Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Vaihdelaatikko, jarrut, kytkin

Nyt kun on palattu antoisalta Englannin matkalta, voi taas alkaa keskittymään tähän projektiin.
Seuraavaksi väkästelin voimansiirron osat kohdilleen, alkaen kytkimen mekaniikasta. Pikkuosat tuli tehtyä messingistä ja juotettua toisiinsa eri lämpötiloissa sulavilla juotteilla, jotta ei turmelisi jo aikaisemmin tehtyjä juotoksia.
Toimivien murrosnivelten kanssa tuli tehtyä kolmet tai neljät harjoituskappaleet, ennen kuin oppi tekniikan jolla saa juohevasti toimivan murrosnivelen aikaiseksi. Osat sorvattiin/jyrsittiin hopeateräksestä, ja kasattiin M1,4 pidätinruuveilla.
Vaihdelaatikko on vain sikablokista tehty "dummy", akseli menee suoraan sen läpi.
Jarrupolkimen fiksusti suunniteltuun mekanismiin käytettiin netin kautta löytynyttä 1/6 mittakaavan rullaketjua. Jarrupolkimen yhteydessä on kartiohammasrattailla tehty vasen/oikea balanssin säätö, sekä näillä rullaketjuilla toteutettu etu/taka jarruvoimien tasaus. Kyllä ennen vanhaan osattiin tehdä fiksuja systeemejä ilman elektroniikan apua.

Kommentit

No huh huh. Eilen Erkki Heiskanen laittoi kuvat valmiista kanuunasta ja nyt sinäkin päivitit blogia. Nämä sinun ja Ekin tekeleet ovat täysin eri, mutta kuitenkin "samassa sarjassa", eli helevetin hienoja skrätsejä! Jokainen taitojensa mukaan, eli katselen ylöspäin teidän metallimiesten hommia :) Täysin kansainvälisiä malleja millä mittarilla tahansa.
Yes samaa mieltä kansainvälisiin malleihin kuuluu nämä kaksi, vain vaikeus asteella tykkipajan malli on työteliäin kokonaisuudessa vain malli on 1/35.
Siis koko työ tuossa, kun ei ole suurempia piirustuksia menee valokuvien ja etsinnän tuloksiiin.
Tässä on jo esikuvana valmismalli, josta mitat saatu .
Mutta kun on korin teko vielä kesken, joka varmasti on myös vaikea toteuttaa aidon näköiseksi tässä Bugatissa.
Mutta kaksi vuoden mallia tässä nyt on.
Kiitokset taas kommenteista Stadin Jukka ja Eerik! Ne todella lämmittävät vanhan mallarin mieltä ja innostavat ponnistelemaan eteenpäin.