Pienoismallit.net

Messerschmitt Me-163B Komet

Hanna Reitschin testikone

Vihdoin puhalsin elämän tähänkin malliin. Aloitin tämän rakentamisen jo vuonna 2008, mutta malli on jäänyt muiden projektien varjoon tympäännyttävien hiomiskohtien takia, kunnes Hanna Reitschin nimi putkahti esiin. Naisen intohimo lentämiseen ja rautaiset munasarjat tekivät vaikutuksen ja otin mallin uudelleen työn alle.

Malli on kokonaan uudelleen kaiverrettu ja tehostin sarjaa käyttämällä siinä CMK:n ohjaamoa, Barracuda Studiosin renkaita, Eduardin fotoetsejä ja Mastersin pitot putkea.

Malli oli todella yksinkertainen laittaa kasaan, mutta suurimman osan ajasta vei kaivertaminen. Koneyksilöksi valitsin "valkoisen 14:n" sen mielenkiintoisen maastokuvion takia. Lisäksi valintaa varmisti se, että mahdollisesti Hanna Reitsch lensi sillä. Vaikka koneesta löytyy useampikin kuva niin maastokuvion väreistä ei voi olla 100% varmoja. Toiset väittää, että kone oli RLM76/70/71 kaaviossa ja toiset RLM76/81/82. Jotkut ovat väläytelleet että RLM76 olisi ollut RLM02. No oli mikä oli niin tässä joutui käyttämään taiteilijanvapautta. Päädyin siis RLM76/70/71-kaavioon.
Maaleina käytin Lifecolorin akryyleja, mutta yläpuolen sirpalekaaviossa valinta ei ollut hyvä maalien liian samanvärisyyden takia. Haksahdin jo toisen kerran tähän RLM70/71 ongelmaa. Tiesin jo tässä vaiheessa, että maastokuvion värien erottavuus on hankala loihtia takas ja vielä siten, että saisin siihen elävän pinnan. Päätin kokeilla tuttua paneelivaalennusta. No vi**uiks meni kuin sisällissota. Vaalennus meni överiksi, mutta annoin asian olla. Tiesin, että washit vetävät kontrastia takasinpäin, mutta niin ei käynyt tarpeeksi. Halusin saada mallin vaan pois alta joten jatkoin sen valmiiksi rakentamista.

Siirtokuvien laitoin jälkeen lakkasin koneen kauttaaltaan Humbrollin Gloss Varnish-lakalla varoen tekemästä liian paksuja kerroksia. Lakan kuivuttua "pesin" koneen kauttaaltaan 502 Abteilung Shadow Brown-öljyvärillä. Kun väri kuivui pyyhin sen pois kankaalla. Tämän jälkeen lakkasin mallin 20% Tamiyan Flat Base ja 80% Gloss Varnish-sekoituksella. Sain sopivan mattaefektin aikaiseks tuolla legendaarisella litkulla.

Siirtokuvina käytin sarjan omia poislukien valkoinen "14" on maalattu maskilla.

Kysymällä vastaan lisää ja kommentteja vaan tulemaan!

Kommentit

Jari A 18.5.2015 23:09 Vastaa lainauksella
Mitäpä tuohon lisäämään… Peukku tuolle!
Hienolta näyttää, mutta:
"Aloitin tämän rakentamisen jo vuonna 2008, mutta malli on jäänyt muiden projektien varjoon tympäännyttävien hiomiskohtien takia, kunnes Hanna Reitschin nimi putkahti esiin. Naisen intohimo lentämiseen ja rautaiset munasarjat tekivät vaikutuksen ja otin mallin uudelleen työn alle."

