Pienoismallit.net

F4F-4 Wildcat

VF-41 USS Ranger

Grumman F4F Wildcat oli Yhdysvaltain laivaston ja merijalkaväen toisen maailmansodan käyttämä tukialushävittäjä. Kaikkiaan konetta rakennettiin 7 251 kappaletta.
Malli kuvaa USS.Rangerilla toimineen laivue VF-41 `villikissaa´.Tamiya malli oli mukava kasata ilman suurempia ongelmia.Aftermarkettia tuli käytettyä Eduardin Zoom etsien verran.Jotain putkia ja letkuja lisätty muuten suoraan askista.Maalattu Gunzen navy setin maaleilla ja vanhennuksiin käytetty ak ja migin litkuja.

Kommentit

Pjyytivul. Kaunis sävy tossa sinisessä.
Danke schön. Gunzen sininen näyttää hyvältä jopa minun maalaamana. ;) .
Veri biutiful indiid! Ja erinomaiset kuvat tuovat erinomaisen mallin upeasti esille… Todennäköisesti spruutalla maalailtu?! Paljon pisteitä ropisee.
Mikä oli tuon Gunzen värin koodi/nimi? Millä nuo paneelirajat on tehty??
Kiitos Petri kommentista. Gunzen koodi on 366 FS35164 Intermedicate Blue löytyy ainakin u.s navy color setistä. Paneelirajat on tehty ak-panel linerilla. Taisi olla panel linerilla blue/Grey camouflage.
Tämähän olisi aivan mestarimalli JOS se olisi skaalassa 1/72 ;)
Mika jos olisin tehnyt 1/72 ei siitä tuommoinen olisi tullut ;).Ja kiitos kommenteista.
1/72 on kääpiöskaala missä voi esittää jonku sotalaivan, mutta upeat teräslinnut taivaalla ovat tässä mittakaavassa parhaimmillaan, tosi hieno Wildcat, upea väritys, ainoastaa yellow wings menee tästä edelle väritykseltään, säistäminen ihan ok, ehkä hieman suolavesijälkiä niin olisi vielä parempi.
Jukka samaa mieltä Yellow wingis kanssa. 60-70 merkinnät on yhtä näyttävät. Nyt tuli tehtyä tämmöinen vähemmän suolavettä nähnyt yksilö. Kiitokset kommenteista.
Kiva väri ja hyvin tehty malli, kuten sinulta odottaa saattaakin. Huolellisuutta, tarkkuutta ja paneutumista yllinkyllin.

