Pienoismallit.net

Au F1 TA

UNIFIL Libanon 2006

Mengin Au F1 ja AMX-30B2 rakennussarjoja käyttäen väsätty ranskalaisten telatykki YK:n UNIFIL operaation väreissä. Lisänä Friulin telat ja RB-modelsin tykinputki. Suuret kiitokset Antille kuvista. :)

Kommentit

Laite on kyllä aivan hirveän näköinen! Mutta eihän se esikuvan hirveys siitä tehtyä mallia huononna… Malli on onnistunut tosi hyvin; oikeassa ympäristössä saattaisi mennä 1:1 mallista. Valkoisella maalaaminen ja etenkin sen säistäminen on allekirjoittaneelle ollut yksi vaikeimpia projekteja. Siinä olet kyllä onnistunut todella hyvin.
Upea "lumiukko". Hienosti rakennettu. kaikki kohdallaan. hienoa !
Kiitoksia palautteesta Petri ja Ari. Esikuva ei tosiaan kilpaile kauneimman vaunun tittelistä,mutta kiva kuulla,että malli miellyttää.
Tämä on hieno. Turha kommentti siis kun en keksi parannettavaa. Valkoisella saa näköjään kaikenlaista aikaiseksi kun jaksaa perehtyä.
Todella upea malli, valkoinen on haastava säistettävä mutta olet onnistunut todella hienosti. Sopivasti käytönjälkiä, pieni alusta antaisi mallille lisää ilmettä. Tämähän on oikeastaan tyylikäs telavekotin:)
Ohhoh, erittäin hieno. Ja vielä harvinainen aihe, mikä aina lämmittää ainakin omaa mieltäni!
Kiitoksia kommenteista Petri,Jarno ja Jan.
AJ 4.6.2015 07:59 Vastaa lainauksella
Moi Veli-Matti,
Jälleen kerran helppo kompata kehuja yllä, kaikista hienoista pienoismallituotoksistasi tämä ranskatar lienee upein - kuten Petri osuvasti jo edellä toteaa, menisi oikeassa ympäristössä 1:1 mallista. Erittäin harvinainen vaunuaihe ja toteutus on kaikin puolin kiitettävää; eiköhän tässä ole seuraava viikon malli.

Ainoa pieni nillitys - joka ei koske itse mallia - on se, että olisit voinut laittaa hieman taustoitusta ko. telatykistä, joka ei liene kovin tuttu kenellekään???…vaikkapa täältä löytyy hieman perustietoa www.army-guide.com/eng/product1469.html

Joka tapauksessa todella upea pienoismallitoteutus harvinaisemmasta vaunutyypistä plus Antin ottamat huippukuvat kruunaa loistavan kokonaisuuden. Erittäin bueno! Parhain terveisin, AJ
Kiitos kehuista AJ. Pidän itsekin mallia onnistuneimpana tuotoksenani. Tulihan siihen käytettyä tämän hetkinen osaamiseni ja hieman enemmänkin. Raapustelemani historiikin ja rakentelusepustuksen tarjosin tällä kertaa Pienoismalliin,jonka uusimmasta numerosta se on luettavissa. Onneksi Antti osaa kuvata. :) Itse en tästäkään tekeleestäni onnistunut kunnollisia kuvia ottamaan…
Oikeen hyvin onnistunut telatykki. Minkä takia muuten kaikki Yk:n sotakalusto on maalattu valkoiseksi?
Kalustolle on annettu valkoinen väri tunnistamisen helpottamiseksi. Valkoinen väri tuli Kyproksen kahinoitten aikaa viralliseksi YK kalustoväriksi sinisin kirjaimin. Valkoista on tavattu jo aikaisemminkin, mutta asetus taisi tulla käyttön 1960 luvulla.
Kiitos palautteesta Jasper. Ari ehtikin jo kertoa YK:n valkoisen taustaa. Valkoinenhan on myös värinä neutraali ja siinäkin mielessä sopiva rauhanturvajoukkojen kalustoon. Veikkaisin,että tämäkin on aikoinaan ollut vaikuttava tekijä väriä valittaessa.
Todella hienosti hallittu valkoinen camo! Malli on myös kasattu huolella. Bueno!!
Näitä YK:n (kansainvälinen puhesirkus) Sotakoneita kaikenkaikkiaan olen aina ihmetellyt. Miksi? Eihän niillä saa ampua kuitenkaan!

terv. Seppo V
Kiitos Seppo. Kyllä ranskisten Leclerc vaunut pitivät Libanonissa pelkällä läsnäolollaan iippojen Merkavat omalla puolellaan rajaa. Ainakin joidenkin arvioiden mukaan. :D
Vaikea väri, mutta hienosti toteutettu. Tässä mallissa tuntuu kaikki olevan uskottavasti kohdallaan… ei mitään liikaa, ei mitään liian vähän. Mun mielestä jopa sun paras malli tähän mennessä. En osaa antaa tästä mitään rakentavaa kritiikkiä, joten jääköön kommentti tällaiseksi.
Kiitos Pekka. Nythän Mengiltä saisi tämän mallin jo suoraan laatikostakin.