Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Vihdoinkin valmis

Viimein, kahden vuoden intensiivisen työrupeaman jälkeen voisi sanoa että Bugattiprojekti on valmis.
No, elektroniikkaa ei tosin vielä ole asennettu, mutta malli on maalattu ja kaikki detaljit tehty, joten ainakin siltä osin ollaan maalissa.

Muutama sana vielä noista penkeistä. Selkänojan ja istuinosien rungot on tehty kevyimmästä Sikablokista. Sehän on erittäin kevyttä helposti työstettävää ainetta, melkein kuin styroxia. Hioin osat ensin muotoonsa, ja tein sen jälkeen urat "ompeleita" varten vannesahalla. Istuinosat verhoiltiin tämän jälkeen ohuella aidolla mustalla nahalla, joka aluksi työnnettiin uriinsa ja liimattiin niihin kiinni. Liiman kuivettua taivutettiin nahka penkkien reunojen ympäri ja liimattiin kiinni.

Mallin maalaus ei aivan tasaisen sileä ole, taisi tulla pohjatyöt tehtyä vähän hutiloiden, mutta ei tainneet alkuperäisetkään aivan täydellisiä olla.
Mutta kuten sanottu, työrupeama on ohitse ja malli valmis, joten nyt vaan sitten laakereille lepäämään ja uutta suunnittelemaan.

Kommentit

Tämä malli on kyllä jotain aivan käsittämätöntä, en ole IKINÄ ennen antanut millekkään mallille täysiä pisteitä mutta tämä projekti sen todellakin ansaitsee. Toivottavasti saan nähdä tämän joku päivä livenä, tämmöistä kädentaitoa näkee harvoin. Projektia on tultu seurattua alusta asti ja odotin aina innolla päivityksiä rakennusblogiisi. On ollut ilo seurata tätä projektia, kiitoksia kun jaoit sen meille kaikille.
Aivan hillittömän upea! Niin koko blogi kuin lopullinen mallikin!! Minkäänlaista napinaa en keksi - paitsi ehkä sen, miksi en itse osaa!!
Ja täydet pisteet!!!
AIVAN ERINOMAISTA !!
Hienoa !!
Kateeks käy :)
TKa
Vitosta vähempää en viittinyt antaa, mahtavaa käsityötä alusta loppuun. Seurasin kieli pitkällä Bugatin valmistumista.
Raimo Leino 20.10.2015 19:08 Vastaa lainauksella
ABSOLUTELY FABULOUS!

Meikäläinen muovinpalasten kanssa söhräävä mentaalitapaus ei pysty käsittämään näin hienoa - siis käsittämätöntä käsityötä.
Tässä tâydellinen huippu malli,kun homma on tehty ja eri tekniikoita kokeiltu tuossa toteutuksessa.
Ei voi kun kumartaa ja nostaa baskerin päästä ja hiljaa kunjoittaen työn tekijää.
En sano kuin nyt ratti on paljon parempi kuin vaaleana.
Tâllaiset blokit on kuin suurta herkkua mallareille, nyt meni vuoden mallin toiselle sijalle tämâ.
Tietenkin jotkut ovat eri mieltä, mutta mörssärin vaikeus aste on vaativampi,ei ole mittoja käsillä vaan suomen linnan valleilla.
Varsinkin noiden teko omilla tekniikan keksiminen ja toteutus on huippu homma, siis yliammattilainen työ.
Kyllä sitâ osataan peräpohjolan hangillakin mallailua vaikka ollaan joulupukkimaassa.
Sanalla sanoen täydellinen.
Henkka H 20.10.2015 22:07 Vastaa lainauksella
Tämä Bugatin malli on tasoltaan täysin verrattavissa tunnettujen ulkolaisten tekijöiden pienoismalleihin. Olen niitä nähnyt reissuillani jonkin verran jotta on mihin verrata. Upea lopputulos!

