015 16:53 Vastaa lainauksella
Mittaristo on Eduardin värietsi eli sen maalaamisesta en voi ottaa kunniaa.
Hieno E-mil. Työn jälki on siistiä ja maalausjälki myös on erinomaista - kannatti kokeilla uutta tekniikkaa. 1/48-mittakaavassa ohjaamodetaljitkin alkavat jo todella näkyä, joten varsinkin kuomu auki oleviin malleihin ohjaamon detaljointi on paikallaan.

Ensin keltainen näytti hieman "puhtaalta" mutta tarkemmin kuvia katseltuani on sekin aivan ok. varsinkin suhteessa muuhun säistämiseen. Ilmanoton ritilöintiä tai lamelleja voisi hieman litkutella mustalla. Se toisi vielä hiukan syvyyttä muuten hienoon Mersuun.
Jonkka 6.6.2015 09:53 Vastaa lainauksella
Tarkoittanet tuossa rungon kyljessä olevan ahtimen ilmanottoaukkoa? Joo, sen panin itsekin merkille vekottimen valmistuttua mutta en jaksanut enää kaivaa kirkasta lakkaa esille asian korjaamiseksi.
Helmasyntini taitaa olla hirveä kiire seuraavan mallin kimppuun jonka vuoksi edellisessä projektissa jää aina joku häntä harmittavasti roikkumaan. Täytyisi ottaa tavaksi antaa projektin istua pari päivää "tarkkailussa" ennen viimeisen mattalakan ruiskuttamista, näin ehtisi havaitsemaan ja korjaanaan noita puutteita. Tuntuu myös, että kuvista löytää puutteita herkemmin kuin itse kuvauskohteesta.
Jees, se on ihan tervettä, tuo kiire seuraavan projektin kimppuun - ja on myös henk.koht. tuttu ilmiö. Uskoisin, että hyvin ohennetulla mattamustalla onnistuu tuo korjaus kivasti ja halutessasi voit sipaista lakkaa siveltimellä korjauksen päälle.

Nuo laskutelineiden varret ovat onnistuneet kiitettävästi. Tämä jäi pois ekasta kommentistani.
No nyt on Jonkalla upee Eemeli! propseja sataa. Ei tästä oikeestaan huonoa sanottavaa löydy, good job.
Tosi siisti Mersu! En osaa sen kummempia teknisiä termejä käyttäen kehua, mutta itse pidän siitä ettei mallin säistämistä ja paneelirajojen korostusta ole liioiteltu. Työnlaatukin vaikuttaa tosi tarkalta ja siistiltä.