Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Ratti, mittarit, magneetto, ym.

Rattia varten sahasin aluksi 1 mm alumiinipellistä aihion, jonka kehälle liimasin leppärimat. Liiman kuivuttua nämä sahattiin pyöreäksi ja hiottiin ratti muotoonsa. Keskiö sorvattiin messingistä, ja pienet ruuvinkannat stanssattiin alumiinifoliosta omatekoisella stanssilla. Näihin sitten painettiin ruuvimeisselin terällä ura.
Ajatuksena on asentaa pieni mikroservo kojetaulun taakse, joka sitten kääntää rattia samaan aikaan etupyörien kääntymisen kanssa.

Mittareiden rungot sorvattiin Sikablokista. Taulut piirtelin itse Corelilla ja tulostin paperille, jonka jälkeen ne liimattiin runkoihinsa. Mittareiden neulat piirtelin myös Corelilla ja syövytettiin uushopealevystä T:mi Mestarimallit-firman myötävaikutuksella. Kierroslukumittari on myös tarkoitus varustaa mikroservolla niin, että sen liike myötäilee venttilikoneiston moottorin kierroslukua.
Kello on myös toimiva. Se on nikkaroitu pienestä lasten rannekellosta, johon on kiinnitetty omatekoinen kellotaulu, ja viisarit hiottu ajan hengen mukaisiksi.

Magneetto on myös nikkaroitu Sikablokista, messingistä ja ohuista sähköjohdoista. Magneeton käyttö on yhdistetty venttiilikoneiston moottoriin niin, että käyttö hihnankiristimineen toimii aidon näköisesti

Kommentit

EI VOI OLLA TOTTA !
Mitä käsityötä !!
Kiitti kommentista Tuomo! Onhan tätä jo tullut harjoiteltua kun yli 50 vuotta olen eritasoisia malleja väkertänyt, ja vasta viime vuosina on alkanut "osua kohilleen".
Ei tuo ole ennään käsityötä vaan hienomekaanista ammattitaitoa.
Ei voi kuin silmät tapillaan katsella tulosta, ja ajatella siinä on joka osaa tehdä mitä haluaa.
On myös kokemusta puolivuosisadan ajalta, siis diploomiammatti mies.
Rannikokanuunan kanssa toinen viikon malli ja vuoden malli myöskin.
Vaikka itsen en ole oikein siviili autojen ystävä, niin tämä malli on se joka vangitsee taian omaisesti seurannan.
Erityisesti kuinka ammatti taitoinen selvytyy kaikkista kommervenkeista tuossa Bugatissa.
Varsinkin mittarien toiminan keksiminen vaauuuhhh.
Gnaah… On muuten ihan älyttömän hieno! Taidan mennä etsimään leukaani latialta…
Kiitokset taas kommenteista Eerik ja Eero. Tässä vaan yrittelen rakentaa tuosta Bugatista niin todenmukaista mallia kuin suinkin osaan. Mukavaa jos työn jälki miellyttää.
Mutta vielä on edessä ne haastavimmat hommat: korin tekeminen ja maalaus. Saa nähdä kuinka niissä onnistun.