Me pienempien skaalojen mallarit olemme tottuneet, että osien hionta on aivan arkipäivää mallaillun yhteydessä. Itseäni ainakin jotenkin motivoi se, että jos hyvän mallin saamiseksi joutuu siinä sivussa hieman hiomaankin mallia. Eikä siinä ole sitä, että samalla kuvittelisi hiovansa naislentäjää;)

Tuo oli tietysti vitsi. Hiomalla tietysti parempi tulee, myös 1/32 skaalassa. Vaikka tämä on hieno, ja erityisesti maalaus näyttää hienolta, niin silti edelleenkin hion ilman tympäännystä 1/72 malleja.
Täytyypä myöntää, että hiton hieno on! Ja lisäpropsit Hanna Reitsch-yhteydestä… Näitä naispuolisia ilmailuhistoriaan jääneitä henkilöitä ei ikävä kyllä montaa ole… Ehkä yhtä vähän kuin F1-sarjan naiskuskeja. Hannasta täytyy kyllä vielä mainita, että olipahan varsin kova nainen; jo tällä Kometilla lentäminen oli kova juttu saati sitten muut hänen ansionsa. Hattua vaan päästä!
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Täytyypä myöntää, että hiton hieno on! Ja lisäpropsit Hanna Reitsch-yhteydestä… Näitä naispuolisia ilmailuhistoriaan jääneitä henkilöitä ei ikävä kyllä montaa ole… Ehkä yhtä vähän kuin F1-sarjan naiskuskeja. Hannasta täytyy kyllä vielä mainita, että olipahan varsin kova nainen; jo tällä Kometilla lentäminen oli kova juttu saati sitten muut hänen ansionsa. Hattua vaan päästä!
Täysin samaa mieltä, että Hannan lentämä kone vaatii, tai on ainakin toivottavaa, että hänen lentämänsä kone saa arvonsa vaativan mallin. Nyt on niin tapahtunut. En todellakaan aikaisemmallani kommenteillani halunnut esittää mitään muuta. Kritiikkini kohdistui aivan muihin (tähän malliin kuulumattomiin, mutta läheisesti liittyviin), seikkoihin;)

Mallailuterveisin, MK
Upea pikku "mersu". Hienoa
Kaunista.
Erittäin hyvä lentävâ kirppu.
Kivasti eroituu myös rungon ja siipien erot,voisi sanoa että on lainattu erikoneesta, tuiki pop idea.
Ikâvâ ettei ole kuvaa ohjamosta.
Hyvâ kun muistetaan noita tosi kovia lentäjä naisijakin.
Oli camo sit tehty millä maaleilla tahtojaan, on jälki hieno!! Peukkuva pystyyn!!
On kyllä hieno camo rakettimersussa ja muutenkin hyvännäköinen malli. Värisävyt ja vaalennus eivät mielestäni ole millään tavalla epäonnistuneet. Tästähän on se Mengin valmistama suht uusi sarja kanssa olemassa samassa mittakaavassa, joka vähän kiinnostaa.

Reitsch oli kyllä mielenkiintoinen persoona. Intohimoinen ilmailija, mutta ilmeisen vankka kolmannen valtakunnan kasvatti loppuun saakka.
AJ 22.5.2015 23:36 Vastaa lainauksella
Moi Antti, No, johan on nätti Me-163 Komet lekomalli. Kyllä saa nillityspuutteita hakea suurennuslasin ja saivartelun kera, niin tyylipuhtaan hienosti olet onnistunut kaikessa; kaikkia yllä olevia kehuja kompaten. Ja tietysti Hannan koneesta vielä täyden tyylipisteet. Kova lentäjämimmi, hakee vertaistaan nyky-action-naisista, joita ei oikeasti montaa ole.

Kannatti työstää kauan oli syyt mitkä tahansa, lopussa kiitos seisoo. Upea lekomalli! Parhain terveisin, AJ

PS Kenties jollain alustalla loistava kone tulisi vielä paremmin esille; peili, puualusta…???
toivonen 1.6.2015 17:37 Vastaa lainauksella
Haa, munamankelista viikon malli! Ja ihan oikein. Onnittelut antikaisen talliin.

pekka
Kiitos kommenteista!
Onnittelut viikon mallista, Antti!!

terv. Seppo V
Kiitos Seppo :)
Onnittelut viikon mallista!
Kiitos Janne!:)
Onnittelut, kyllä tämä se tittelin ansaitsee!
Kiitos Mika!:)
AJ 4.6.2015 07:43 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Onnittelut viikon mallista, kyllä tämä upea Me-163 Komet viikon mallin tittelin ansaitsee! T. AJ
Kiitos AJ!:)
toivonen 4.6.2015 16:26 Vastaa lainauksella
Kiitos kiittämisestä :) ja pian varmaan nähdään se seuraava viikon malli…