Mallina tämä on näyttävä, mutta jos tätä vertaisi oikeaan yksilöön, niin paneeliurien ja niittien esilletuonti on mennyt överiksi. Tämä taitaa olla muodissa, koska moni korostaa niitä liikaa oikeaan esikuvaansa nähden varsinkin vaaleissa pinnoissa.
Siitä hieman pinnoja pois. Mitä mieltä muut tästä "muoti-ilmiöstä"?
T.T
Pojotan kuitenkin nelkulla, koska helevatun hienostihan tämä on tehtu. Puolikas noista litkutuksista pois.
Timo Rissanen kirjoitti:
paneeliurien ja niittien esilletuonti on mennyt överiksi. Tämä taitaa olla muodissa, koska moni korostaa niitä liikaa oikeaan esikuvaansa nähden varsinkin vaaleissa pinnoissa.
Mitä mieltä muut tästä "muoti-ilmiöstä"?
T.T
Minusta ei sinällään ole paha tuo korostaminen, studiomeikki kuuluu ja sopii näihin 1:48 mittakaavan malleihin ja pienempiin koska näin saadaan korostettua sitä mallin rakennetta paremmin, mut tää on vain minun mielipide :)
Timo Rissanen kirjoitti:
Siitä hieman pinnoja pois. Mitä mieltä muut tästä "muoti-ilmiöstä"?
Niihh…, aiemminkin taisin sanoa jotain skaaloista. Ehkei tällainen todellakaan sovi parhaimmillaan 1/48 skaalaan?
Ehkä pienempään skaalaan, mutta silloinkin skaalaan sovitettuna?
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
1/72 on kääpiöskaala
Meitä kääpiöskaalan hinkkaajia on lopulta aika paljon, ja useimmat eivät hinkkaa laivoja!
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Mika Kauranen kirjoitti:
Meitä kääpiöskaalan hinkkaajia on lopulta aika paljon, ja useimmat eivät hinkkaa laivoja!
Jäi se hymiö pois :) , itselle, riippumatta mittakaavasta, kun malli on tehty hyvin, niin se on.
AJ 31.5.2015 20:48 Vastaa lainauksella
Moi Ville, Kehuja kompaten, hieno Villikissa - kaunis ja onnistunut maalaus. Parhain terveisin, AJ
Tyylikästä, niin tyylikästä että. Hyvä maalaus ja loistavat kuvat
Hei kiitoksia kommenteista.Sen verran tuohon litkutuksiin ja muihin liittyen ,että makuasioista ei voi kiistellä.Oikeista koneista olevia kuvia katsottuani on melkoisia eroja nähtävissä.Henkilökohtaisesti pidän näistä käyttöä nähneistä.Paavo onneksi on työkaveri joka osaa nämä hommat,itsellä tuo kuvaus vielä opettelu vaiheessa.
Ville Siltanen kirjoitti:
Hei kiitoksia kommenteista.Sen verran tuohon litkutuksiin ja muihin liittyen ,että makuasioista ei voi kiistellä.Oikeista koneista olevia kuvia katsottuani on melkoisia eroja nähtävissä.Henkilökohtaisesti pidän näistä käyttöä nähneistä.Paavo onneksi on työkaveri joka osaa nämä hommat,itsellä tuo kuvaus vielä opettelu vaiheessa.
Kirjoitinkin "Mallina tämä on näyttävä, mutta jos tätä vertaisi oikeaan yksilöön, niin paneeliurien ja niittien esilletuonti on mennyt överiksi".
Ja siksipä pojotinkin nelosella. Hienoa työtä siis.
T.T
Hieno malli!

Pienoismallailu on myös taidetta ja se on rakentajan oma näkemys aiheesta. Aina siitä ei edes haluta esikuvan mukaista koska ehkäpä esikuvan ulkoinen olemus ei ole tarpeeksi kiehtova omasta mielestä vaikka aihe mielenkiintoinen muuten olisikin. Paneelirajojen ja niittien esille tuominen on aina henkilökohtainen valinta että miten vahvasti ne haluaa tuoda esille, jos ollenkaan. Usein kuitenkin on niin, että se tuo malliin lisää mielenkiintoa kun on kontrastia ym. mihin katse osuu.
Sitten kun arvostellaan malleja, niin on mielestäni väärin arvostella että miten paljon tai vähän on korostettu paneeliuria tai miten paljon on säistetty. Koska silloinhan arvostelija vertaa mallia omaan näkemykseen aiheesta, eikä se useinkaan ole sama näkemys mikä on rakentajalla. Vaikka tämäkin malli olisi maalattu kukkia täyteen, pitäisi sillä olla edelleen mahdollisuus olla viiden tähden malli. Kaikki riippuu vaan siitä teknisestä toteutuksesta ja miten hyvin maalaus, säistys ym. sointuu keskenään.

Tämmöstä.
On kyllä komea. Tuo maalaus on etenkin mieleeni ja muutenkin on kaikki kivasti tasapainossa. Minusta tuo paneelirajojen ja niittien korostaminen on toimiva keino tuoda mallin pintaan eloa ja kolmiulotteisuutta. Realismista en tiedä (enkä edes hirveästi tässä tapauksessa edes välitä), mutta se vain sattuu miellyttämään silmääni!

Hieno malli!
Kiitos kommenteista Mika ja Janne.