Pienoismallit.net

Northrop F-5F

Kiinan tasavalta

Alkuperäinen Northrop F-5A Freedom Fighter suunniteltiin kevyeksi ja yksinkertaiseksi hävittäjäksi 1950-luvun lopulla ja sitä valmistettiin vuoteen 1972 asti. Tämän jälkeen sen korvaajaksi kehitettiin parranneltu F-5E ja edelleen F-5F Tiger II, joiden tavoitteena oli pärjätä MiG-21:lle. Yhdysvalloissa sitä käytettiin lähinnä ilmataisteluharjoituksissa "vastustajana", mutta yhdysvaltain liittolaiset ovat käyttäneet sitä myös taistelutehtävissä.

Kiinan tasavallassa (Taiwanissa) Freedom Fighteria ja Tiger II:ta käytettiin ensilinjan hävittäjänä, kunnes 1990-luvulle tultaessa se siirtyi vähitellen taustalle kehittyneempien koneiden hankinnan myötä. Mallin esikuva on yhdysvaltalaiseen tapaan taisteluharjoitusvastustaja: Taiwanin "omalla" puolella olleet F-5:t taisivat olla maastoväreillä maalatut, mutta näillä metallinvärisillä koneilla haluttiin antaa harjoituksissa kiinalaisempi vaikutelma.

Itse malli oli yllättävän helppo ja ongelmaton rakennettava kaikin puolin. Oikeastaan jäin kaipaamaan ainoastaan istuinvöitä. Kokeilin tällä kertaa metallimaalin korvikkeena AK Interactiven True metal -värejä. Yleisvaikutelmaksi jäi lupaava, mutta värit taitavat vaatia aika huolellisen pohjakäsittelyn. Nyt rungossa maali pysyy pääosin oikein hyvin, mutta joiltain kohdin se irtoaa aika kevyehköllä kosketuksella.

Osallistun tällä mallilla Kiinan lentokoneet -ryhmärakenteluun, koska nämä taiwanilaisetkin koneet kelpuutettiin mukaan.

Kommentit

Hieno valinta "Kiina rakenteluun". Muuten en osaa näitä 1/48 sukoja kommentoida.
Hemmetin hienon olet saanut aikaiseksi. Aika haasteellinen toi metalliväri ja vielä sen monotoonisuuden rikkominen on onnnistunut hyvin! :)

-JT

EDIT: irtoaako pelkkä metalliväri vai pohjamaalia myöden?
Tämä suihkuhävittäjä edustaa taas sellaista historian osiota johon en itse ole liiemmin perehtynyt - joten kiitokset mielenkiintoisen mallin lisäämisestä Kiina-aiheiseen ryhmärakenteluun. Tyylikästä työtä.

Ilmeisesti myös nuo keltaiset tikkaat tulivat mallisarjan mukana?
Kiitos, ja sitten vastauksiin: pohjamaali (Vallejon akryylipohjamaali) pysyy kiinni mallissa ja ainoastaan metalliväri irtoaa. Heikoimmista paikoista saa hienon kiillon sormenpäihin nostamalla mallia. Mutta muualta pysyy hyvin kiinni. Ensi kerralla kokeilen jotain vähän karkeampaa pohjamaalia.

Tuo minun pakettini oli jonkinlainen ensipainos, jossa mainostettiin mukana olevan lisäosia ja tikkaat tulivat mallin mukana.
Metallipinta näyttää hyvältä. Olenkin odottanut että joku käyttäisi näitä AK:n metallivärejä, ja hyvää jälkeä näillä näyttäisi saavan. Oikein onnistunut malli mielestäni.