Aatokset on vähän samanlaiset kuin Raimolla, kun näitä muovinpalasia liimatuubin kanssa sorhailee.
Tuttua Matin jälkeä… ten points!
Kiitos ystävät taas lämmittävistä kommenteistanne! Tämä on paras motivaation ylläpitäjä tässä meidän harrastuksessamme. Toivotaan että jatkossakin saan herätettyä mielenkiintonne räpellyksiäni kohtaan, mihin ikinä ne sitten kohdistuvatkaan…

Pyrin tuomaan Bugatin esille johonkin sopivaan tilaisuuteen, vaikka sitten keväällä Model Expoon, jos ei aiemmin sopivaa näyttelyä täällä lähitienoilla järjestetä.
Pienoismallirakentamista parhaimmillaan! Taitavaa käsityötä ja oivaltavia valmistusmenetelmiä, jonka lisäksi havainnolliset ja hyvälaatuiset kuvasarjat blogissa — niistä saa hyviä ideoita myös omiin projekteihin. Olen viihtynyt tämän blogin parissa. Täydet viisi tähteä. Tällä mallilla saa taatusti menestystä kansainvälisissä näyttelyissä.
Upeaa, kansaivälisen tason pienoismallailua ja osaamista! Siispä täydet pojot. *****
Ora Lassila 21.10.2015 14:21 Vastaa lainauksella
Malli on niin realistisen oloinen että kuvista on vaikea ymmärtää että kyseessä tosiaankin on pienoismalli. Joku kuva jossa olisi jokin arkipäivän esine vertauskohteeksi voisi olla ihan hyvä lisäys.
Rane 21.10.2015 14:33 Vastaa lainauksella
Viisi tähteä lätkäisin!
Oi elämä kuinka hieno!
Kiitokset jälleen kommenteista Petri, Erkki, Ora ja Rane!

Oralta tulleen hyvän ehdotuksen vuoksi lisäsin yhden kuvan (10/10), jossa mallin kokoa voi vertailla juomatölkkiin.
Hienoa! Kaikki kehut jo annettu, olen samaa mieltä muiden kanssa! Itseäni miellyttää pienet yksityiskohdat, kuten toimiva kello ja kierroslukumittari. Aina tuli hyvä mieli kun luin päivityksiä. ***** on pojot!
Matti Piilola kirjoitti:
Toivotaan että jatkossakin saan herätettyä mielenkiintonne räpellyksiäni kohtaan
"Räpellys" on aika lailla omituinen sana kuvaamaan tätäkin mallia. Kun kerran taso pysyy korkealla, kiinnittävät nämä ainakin minun huomioni. Vaikuttavaa työtä!
AJ 22.10.2015 09:54 Vastaa lainauksella
Moi Matti,
Rakennusblogiasi oli nautinnollista seurata, vaikkei sitä aina ehtinyt kommentoida. Lopputulos on huikea ja siinä sananmukaisesti seisoo kiitos. Ei menny pari vuotta hukkaan ja ansaittu lepo on paikallaan.

On helppoa kompata kehuja yllä ja edellä. Kuten jo blogisi alussa sanoin tästä syntynee viikon/kuukauden/vuoden pienoismalli; nyt korjaan tuota sanontaani hieman - tämä ei ole viikon eikä kuukauden pienoismalli, vaan tämän vuoden 2015 pienoismalli. Vaikka saitilla onkin upeita pienoismalliluomuksia, tämä lyönee ne kaikki laidalta.

Tajuttoman upeaa ja loistavaa pienoismallirakentamista ja viimeistelyä! Enuff said. Terkuin, AJ
Jälleen roppakaupalla kiitoksia Stadin Jukalle, A. Lappalaiselle ja AJ:lle kommenteistanne. Nyt tässä kyllä ylpistyy oikeasti kun saa näin ylistäviä arvosteluja. No se asettaa vaan rimaa yhä korkeammalle seuraavaa mallia tehdessä. Mutta mikähän se sitten voisikaan olla? Olen miettinyt että jos vaikka kokeilis tehdä jonkunlaisen puulaivan. Vai oliskos muita ehdotuksia?
Komppaan kaikkia edellisiä. Taidetta ja käsityötä.
Pikkainen asia kuitenkin pisti silmään.. eturenkaiden pyörimissuunta? Kumien kuvio on aina auraava, mutta nyt taitaa olla viärinpäen?
Kiitos tarkkanäköisyydestä Timo! Vaihdoin etupyörät puolelta toiselle, nyt ovat renkaiden kuviot oikein päin.
Mitä tälle voi sonoa muuta kuin täydellinen! *****