Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Jäähdytin

Nyt on turailtu riittävän kauan tuon moottorin kimpussa ja on aika siirtyä muihin juttuihin.
Seuraavaksi tuli sitten tehtyä autoon jäähdytin. Homma lähti liikkeelle tekemällä ensin referenssikuvien päällä MDF levystä jäähdyttimen kehyksen muotoinen kappale. Tämän päälle tehtiin sitten jäykähköstä pahvista mallineet, joiden avulla lopulliset osat merkittiin ja sahattiin 0,5 mm messinkipellistä. Nämä juotettiin sitten toisiinsa, ja lopuksi sorvattiin messingistä jäähdyttimen korkki, joka myös juotettiin paikalleen.
Koko komeus hiottiin aluksi 400, ja sitten vielä 800 karkeuksisella hiomapaperilla, ja lähetettiin ammattilaiselle niklattavaksi.
Niklausprosessiin kului aikaa n. 2 kuukautta, mutta lopuksi posti toi hienon nikkelillä päällystetyn jäähdyttimen.
Netistä löytyi sopivaa messinkilevyä, joka oli syövytetty täyteen 6-kulmaisia reikiä, ja siitä leikattiin sopivat kappaleet jäähdyttimen molemmille puolille, maalattiin ne mustiksi Humbrolin mattamustalla, sekä liimattiin nämä paikalleen. Lopuksi vielä Fireball Modelworksilta tilattu Bugatti-merkki paikalleen, ja homma oli valmis.

Kommentit

Huima projekti ja huikeaa käsityötaitoa!
Järkyttävää katseltavaa - ihan pahaa tekee, itkettää ja pyörryttää yhtä aikaa. Nimittäin näin hienoa työtä katsellessa omat onnettomat muoviviritelmät tuntuvat todellakin vain onnettomilta viritelmiltä.
Absolutely fabulous!
Kiitos kommenteista Marko ja Raimo! Ja Raimolle sanoisin että älä ollenkaan vähättele omaa taitoasi, mallisi kuuluvat kyllä ehdottomasti Suomen parhaimpiin. Olen useasti kadehtien niitä tutkaillut ja toivonut saavani itse aikaan yhtä hienoa jälkeä.

Asiasta kymmenenteen, olemme parhaillaan Englannissa War and Peace Revival Showssa. Aivan uskomatonta, monen hehtaarin alueelle on kerääntynyt vaikka mitä sotaroinaa, ja järisyttävää oli esim. nähdä ja kuulla oikean T-34:sen möyrivän pellolla ja ampuvan muutamia laukauksia. Tämä on kohde joka jokaisen mallarin on nähtävä.

www.thewarandpeacerevival.co.uk
Hienoa nähdä tällaista mallin rakentamista ja nämä ovat todella silmälle ilo katsella kuinka hienosti kaikki edistyy.
Terve Jukka ja kiitos kommenteista. On hauska nähdä että ihmiset ovat kiinnostuneita turaamisestani. Samalla ne lisäävät motivaatiota saada malli joskus valmiiksikin.
Onpas aika tekele tuo jäähdytin, mutta bugattin nimikilpi siirtokuvana haalistuu nopeasti ulkona.
Eikös valettu ohut olisi ollut parempi.
Vaikein on edessä kori ja sen muotoilu.
Tämä on tosiian taidemallaillua, taas viikkon mallin paikka.
Tervehdys Eerik!
Mietin kyllä tuon merkin tekemistä itsekin ensin esim. syövytystekniikalla ja sitten maalaamalla, mutta minun taidot ei ehkä olis riittäneet tuohon miniatyyrimaalaukseen. (Kuten ei mihinkään muuhunkaan maalaukseen). Sen takia tämä siirtokuvavariaatio. No, jos sen lakkaa ja säilyttää mallin sisätiloissa, niin ehkä värit kestää. Ja ainahan tuohon voi kiinnittää uuden siirtokuvan päälle.

Ja olet oikeassa, vaikein vaihe on vielä edessäpäin kun pitää alkaa koripeltejä taivuttelemaan. Jonkin verran on jo tullut harjoiteltua, joten ehkä se siitä…